11 задължителни сцени в независимото кино

| от Цветелина Вътева |

Има независими филми, които с овчарски скок до космоса прескачат 2/3 от холивудските продукции. „Призови ме с твоето име“, „Аз, Тоня“, „Като ненормален“, „Укрий се“, „Падингтън 2″, „Love after love“, „Reservoir dogs“, „Donnie Darko“ др. Не са малко. Даже сме писали за най-добрите независими филми на 2018г. досега.

Съществуват обаче и редица независими филми, които може да гледате денонощно по Cinemax 2: такива, в които мисленето, мълчанието и човешката драма са толкова наситени, че дори видео с котки, които се бият с лазер, няма да ви извади от депресията след такъв филм.

Ето някои задължителни сцени, които ще видите в независимото кино по Cinemax 2:

1. Жена с малки, увиснали гърди клечи под душа в мизерна баня след лош секс. Плаче. Диагностицирана е с агресивен рак, а преди малко е разбрала, че има и СПИН.

2. Напълно инвалидизиран мъж с тръба в устата лежи в малка лодка, подпрял глава на едрите гърди на старата си майка, и издава нечленоразделни звуци. Заедно отиват към морето, където той ще умре.

3. Възрастна жена чисти гроб. В продължение на 17 минути. Кадърът се мести от лицето й към надписа на гроба и обратно. 14 пъти.

4. Висок блед мъж с белези по лицето стои изправен на ръба на скала. Ще скача. Небето обещава буря. Лицето му в едър план 19 минути.

5. Жена на средна възраст седи на стол в клиника за алкохолици. Гледа в една конкретна точка на стената. От погледа й се досещаме, че мисли за сина си: загинал е от свръхдоза аналгин, подкокоросан от баща си, който цял живот е закусвал Prozac.

6. Отново жена на средна възраст, този път с окървавено лице и подпухнало око, лежи върху мръсен, дъсчен под. Омъжила се е на 18, оттогава мъжът й я бие. Преди две години са му открили тумор в мозъка, а преди една го е блъснал камион. Сега я бие синът й.

7. Млада, мургава жена с голям нос на гинекологичен стол. Виждаме, че страда. Направила е пореден аборт. Впоследствие разбираме, че това е, защото брат й я държи заключена в мазе с бидони кисело зеле и я изнасилва всяка седмица.

8. Тийнейджърка с огромна халка на носа и татуировка-гущер на скулата пуши цигара в училищен двор. Съучениците й минават на групички покрай нея и й се подиграват. Следва кадър на белезите от рязани вени по ръцете й. 8 минути.

9. Скинари бият травестит в мрачна уличка в индонезийско предградие. Оставят го да хлипа сам в калта. Мършава котка минава и се изпикава на лицето му.

10. Особена сексуална сцена, в която две лесбийки в пенсионна възраст, гей-сирак, трима транссексуални в отворена връзка, един асексуален в нещастен брак и една бивша порно актриса се целуват в старинна къща в прованса. Всичко е наситено с еротика и драматизъм. Еротика, защото са само по бенки. Драматизъм, защото впоследствие се оказва, че всички са болни от смъртоносен генитален херпес.

11. Мизерна къща. Таванът се рони, дъските скърцат. Дете се крие зад пропаднал диван и гледа с широки, удивени очи как баща му крещи на майка му „Курва“. После майката и бащата правят полунасилствен секс, а майката вижда, че детето ги гледа. След това виждаме как тя се къпе в мизерна баня след лош секс. Плаче. Диагностицирана е с агресивен рак, а преди малко е разбрала, че има и СПИН.

 

 
 

Най-скъпо платените музиканти в света

| от chr.bg |

Американското списание „Билборд“ класира най-скъпоплатените музиканти, като на първо място бе поставен фронтменът на ирландската група „Ю Ту“ Боно, съобщава Контактмюзик.

През 2017 година приходите на певеца са били 54,4 милиона долара. Голяма част от спечелените пари от Боно са дошли от гастролите в рамките на турнето „Joshua Tree Tour“. Интересното в случая е, че по доходи за 2016 година, бандата му дори не попадна в топ-50.

 
 

12 паднали летни ангела от Instagram в топ фотопозата на 2018

| от chronicle.bg |

От английски глаголът „straddle“ означава „разкрачвам се“, „разтварям крака“, „възсядам“ и „яхвам“. А страдлърките са моделите и другите жени в Instagram, които разчитат на тази толкова модерна поза, за да съберат максимален брой сърчица в социалната мрежа.

Спокойно може да се каже, че „страдлингът“ е позата на Лято 2018. И в това няма нищо лошо и нищо случайно. Тази поза прибира корема назад, стяга бедрата и подчертава гърдите. Така че…нямаме нищо против да гледаме повече момичета в нея.

В галерията събрахме 12 „стадлърки“ от Instagram, които ще ви доставят сетивно удоволствие колкото ледена бира в жегав ден. Енджой дем!

 
 

Тейлър Суифт ще играе в „Котките“

| от chronicle.bg |

Американската поп звезда Тейлър Суифт ще играе във филмовата адаптация на мюзикъла „Котките“ в партньорство с Дженифър Хъдсън и Иън Маккелън.

Режисурата ще бъде поверена на британеца Том Хупър, известен с работата си над филма „Клетниците“ по романа на Виктор Юго, излязъл на екран през 2013 година.

Мюзикълът „Котките“, композиран от британеца Андрю Лойд Уебър беше поставен най-напред в Лондон през 1881 година, а след това и в Бродуей в периода 1982-2000 г. Това е четвъртата по продължителност постановка, задържала се на афиша в Манхатън.

 
 

Как солта ще спаси кораловите рифове?

| от chr.bg |

Властите в Австралия обявиха, че ще използват нови способи, включващи и изстрелване на соли в небето, за да спасят от глобалното затопляне Големия бариерен риф, съобщава в. „Дейли мейл“.

Той е една от главните природни забележителности на страната-континент и всяка година привлича хиляди туристи. Коралите от бариерния риф са включени в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО, но от две години страдат от прекалено високите температури на водата. Затоплянето се отразява пагубно върху тяхната жизнеспособност.

Във връзка с това австралийските специалисти изучават различни способи за понижаване на температурите. Те включват използването на биоразтворим слънчев екран, с който да бъде покрит рифът. Другата възможност е бомбардирането на облаците със сол, чиито кристали се очаква да отразяват слънчевата светлина, като я разсейват.