Хълк Хоган – кечистът, който промени развлекателната индустрия завинаги

| от |

Кой е най-добре платеният холивудски актьор в момента? Без съмнение ще се досетите, че става въпрос за Дуейн Джонсън – Скалата. Началото на кариерата му започна в Световната федерация по кеч, но харизмата, която донесе и демонстрира пред камерата, бързо го постави в обувките на един от най-добрите актьори в момента. Истината обаче е, че тази титла някога е била връчена на един друг борец, който днес става на 68 години. Най-вероятно го познавате, особено ако сте от така наречените деца на 90-те години. Запознайте се с г-н Хълк Хоган – човекът, който не просто има последователи за една цяла религия, но и успя да покаже какъв точно може да бъде мащабът на тази развлекателна индустрия.

За 33 години кариера, този човек може да се смята за един от най-успешните и макар отдавна да се е отказал от индустрията, той е един от малкото, които продължават да се връщат за допълнителни участия. Причината? Вече не е необходимо. Хълк Хоган има около 12 титли – по 6 от всяка една федерация, а това само за тази индустрия го прави един от най-успешните хора. Разбира се, както можем да се досетим, някога в миналото има един елемент, който съсипва всяка една легенда – в този случай говорим за добре познатите наркотици. В зората на 80-те, та до наши дни, наркотиците изиграват огромна роля в кариерата на всеки атлет, било то и такъв от федерацията по кеч.

Въпреки това Хоган  продължава да държи рекордите за един от най-добре платените. Както се досещаме, борецът има издадена своята автобиография, която спечели сърцата на доста от феновете, след това създаде собствено риалити шоу,  а към това не трябва да забравяме, че имаше и няколко опита за връщане обратно във федерацията. Покрай всичко това ще открием обаче и някои трусове. Хоган има доста проблеми със семейството си, синът му многократно показва, че е безотговорен и често нощува в затвора, както за шофиране под влиянието на алкохол, така и под влиянието на наркотици. В един момент Хоган просто решава, че няма да се занимава повече, докато съпругата му не го изненадва с молба за развод. Всичко започва от пускането на една секс касета, в която Хълк говори расистки и хомофобски.

Terry Bollea, aka Hulk Hogan, Testifies In Gawker Media Lawsuit

Записът бързо обикаля мрежата и най-накрая води до дело, което елиминира онлайн сайта Gawker за разпространението на материала – цената на щетите, както би ги нарекъл Хоган са на стойност от 140 милиона долара. Истината обаче е, че покрай любимеца на народа – той е много по-оригиналната версия от Дуейн Джонсън – съществуват много други интересни изяви. Тери Юджийн Болеа избира това име, защото смята, че е по-голям и от анимационния герой със същото име. В зората на кеч индустрията ще открием, че Тери избира някои странни имена, от Супер Унищожителя до Стърлинг Голдън.

Един ден участва в телевизионно предаване, в което присъства и Лу Фериньо – оригиналният актьор, който изиграва Хълк. Истината обаче е, че Тери е доста по-голям, следователно изобщо не му пречи да вземе името и да продължи легендата. Това е и едно от най-успешните решения, което по-късно ще постави началото на една много по-магическа и успешна кариера. При старта на кариерата му, Винс Макмен Старши заявява, че иска да го представи като ирландец и името е завършено като Хълк Хоган. Макар и името да е малко странно и все пак може да прозвучи малко ирландско, всички печелят.

Истината обаче е, че Тери не винаги е смятал, че ще стане борец. Не всеки мечтае за това, в което ще се превърне, а оригиналната любов е била именно бейзбола. В Тампа бейзболът е на високо ниво и ще открием, че малкият отбор дори успява да участва в регионалните финали през 1966 г. Тери играе на позицията питчър. Макар и да се опитва по всякакъв начин да израсне в този спорт, усилията му са напразни, отборът не може да даде необходимото ниво, а и можем да си представим каква загуба щеше да бъде. Има и още една причина, поради която не продължава напред – когато скаутите идват и го канят на проби,  той успява да контузи лакътя си, при това във финала на неговите гимназиални години,  следователно е повече от ясно, че играта е приключила.

Hulk Hogan Visits Hope Children's Home

Кечът е втората голяма любов и след като вече има свободното време, Тери се насочва към втората си страст, която обаче ще се превърне много скоро в основна. Има и други интересни хобита като музиката. Заради дългата си коса и бохемския вид и малко по-впечатляващата си физика, Хоган решава да се научи да свири и на китара. Успява да намери място в една малка градска банда на име Рукус и често с бас китарата си повтаря някои от любимите рок хитове. Според него, групата е била достатъчно добра и са идвали достатъчно почитатели, за да се насладят на изпълненията им, но дори и това не успява да го задържи. Когато отново идва време за професионална изява, Хоган удря на камък, неговите приятели са семейни и искат да се фокусират върху тях, вместо да преследват мечтата си.

И макар Тери да продължава да бъде истински почитател на кеча, той се страхува от него. Признава, че страхът и липсата на всякаква защита е показвала какви точно могат да бъдат щетите от грешно изпълнените хореографии. Именно тогава никой не можел да приеме факта, че кечът е бил нещо фалшиво, тогава всичко е истински реално и благодарение на наркотиците можем да открием, че има достатъчно пострадали, осакатени и дори самоубити борци. Как става връзката? На някои от неговите изпълнения пристигат именно кечисти. Тери се притеснява, но изплюва камъчето и започва да говори  с някои от мениджърите, надявайки се, че ще получи шанс за изява. И това обаче не е лесна работа. На ринга има нещо повече освен слава – болка. Тери многократно се контузва, не всичко е приказка и прибирането у дома, особено след всяка тренировка, идва със синини и още повече страдания.

Premiere Of HBO's "Andre The Giant" - Red Carpet

Семейството му не одобрява това, но пък Тери е щастлив. И едва през 1984 г., когато идва първата титла, американците са в екстаз, а родителите му са повече от горди. Впрочем неговите родители са в публиката и гледат всичко на живо, като веднъж заразени от еуфорията, никога повече не повдигат темата относно заниманията на сина си. Разбира се, имали са притеснения, все пак синът им е бил приет да учи финанси в колежа, имал е музикална група, която между другото не може да се смята за лоша, за да се стигне до тотален обрат.

Дълго време борецът изпитва чувството за вина, особено след голямата инвестиция, която неговите родители правят, но пък винаги знаел, че прави най-доброто и го доказва. Във федерацията на Винс има много легендарни моменти, но един от тях е великата вражда между Хълк Хоган и Андре Гиганта. През далечната 1987 г. залата се пука по шефовете, 90 000 души гледат битката на живо, докато още стотици хиляди са пред екрана. Пред погледа на тълпата, Хоган успява да вдигне своя колега във въздуха – феномен, който не се случва толкова често на ринга, а след това да прозвучи един чутовен тътен, последван от туш. До края на годината ще се чува за тази могъща приказка. Хоган обаче има и други амплоа, наелектризиращата му харизма го превръща в желан актьор. Оказва се, че този преход не е толкова труден, впрочем ще открием, че има достатъчно ленти, някои не толкова успешни, но доста приятни.

Логично е да споменем „Гръм в Рая“. Единствено Силвестър Сталоун не може да забрави факта, че е получил един от най-тежките си удари на снимките на Роки 3. И до днес не може да го забрави. Ударени са и още няколко каскадьора, които завършват в болницата. Публиката го обича и в някакъв момент се пуска първото риалити предаване, в което Хоган запознава аудиторията със семейството си.

WWE 20th Anniversary Celebration Marking Premiere Of WWE Friday Night SmackDown On FOX

Стартът е даден през 2005 г. и освен най-гледаното предаване по кабелна програма, Хоган го пуска и на видео касети, което автоматично позволява още много сериозни успехи. в продължение на четири сезона зрителите ще следят живота му. През 2007 г. се оказва, че това решение не е било толкова правилно, защото скоро неговата съпруга подава молба за развод, сина му успява да влезе в затвор за 8 месеца, а медиите имат задачата да направят тиражите още по-интересни, пускайки някои от най-пикантните истории за звездата. В момента става ясно, че поддържа магазина си със сувенири във Флорида, но от време на време се завръща обратно във федерацията, за да нажежи обстановката и да вкара някоя нова звезда.

Публиката го обича и след като атлетът е в перфектна форма, както той самият го казва, винаги може да се върне за още едно шоу. Има слухове, че може да пусне свой биографичен филм, като се очаква от Крис Хемсуърт да го изиграе. Можем спокойно да заявим, че това е един от кечистите, които успяха да постигнат много и да покажат какви са полезните и правилни ходове за правенето на кариера. И нека забравяме още нещо – Тери е причината и много други атлети да потърсят реализация в тази посока.

 
 
Коментарите са изключени за Хълк Хоган – кечистът, който промени развлекателната индустрия завинаги

Повече информация Виж всички