shareit

NASA знае къде се крият 10 куантилиона – как да станете по-богат от всички милиардери в света взети заедно

| от |

Сигурно заглавието е привлякло вашето внимание, но пътят към огромното богатство идва с някои изисквания. За целта ще трябва да имате не само познания в сферата на космонавтиката, но и да имате свободата да летите свободно в открития космос. Най-вероятно това е доста висока летва за мнозина, но всичко има цена. Откъде ще дойде тази баснословна сума?

Отговорът се крие в плановете на NASA да изпратят космическа проба до астероид с името 16 Psyche, който се движи около главния астероиден пояс между Марс и Юпитер. За да стане задачата още по-невъзможна, същият прилича повече на зацапано петно в обектива, отколкото на астероид с такава стойност. Според основните хипотези, след като въпросният обект се наблюдава известно време, учените достигат до заключението, че най-вероятно ядрото е изработено от метали като желязо, никел и злато.

16 Psyche е открит за първи път от италианския астроном Анибейл де Гаспарис през  далечната 1852 година. С подобряването на технологията и далеч по-силната изчислителна мощност, мнозина стигат до заключението, че това е блок от ядрото на платерно образование, което в последствие се е откъснало. Визуално и с помощта на някои компютърни модели, NASA стига до заключението, че астероидът е с формите на картоф, но на стойност, която все още не е достигната в съвременната икономика.

Наричат го метален астероид, поради високата концентрация на посочените елементи, а диаметърът е около 140 мили – разстоянието между Лос Анджелис и Калифорния. Астероидът има 5-годишен период за завършването на една орбита, а прави едно цяло завъртане на всеки четири часа. Денят там определено е кратък.

С получаването на информация през лятото, учените най-накрая ще имат някаква представа какво точно може да бъде и земното ядро, а това допълнително ще помогне за създаването на модела на нашата соларна система и нейното възникване. Ако хипотезите се потвърдят, стойността ще бъде около 10 куантилиона – 1000000000000000000 в цифрово изражение. По-запознатите знаят, че това е повече от настоящата модерна икономика.

Ако въпросната цена и стойност не ви се струват толкова високи, ориентирайте се към друг астероид на име Давида, чиято стойност е 27 куантилиона. И двата се смятат за ранни метални ядра, собственост на планети, които не са издържали времето. Отговорите предстоят, когато най-накрая се стигне до тях и започнат да се правят изследвания. Мисията има за цел да изпрати космически кораб, който ще пътува няколко години и след това ще използва гравитацията на Марс, за да се изстреля към въпросния астероид като прашка, за да го достигне.

Пристигането е планувано за 2026 г. и се очаква от космическия кораб да остане близо 21 месеца, правейки обстойна карта на цялото тяло и неговата повърхност. Очаква се измерването на магнитното поле, както и правенето на снимки на повърхността. Космическата одисея ще се случи на разстояние от близо 1.5 милиарда мили, но по-важното е, че ако успеете да измислите вариант за докарването на същото и консумирането на благата, най-вероятно ще задминете спокойно Джеф Безос, Бил Гейтс, Тим Кук и още много други. 

Идеи се приемат, но най-вероятно ще се говори и за сериозно финансиране, все пак дори и четвърт от тази стойност ще превърне въпросният гений в един от най-богатите хора, които са ходили по тази земя.

 
 
Коментарите са изключени за NASA знае къде се крият 10 куантилиона – как да станете по-богат от всички милиардери в света взети заедно

Повече информация Виж всички