shareit

Защо римляните са били толкова верни на мъжкия полов орган

| от |

Вярвате или не, половите органи изиграват огромна роля в историята. Без значение в коя точка на света се намирате, някои от най-старите летописи показват, че всеки творец не би пропуснал възможността да нарисува по-специален атрибут на своите герои. Индийците го правят със своята Кама Сутра, на територията на Друкпа Кунли ще открием, че мъжкият символ е на особена почит, а няма как да не забележим, че и останалите следват този пример. Дори в България ще се напомня на конкретни места, че това е един особен символ. И най-забавното е, че това е много стара практика. Като започнем от африканския бог на плодородието и стигнем до европейските градове на културата.

Например в столицата на Исландия – Рейкявик ще открием най-голямата колекция от пениси на бозайници и нещо по-забавно, мнозина плащат, за да разгледат всички възможни екземпляри. Къде обаче се крият шампионите? Отговорът е Римската империя. Творците там обичали да поставят колкото се може повече от този човешки орган и практически не използвали никакви ограничения. Много преди Амстердам да се превърне в столицата на секса, Древен Рим е носил тази титла по няколко причини. На свободните граждани се позволява да притежават секс роби и да правят каквото намерят с тях.

Amulettes_phalliques_gallo-romaines_Musée_Saint-Remi_120208

През останалото време пенетрацията между свободните е вид доказване на силата и владеенето на даден човек. Следователно, ако един човек иска да покаже на друг, че е по-силен, следва изнасилване. В мирно и военно време, всеки човек бил обект на сексуални желания и доминация, без значение от неговия пол, гърците не са единствените, както бихме могли да се досетим. Във военно време има и наказания за онези войници, които не се съпротивляват и доброволно предадат тялото си. Смятало се, че това е престъпление като екзекуцията, следователно се наказва със смърт. Нека не забравяме, че силата на половия орган става толкова известна, че много войници и пълководци го слагат на знамето.

„Образът на тази божественост е прикрепен под триумфалната каляска на победилия генерал, като го предпазва, подобно на някой придружаващ лекар, от въздействието на завистта.“

Това са думите на философа Плини. Точно така, римляните вярвали, че ако изобразяват члена, получават и абсолютната закрила от него, получавайки защита от бог Фасцинус – закрилник от уроки и магии. Освен за протекция във войната, всеки го изобразява и като символ, предпазващ от болести. Следователно децата носели по един изкуствен член навсякъде със себе си, за да могат винаги да бъдат в добро здраве. Пенисът предпазва от зли очи и също така показва социалния статус на носещия. Не трябва да се изненадваме и от още нещо, творецът в Древен Рим го рисувал абсолютно навсякъде. Ще го открием на някои фрески в Помпей. В последствие дори се превърнал в пътен знак.

Pompeji_Penis_Sign

Павираните пътища в Помпей.

Римляните знаели, че в каквато посока е насочен члена, там ще открием и присъствието на бардак. Един по-обстоен поглед към градините, които маркират входа в Помпей, ни посрещат с огромни бронзови статуи на мъжкия полов орган. Що се отнася до Древен Египет, мислите ли, че те са пропуснали тази възможност? Една от картините на Мин е нарисувана с възбуден полов орган, който героят държи с две ръце. Не трябва да забравяме, че докато на някои места може да се смята за разумен символ, на други е повече от комичен. Учените откриват символа на пекарна в Помпей, който представлява голям полов орган и тестиси – очевидно това е било логото, но пък никой нямал нищо против да закупува дневния хляб именно от това заведение.

Tintinnabulum-Fund_in_Herculaneum

Странното е, че след като пристига Християнството като религия, мнозина се възмущават и бързо лишават различните герои от видимото и понякога преувеличено мъжество. На изток практиката не била по-различна, но пък трябва да знаем, че тогава именно мъжката роля се смята за много по-важна от женската, защото макар и жената да ражда и да създава живот, нищо не може да се случи без мъжа, следователно няколко хилядолетия назад, основният символ на живот, плодородие, закрила, сила и както вече забелязваме – насъщния хляб, е бил именно полов орган.

За да запазим баланса, все пак ще си позволим да цитираме и думите на д-р Хърман Ото Клопнеклер – известен австрийски гинеколог, за когото не знаем много, поради простата причина, че неговите думи успяват да го надживеят и да докажат, че света може да се хване за нещо забавно и да го повтори многократно. Никой не може да потвърди дали това наистина са негови думи или реални такива, но нека обърнем внимание на казаното:

„Най-добрият двигател в света е вагината. Може да бъде запален с един пръст, смазва се самостоятелно и събира всеки вид бутало. И сменя маслото си самостоятелно на всеки четири седмици. Жалко е, че останалата част от света е толкова неуравновесена.“

Снимки: Wikipedia

 
 
Коментарите са изключени за Защо римляните са били толкова верни на мъжкия полов орган

Повече информация Виж всички