shareit

Маймуната-алкохолик, която тероризира индийски град в търсене на следващото питие

| от |

Алкохолът винаги е бил лош съветник, но това не пречи на човек да продължава да търси вдъхновение. Интересен факт е, че природата предлага най-различни красиви методи за производството на тази напитка, а доста често в Африка можем да станем свидетели на алкохолна зависимост сред животните.

Почти всяка година животинския свят се опитва да се пребори с плодовете на марула – да не се бърка с марулята. Въпросното е плод, изключително разпространен в Южна Африка и когато изпопада по земята, повечето обитатели бързат да направят един специален гуляй, без да подозират, че въпросният плод ферментира бързо в следствие на високите температури. Вкусът обаче привлича животните, макар и цената за това удоволствие да продължава да бъде изключително висока. Някои изследователи са успели да запечатат тежките моменти и ние ги предоставяме в следващото видео:

Може би това е добър пример защо едно животно не трябва да получава никакви опиати. В лабораторните изследвания можем да видим истинско разнообразие от злоупотреби, чиято основна цел е да опознаят по-добре пристрастяването. Именно там учените запасяват маймуните с най-различни опиати, включително наркотици. В контролирана сред а все пак се спазва определена етика, докато извън тази ситуация можем да попаднем на маймуни като Калуа. Нейната история ни пренася в индийския град Мирзапур.

Животното се радвало на приятна компания и хубави моменти, особено след като нейният собственик доставял завидни количества алкохол. Според учените, след прекомерната употреба, Каула успяла да придобие имунитет. Животът се движел изключително приятно, докато внезапно собственикът ѝ не умира. С това и притокът на алкохол рязко пресъхнал, оставяйки една много ядосана маймуна. Калуа решила да отмъсти на света и бързо започнала яростни атаки. Според източници като Bussiness Insider, животното е успяло да нарани около 250 души и за съжаление да убие човек.

Стратегията на алкохолния нападател била насочена именно към жени и деца, като всички били преценявани на ръст. Алкохолното вендета се случва през 2017 г. и успява да събере зоолози и служители на зоопарка, които да помогнат за залавянето на нападателя. Когато Каула усеща, че има сериозeн противник, предпочита да се насочи към гората, където в следващите години ще се прикрива от своите преследвачи. Да, ситуацията изглежда забавна, но онези, чийто лица са били разкъсани, изобщо не се смеят. Когато сагата най-накрая приключва и животното е изпратено в зоопарк, служителите са категорични, че връщането в природата няма да бъде разумно.

Друг интересен факт е, че Каула изобщо не обръщала внимание на плодовете и зеленчуците и освен алкохолен глад, маймуната била изключително жадна за месо. Подозренията показват, че най-вероятно собственикът ѝ я е превърнал в хищник. Те допускат, че месото е било маймунско, превръщайки този домашен любимец в канибал. Дори и в зоопарка се наблюдавала значителна агресия към жените и далеч по-малко към мъжете. Докато прекарва време зад решетките, това същество продължава да напада всичко, което се движи около него. Дори персоналът, който се грижи за нея, все още не могат да я доближат и опитомят.

Маймуните очевидно са особен проблем за индийската популация, особено след като месец след залавянето и затварянето на Каула доведе до още по-сериозен проблем. Маймуни в Делхи нападат болницата и бягат с положителни проби на коронавирус. Съответно се смята, че именно те в момента разпространяват вируса в града. Обикновено тези животни влизат в домовете, за да открият храна и да създадат още по-сериозна анархия. Каула продължава да бъде задържана и служителите се надяват, че ще се адаптира към по-правилния живот без алкохол, в противен случай ще бъдат принудени да я неутрализират.

 
 
Коментарите са изключени