shareit

13 потенциални претендента за наградите „Оскар“ 2019

| от chronicle.bg |

Миналогодишният кино сезон поднесе не малко изненади и очерта няколко основни тенденции в бизнеса (като въздух на независимото кино и разпознаване таланта на млади творци), а сегашният върви в същата посока. Върхът, както всяка година, ще настъпи през февруари, когато са връчвани наградите „Оскар“. Засега е прекалено рано да се правят категорични прогнози за това кой ще влезе и кой в списъците с номинирани, но пък именно сега е идеалното време за наблюдения.

Добре известно е, че няколко международни кинофестивала са като „загрявка“ преди „Оскарите“. Най-важните са този в Кан, във Венеця, в Торонто, кинофестивалите „Трайбека“ и „Сънданс“. Премиерата на правилния от тях (в зависимост от филма и от това каква е целта на екипа) е сигурен пропуск за чакалнята на „Оскарите“. Три от тях вече минаха. Кан изненада с включването на рекорден брой млади и неизвестни кино творци и пренебрегвайки вече утвърдени имена.

Предстоят може би двата най-значими фестивала след този на Френската ривиера – „Венеция“ и „Торонто“. Списъкът с филми, които ще участват в първия вече е ясен, а за втория получаваме още информация с всеки изминал ден.

В този дух днес ви показваме няколко филма, които ще бъдат показани на тези два фестивала. Премиерите им по кината са насрочени за тази есен, така че по план до края на годината трябва да можем да ги гледаме. Засега около тях се вдига достатъчно шум, за да разпознаем заявката за „Оскар“.

В галерията горе можете да видите 13 потенциални претендента аз „Оскари“ 2019 г., за които е добре да бъдете нащрек.

 
 
Коментарите са изключени