shareit

Дик Ван Дайк стартира актьорската си кариера, за да не стреля от бомбардировач

| от |

Съществува ли наистина изворът на младостта? Много филмови фенове със сигурност мислят така. Актьори като Пол Ръд, Дженифър Анистън и, разбира се, Том Круз, изглеждат като че са победили стареенето. Друг актьор, който явно не се влияе от времето, е Дик Ван Дайк, който на 96 години изглежда фантастично и все още се занимава с шоубизнес.

Един от най-новите проекти на легендарния актьор е филм, който се фокусира върху двама ветерани от Корейската война, които се борят помежду си кой да издигне знамето над пенсионерския им клуб. По време на интервю от рекламната кампания на филма, Ван Дайк разкрива, че преди седемте си десетилетия в киното, телевизията и театъра е имал сблъсък с военновъздушните сили на Съединените щати (USAAF) – през 40-те години на миналия век.

Mary Tyler Moore Dick Van Dyke Dick Van Dyke Show 1961

Дик заедно с Мери Тайлър Мор, 1961 г.

Службата на Дик Ван Дайк от Втората световна война

През 1944 г. Ван Дайк напуска гимназията в последната си година с надеждата да стане боен пилот в USAAF. Първоначално обаче му отказват заради теглото.

„Минах през физическия преглед три пъти. Първият път не успях да се вкарам в теглото. Бях 185 сантиметра, тежах 60 килограма. Трябваше да съм поне 64“, каза Ван Дайк. Подобно на много други по това време, той е изключително мотивиран да се присъедини към армията и няма да приеме „не“ за отговор, така че тича бързо до банята и се напълва с банани и вода, за да се опита да стигне минимума.

Тази бърза операция взема, че проработва и Ван Дайк – заедно с многото вода и банани в корема си – успява да достигне необходимите „141 паунда“.

Maxwell B-24

Консолидейтед B-24 „Либърейтър“

Към края на основното обучение, на класа му е казано, че по-голямата част от стажантите ще се озоват в чужбина като артилеристи на борда на тежките стратегически бомбардировачи B-24 Liberator. Статистически това беше едно от най-опасните места както в B-24, така и в B-17 Flying Fortress. Тъй като екипажът на бомбардировача вече е сред военнослужещите, които е най-вероятно да бъдат ранени, това прави позицията на опашката едно от най-опасните места в цялата война.

Вражеските самолети често се приближават към бомбардировачите от заден ъгъл и поради това имат голям шанс да убият именно стрелеца на опашката. Противно на общоприетото схващане, кулата на този самолет е едно от най-безопасните места за разполагане.

С тази информация Ван Дайк знае, че има малък шанс да се измъкне от войната невредим. Въпреки това той също знае, че някои новобранци със специални таланти са по-ценни за правителството в други.

„Танцувах и пеех където и когато ми кажат“, каза Ван Дайк. „Участвах в шоута и забавлявах войски. Така страхът ме вкара в шоубизнеса.“

Той е преназначен в развлекателния клон на военните на Съединените щати и прекарва войната, забавлявайки войските из цяла Америка. След като напуска училище, така и не придобива дипломата си за средно образование, но в крайна сметка я получава през 2004 г.

Може би, ако Ван Дайк наистина беше служил като стрелец по време на войната, сега нямаше да имаме щастието да го гледаме на сцена през последните 70 години.

 
 
Коментарите са изключени за Дик Ван Дайк стартира актьорската си кариера, за да не стреля от бомбардировач

Повече информация Виж всички