shareit

Пентагонът обяви нова група за изследване и защита от НЛО

| от |

Министерството на отбраната на САЩ обяви, че скоро смята да създаде и приложи нов орган, посветен на координирането на разследванията на НЛО, забелязани в ограничените само за военни полети въздушни пространства. Този ход е мотивиран от опасения, че неидентифицираните летящи обекти могат да представляват реален риск за самолетите и националната сигурност.

Въпреки че съобщението със сигурност не е потвърждение, че малките зелени човечета съществуват, то вероятно ще развълнува както теоретиците, така и скептиците.

Новината е публикувана в изявление, направено от заместник-министъра на отбраната Катлийн Хик, която каза, че органът ще ръководи усилията за „откриване, идентифициране и приписване на обекти от интерес“ и за „оценяване и, според случая, неутрализиране на всички свързани заплахи за безопасността на полетите и националната сигурност“.

Тези „обекти, представляващи интерес“ се наричат ​​официално неопределени въздушни явления (UAP, НВЯ), но са по-известни по света като НЛО.

Новият орган се нарича Група за синхронизиране на идентификация и управление на въздушни обекти, или AOIMSG, и ще докладва на и бъде наблюдаван от високопоставени служители във военните и разузнавателните служби.

Той ще бъде наследник на оперативната група за UAP на ВМС, която не успя да обясни 143 обекта, забелязани в небето между 2004 и 2021 г., както е подробно описано в доклад от миналото лято.

В него се казва, че от тези 143 НЛО 18 са показали необичайни летателни характеристики и движение. Дали в тези случаи е участвала напреднала технология или не е имало нужда от допълнително разследване. Освен „забавния аспект“, свързан със странните наблюдения в небето, докладът също така подчертава трудностите при събирането и анализирането на данни за тези обекти и стигмата, с която се сблъскват пилотите и други военнослужещи, когато ги съобщават.

С този доклад и редица наскоро разсекретени видеоклипове на неопределени въздушни явления, не е изненадващо цялото вълнение около възможността тези явления да са извънземни по природа. Докладът обаче обяснява, че има малък шанс това да е така, като се казва: „Нямаме ясни индикации, че има някакво неземно обяснение за тях – но ще прегледаме и анализираме всички данни възможно най-изчерпателно“.

Въпреки че мнозина тълкуват големия интерес на военните към UAP като доказателство за съществуването на извънземни, по всяка вероятност те са много по-загрижени, че тези явления са извършени с усъвършенстван чужд хардуер.

Много наблюдения не са официално обяснени, но са повече от вероятно обекти като птици, дронове или балони или пък някакви странни, но съвсем естествени атмосферни условия. Въпреки това, има няколко от тях, специално избрани, които са поставени в категория „други“, тъй като изглеждат необясними с настоящото разбиране на военните за науката и технологиите.

Ясно е, че има много объркване, неясноти и стигма, свързани с НЛО и процеса на докладването им, но AOIMSG трябва да промени това. За целта е създаден нов стандартизиран процес на докладване, който действа във всички клонове на правителството, и се очаква значително ще подобри бъдещите проучвания по темата. Той също така ще дава препоръки за промени в доктрините, отчетите, наредбите, законите и обучението, свързани с тази тематика, „както директорът прецени за необходимо“.

Фокусът на тялото ще бъде върху UAP и други необясними събития, които се случват в ограниченото военно и правителствено въздушно пространство.

Както е споменато в изявлението на Хик, UAPTF на ВМС ще бъде погълната от AOIMSG. Тя ще се ръководи и управлява от съвет начело със заместник-министъра на отбраната по разузнаването и директора на операциите на Обединения щаб. Освен това други висши военни служители също ще наблюдават органа.

 
 
Коментарите са изключени за Пентагонът обяви нова група за изследване и защита от НЛО

Повече информация Виж всички