shareit

15 супер кадъра от Pose на Раян Мърфи: задава се голям сериал

| от chronicle.bg |

Преди няколко дена ви показахме едни от най-очакваните сериали на лято 2018 г. Сред тях, освен продълженията на вече утвърдили се проекти, се отличава последният проект на Раян Мърфи за компанията „FX“ – сериалът „Pose“. Световната му премиера е утре (3 юни) и, за да подгреем за него, обобщаваме това, което знаем дотук.

Помните ли речта на Франсис Макдорманд на „Оскарите“ и по-скоро нейният финал? Споменаването на „клаузата за равнопоставеност“ (inclusion rider). Е, Мърфи прави точно това – събира възможно най-разнородния екип, който да застане зад последния му проект за FX преди да влезе в редиците на Netflix.

„Pose“ е сериал, който се очаква да даде сериозна заявка, ако не в художествен, то със сигурност в социален план. Не само, че екипът му е съставен в по-голямата си част от транссексуални, но и историята в него се вглежда назад към 80-те години и небеизвестните балове в Ню Йорк.

Годината е 1987. Слушаме великите хитове като „Ain’t Nobody“  и „I Wanna Dance with Somebody“, но и се запознаваме с историята около епидемията от СПИН, която става причина хиляди жители на Сан Франциско и Ню Йорк да умрат без да получат адекватна медицинска помощ. В тази среда се запознаваме с Деймън – младеж копнеещ да стане танцьор, който е изхвърлен от вкъщи от баща си, след като признава, че е гей.

Вместо да се откаже, Деймън отива в Ню Йорк, където мечтите му стават все по-големи. Запознава се с Бланка, която е част от многоцветна общност, участваща в бляскавите балове, където артисти и изпълнители имат цялото право да хвърлят задръжките и да бъдат себе си, въпреки откритата дискриминация по онова време.
„Това е нашият момент да станем звезди“, казва Бланка, която се съревновава за титлите на баловете с великата Elektra Abundance. В същото време проследяваме историята и на Еван Питърс (винаги в проектите на Мърфи) и Индия Мур. Той е работник в редиците на Тръмп и е женен, но последното не я отказва.
„Pose“ ще бъде любопитен сериал. Харесвате тематиката или не, това е част от световната култура на миналия век. Нейни проявления има и днес. А когато зад проекта седи Раян Мърфи имаме поредната причина да видим за какво става въпрос.
 
За да загреем за предстоящия „Pose“ вижте няколко супер кадъра от него в галерията.
 
 
Коментарите са изключени