shareit

Ако съществува трети глобален конфликт, той ще бъде спечелен от Китай

| от |

Веднъж на няколко месеца откриваме различни конспирации за предстоящ трети глобален конфликт. В това отношение не е трудно да видим и някои от основните заподозрени в тази мисия. Няма как да избягаме от факта, че основните лица в тази игра остават Китай, Русия и САЩ. Единствената подробност е, че докато последните две страни се опитват да водят войната си на тихия фронт – невидимо и с помощта на най-различни секретни мисии, кибер война и каквото още може да изберете, от другата страна на света ще открием, че Китай не се притеснява по никакъв начин да демонстрира своята военна мощ. Страната, която показа, че не само може да впрегне своя човешки капитал, но днес вече официално се смята за абсолютен хегемон в редица сектори.

Днес никой не може да каже какъв точно е капиталът, който Китай има, но можем да се досетим, че по време на студената война дори СССР се отказа да поддържа икономически или политически добри отношения. Още през 60-те години започна да се демонстрира притежанието на ядрено оръжие, след известно време станахме свидетели на открити заплахи и факта, че ако Китай тръгне със своята многомилионна армия през Азия, употребата на ядрено оръжие е неизбежна. Може ли обаче да говорим за потенциална нарастваща агресия? Трябва ли да се притесняваме? Всичко се движи около факта, че разполагаме само с някакви елементи на информация и анализи.

Китай така или иначе е страната, която притежава абсолютно всичко на света и вече е в онзи период, в който спокойно може да произведе най-висока технология, разполага с достатъчни кадри и официално може да влезе като страната, с най-напреднала и изключително развита армия, като някои военни експерти са на мнение, че в света вече няма по-добра бойна единица от Китай. Дали обаче това е точно така? Нека не забравяме, че когато първите американски „невидими“ бомбардировачи паднаха в Сърбия, именно китайци са били хората, които са изкупували на луди пари артефактите от този самолет.

В рамките на едно десетилетие, те успяха да създадат своя собствена технология, репликирайки и подобрявайки американската. В случай, че сте гледали китайски военни паради, най-вероятно няма да е трудно да забележите, че дори Русия ги следи с огромен интерес. Според официалните данни, в момента ще открием, че Китай поддържа активна армия от близо 2.1 милиона души, но никой не може да потвърди със сигурност колко още могат да бъдат призовани. Това е страната, която обръща възможно най-много внимание в строенето на изкуствени острови, които се превръщат във фронт на защитна линия, при евентуални опити за нападение по вода. Една от последните интересни новини в тази посока е, че Китай затвори вратите за своята собствена поп-култура.

Тик-токъри, инфлуенсър и всякакви други професии в социалните мрежи бяха затворени и ограничени. Един интересен факт в това отношение е, че самата социална платформа Tik-Tok е създадена от Жанг Уайминг. В момента се радва на над 40 милиарда долара приходи и все пак употребата и влиянието на „звездите“, които се появиха в тази платформа, нямат достъп до китайската аудитория, същото внимание се открива и върху забраняването на OnlyFans или ограничаването му. Защо обаче всичко това може да се отрази по някакъв начин на глобален конфликт, възможно ли е социалните мрежи да се превърнат в оръжие, ако още не са?

За целта е повече от достатъчно да обърнем внимание на Юри Безменов – човекът, който някога изиграва огромна политическа роля на територията на Индия и Пакистан. Неговите думи са притеснителни, но верни. За дестабилизацията на една държава е напълно необходимо да се облъчи едно поколение. Идеологическото отравяне може да нанесе щети за следващите 4-5 поколения. Ще откриете, че ефектът от това влияние е по-опасен от рак за едно човешко тяло.

Какво е идеологическото влияние и защо толкова лесно може да осакати поколения? Достатъчно е просто да се активират и превъзпитат младите, да се облъчат с информация, която поставя много въпроси и има една основна цел – да накара един жител да забрави и да се откаже от собствените си ценности, за да потърси други. Това се случва с помощта на музика, с помощта на филми, с помощта на книги, дори те станаха електронни и с помощта на развлечение.

За съжаление не е трудно да открием, че движения като тези за наднорменото тегло и приемането му като нещо нормално, действат в точно такава посока. Същото важи и за всякакви други права, които по един или друг начин влизат в особен конфликт с човешката природа. Осъзнаваме, че тук ще има достатъчно обидени, осъзнаваме и факта, че мнозина няма да харесат това, но обърнете внимание какво се случва. Докато децата в Европа и САЩ се забавляват с глупави игри и противоречиво съдържание в различните видео платформи, от другата страна на света има забрана за същите, за сметка на това възпитанието е обвързано с патриотизъм, отдаденост към страната, а броят военни училища се повишават с особена скорост.

Образованието продължава да е на високи обороти, а постоянната пропаганда и привличането на нови кадри в армията, може да се смята за точно обратната политика. Следователно модерният и бърз начин на живот, стоенето пред компютъра, бързите закуски, всичко това е просто ефект, който изиграва огромна роля в потенциален конфликт. И нека не забравяме още една голяма подробност, Китай официално премахна ограничението за второ и трето дете, следователно с голяма лекота могат да стигнат числото от 2 милиарда през следващите няколко години. Без вредното влияние и облъчване от медии, гигантът може да бъде много по-различен и много по-опасен.

Тук основният въпрос остава: за кого? Това е въпросът за милиарди долари в момента. И защо да говорим само за война? Достатъчно е да открием, че Китай може да наложи най-различни търговски санкции, с които да трупа милиарди и то в рамките само на една година. Наложените такива през 2019 г. за Австралия ще покажат, че загубите ѝ са около 20 милиарда долара – стойност, която не променя по никакъв начин доставката на стоки, сумата нараства с помощта на нови такси. Едва ли днес ще откриете техника, която да не е дошла от тази страна. За мнозина това е нормалното решение, с което страната запазва своето влияние и се защитава. И след като говорим за потенциален опит за конфронтация, нека насочим погледите си към Тайван.

Страната, за която винаги се говори, че по исторически мотиви е част от Китай. Междувременно не трябва да забравяме, че за една година, радарите на Тайван засичат около 2000 нарушения на въздушното пространство и още 4000 нарушения на водните граници. Тук се намира 6-я най-голям чуждестранен резерв на света – около половин трилион долара. Ако тази награда не ви се струва достатъчна, тогава обърнете внимание и на технологичното наследство. Повече от 60% от чиповете за световната техника се произвеждат именно там. Същите могат да се използват в компютри, конзоли и междувременно могат да се използват в най-модерната военна технология.

И се намира толкова близо до една от най-великите сили. До днес Тайван още не е обявил своята независимост от Китай, като началото започва още през 1949 г. след гражданската война. Страната не се опитва да търси допълнителни конфликти, все пак никой не може и не иска да преживее още един Хонконг.

Следователно Тайван продължава да бъде една особено интересна и апетитна хапка, но същият продължава да търси опити, за да създаде политически връзки с Япония, Южна Корея и междувременно привлича САЩ, Канада и всяка една друга страна с флота. Дали това ще помогне, не можем да бъдем категорични. Още в началото на тази година ще открием, че Австралия подписа такъв договор и ще получи ядрено оръжие като потенциална превенция при инвазия. И макар влиянието на САЩ върху Тайван, намесата на САЩ ще остане под въпрос, особено след като последната свещена инвестиция в Афганистан е един особен позор.

Официалните данни показват, че дипломатическите отношения между двете страни не включва военна защита и отзоваване при евентуално нападение. А това е най-малкият проблем. На този етап е известно, че се работи върху създаването на далекобойни балистични ракети, космическо оръжие, лазерни технологии и редица други. Това е страната, която може и си ги позволява, а и на този етап притежава глобалната икономика. Официално не трябва да забравяме, че това е страна, която може да хвърли света в икономическа криза, при това без никакви усилия.

Вече видяхме какво може да причини една пандемия, чийто корени тръгват от Китай. И до днес чуваме най-различни версии, включително, че въпросният вирус е военен експеримент, напуснал лабораторията по погрешка, но нека се замислим, ако това наистина е така, какви други опити са направени до този момент? Следователно достигаме до заключението, че Китай не просто е независим, той е суперсила, която ще налага собственото си мнение, когато желае и когато има интереси.

Вече забелязахме арестуването на китайски шпиони в Австралия и това най-вероятно ще е самото начало на много други интересни факти, за които най-вероятно ще четем в бъдеще. Що се отнася до останалите участници в потенциален такъв конфликт, започваме да се съмняваме в присъствието и предоставянето на съпротива.

Снимки: Wikipedia

 
 
Коментарите са изключени за Ако съществува трети глобален конфликт, той ще бъде спечелен от Китай

Повече информация Виж всички