Филипинската лекоатлетка, която направи обувки от лекопласт и спечели три златни медала

| от |

Едва ли има нужда да търсим определени за спорта и качествата, които той развива. Преминаването на спортните ограничения, откриването на нови предизвикателства и удоволствието от чупенето на рекорди е само част от възможностите на всеки познат спорт. За съжаление не трябва да изключваме и факта, че професионалният спорт е много скъпо удоволствие, а без нуждата от спонсори ще открием, че някои хора са принудени да се откажат от кариерата си.

Реа Булос не е сред тези хора и въпреки липсата на финансови средства, 11-годишната лекоатлетка от Филипините обича училищните турнири, но за жалост няма възможност да си закупи шпайкове за училищните си тренировки. Като повечето от децата, нейните родители не могат да подкрепят страстта ѝ, но това не пречи на Рея да намери алтернативно решение.


View this post on Instagram

A post shared by Rhea Bullos (@rheabullos) on

Към този момент можем да забележим, че всяка една спортна медия е насочила вниманието си към училищната спортна олимпиада и към младата дама. Рея използвала лепенки и лекопласт, с които да направи свои спортни шпайкове. За да не изглежда толкова странно, момичето рисува и логото на Nike, върху тях и излиза на пистата. До края на състезанието ще вземе три златни медала – за бягане на 400 метра, 800 метра и 1500 метра. Момичето дори не искало да печели вниманието и затова не качила нито една снимка в социалната мрежа, тази задача се паднала на нейния треньор Предрик Валенцуеала. Рея успява да победи останалите, които са закупили по-скъпа спортна екипировка, но освен това не е единствената, която сама си прави обувките за състезанието. Малко след пускането на поста от треньора, хора от цял свят започват да гледат участието на 11-годишната състезателка. Мнозина качват снимките и започват да тагват компанията с молба да изпрати екипировка на момичето в интернет, както и на някои от другите деца, които също са последвали нейния пример.


View this post on Instagram

A post shared by Rhea Bullos (@rheabullos) on

Участник в туитър заявяав, че ще започне петиция, с която ще настоява децата да получават шпайкове, докато се занимават със спорт за 3-те момичета, които са били на стадиона. Децата тренирали усилено, но се изморявали единствено от факта, че трябвало да тренират боси по пистата. Малко след това историята стига до Джеф Кариасо, който притежава спортен магазин за баскетболна екипировка и също така е треньро на Alaska Aces. Същият търси връзка с младите атлети и лека полека започва по-сериозното търсене. Междувременно става ясно, че децата са поканени в местен мол, където могат да получат нова спортна екипировка. Все още няма информация дали са получили нещо повече от това, но по-важното е, че в такива моменти можем да станем свидетели на положителната страна на социалните мрежи.

Достатъчна е една снимка, с която никой не моли, никой не иска, а просто се бори, макар и в по-неравностойно положение. Рея със сигурност не е потърсила помощ и не се е оплаквала, снимката дори не е разпространена от нея. Нека не забравяме, че преди няколко години Мортаза Ахмади играеше с найлонова торбичка на гърба си и носеше с гордост името на Меси. Торбичката беше в цветовете на арженстинския национален отбор и това трогна Меси и го мотивира да потърси своя верен фен, за да го зарадва с нещо повече от найлонова торбичка. Това е магията на спорта, понякога една снимка може да промени много.

 
 
Коментарите са изключени за Филипинската лекоатлетка, която направи обувки от лекопласт и спечели три златни медала

Повече информация Виж всички