shareit

Магическата машина на времето, която Ватикана използва

| от |

Ватикана е една от много интересните институции, които пазят сериозни архиви от най-ранните исторически периоди, а достъпът до там е забранен за външни лица, следователно можем само да допускаме какво наистина присъства и какви тайни са запазени. Стана ясно, че там са запазени писмата, с които папата се опитва да скрие знанието си за Холокоста, също така забелязваме и наличието на други интересни архиви, но за жалост, институцията има строга политика, която не винаги дава зелена светлина за партниране с други научни институции.

Ще открием обаче, че има моменти, в които дори самите представители на църквата понякога започват да губят своя разсъдък. И до днес никой не знае къде точно е изчезнала Емануела Орланди, макар и Ватикана да пази тази тайна, но също така ще забележим, че някои архиви с апостолски записки са променени или скрити изцяло. Защо, това може да ни кажат само те, ако някога решат да проговорят.

Към това не трябва да забравяме и още една интересна подробност – историята ни показва и още много интересни факти – според мнозина, Католическата църква няколко пъти нарича Мария-Магдалена лека жена, макар и много други анализатори да не са особено съгласни с превода на Библията. Нищо обаче не може да победи легендата за така наречения Хроновизьор. Какво е това? Според архивите, Католическата църква разполага с мистично устройство, с което може да пътува във времето. Описано е малко по-подробно в книгата на отец Франсоа Брюн, който разказва за срещата с единствения ѝ притежател. До днес няма никакви научни доказателства за съществуването ѝ, дори никой не я е виждал, но този свещеник не само е сигурен, че съществува, но и е говорил с човека, който я е използвал.

Авторът на книгата разказва, че произходът на това технологично чудо е разработено от отец Пилегрино Ернети – монах от Бенедикт. Същият дълго време предпочитал да пази това устройство в тайна, за да не попадне в грешните ръце. Едва през 60-те години на миналия век, притежателят я представил на Брюн и заявил, че е била разработена от известния италиански физик Енрико Ферми и бившия нацистки учен Вернер фон Браун. Необходими са катодни лъчи, антена и метали, които получават светлинни и звукови сигнали, с които да се случи по-сериозната разходка. Хроновизьорът се е използвал, за да бъдат документирани някои от най-важните събития в историята и миналото. Ватикана я е използвал, за да стане свидетел повторно на разпъването на Исус и с това да затвърди познанията си, че Библията се преподава правилно.

Единственият проблем е, че самата легенда изглежда малко фантастично и дори комично в някакви отношения. Брюн се запознал с отец Ернети на разхода във Венеция, докато се возили на гондола в началото на 60-те години на миналия век. Двамата си поговорили за историята и древните езици, като най-накрая се стигнало до науката и възможността да се направи по-сериозна разходка в миналото. След малко повече разговори, Ернети признава, че се е обърнал към науката и е използвал някои от най-големите имена по това време, включително и фон Браун, който помага малко по-късно на НАСА да изпрати човек на Луната.

Неговата завещана машина разполага с няколко антени и три от тях са направени от неизвестен материал и могат да улавят звуци и леки вълни в целия известен спектър на човечеството. След това е необходимо да се използва така наречения указател на посоката и да се направи настройка за конкретната ера, предпочитана от зрителя. Според описанието, това е устройство, което предлага на зрителя да погледне в миналото, но не и да успее да комуникира с обитателите на тази епоха. Ернeти споделя, че е работило повече като телевизор, улавящ ехото и картините от даден период, но най-вече улавя онова, което се движи като енергия в пространството и признава, че е успял да види и чуе някои невероятни картини от миналото.

Собственикът е успял да види речта на Цицерон в Римския сенат от 63 г. пр. Хр. и е бил пленен от жестовете и интонацията му, както и уменията да бъде впечатляващ оратор. Това, което обаче трябва да запомним е фактът, че все още не е видял тази машина и не е демонстрирана на публиката, може да оставя някаква следа на скептицизъм. Ернети също така казва, че е успял да види падането на Римската империя, унищожаването на Содом и Гомор, както и да погледне в някои особени подробности около Библията. През 1972 г. историята е публикувана във вестниците и разказва история на машина, която показва фотографии от миналото. В нея самият духовник разказва своите легенди и признава, че дори е станал свидетел на тайната вечеря и дори е запазил изображението на този момент за себе си.

До края на живота си, този човек заявява, че неговата машина е толкова добре скрита, че няма да бъде никога част от притежанията на Ватикана и ще се постарае да остави следите, които биха позволили на човек да я открие, но когато дойде времето за нея. През 1988 г. е издаден декрет, че всеки, който използва инструменти с подобен характер или се старае да ги открие, прави този опит с гаранцията да бъде изхвърлен от църквата завинаги. Преди да умре, Ернети пише отворено писмо, за да напомни на всички, че машината е истинска, но не трябва да се притежава от лукави. Според неговите думи папа Пий XII е забранил употребата му и разкритието му, защото тази машина е изключително опасна и може да навреди много върху свободите на човек. Днес ще открием, че според някои експерти, Ернети е доста добър манипулатор, използвал някои евтини копия на фотографии от статуи, които е пресъздал и използвал за доказателство.

През 1996 г. друго италианско издание започва по-активна критика върху въпросите относно изгубената или скритата технологична машина. Ернети никога не е публикува детайлни инструкции как устройството е било дори сглобено и така да потвърди легитимността му. Освен това историята ни показва, че подобен уред присъства в някои фантастични романи от 1947 г. Мнозина дори твърдят, че отецът е признал за създаването на една красива измислица и преди да умре през 1994 г. отказва да даде повече информация за машината на времето. Той за съжаление е последният, който може да говори по тази тема, особено след като останалите създатели са отдавна починали. Дали наистина е съществувала такава машина или не, това остава само за конспираторите, особено след като няма как да имаме гаранция

 
 
Коментарите са изключени