shareit

Оловните ръкавици – перфектно средство за самозащита

| от |

Миналото е известно с редица устройства за неутрализиране на врага. Ниската вяра в полицията често принуждавала всеки човек да е отговорен за своята безопасност. Ето защо мнозина използвали самоделни средства за защита. Металният бокс със сигурност може да се смята за такова средство, но в далечната 1875 година е имало и друг по-елегантен начин за неутрализиране на противника.

В този случай може да забележите присъствието на благия левент от снимката. Той е член на една от най-старите детективски агенции в САЩ – Пинкертън. Историята е, че точно тази организация успява да предотврати убийството на американския президент Ейбрахам Линкълн и по-късно се превръща в частната охрана. За жалост имат и друга черна слава, която идва с работническите стачки в края на 19-и и началото на 20-и век. Тогава тяхната работа е да наемат различни главорези, които да влизат в конфликт с работниците. Пинкертънските рейнджъри са точно тези, които се опитват да продължат работата, въпреки стачката и на финала трябва да бъде призована националната гвардия, за да се спрат безредиците.

Pinkerton Detective With Lead Gloves circa 1875

Подобни кадри са били наемани щедро за агенцията, но в този случай трябва да насочите погледа си към оловните ръкавици. Това свирепо оръжие позволява на атакуващия да троши кости с минимални усилия. По-точен удар би могъл да изпрати човек в безсъзнание, а в ръцете на трениран боксьор ще бъдат смъртоносно оръжие. Ръкавиците били бързо разпространени сред всички собственици на кръчми, а след тях примерът бил последван и от полицаи и престъпници. Както виждате и от платените главорези на г-н Пинкертън. Не трябва да забравяме, че ръцете на нападателя не се нараняват, те били доста добре изолирани и оловото причинявало щети само на жертвата. Днес оловните ръкавици се използват само от радиолозите, които се опитват да се предпазят от радиоактивно лъчение. Трябва да признаем, че това е много смъртоносно и практически елегантно оръжие, особено ако бъде добре изработено. Досещате се, че вече се намират трудно и не се използват като зимни ръкавици.

 
 
Коментарите са изключени