shareit

Когато японците срещнаха извънземни на брега

| от |

Легендата за извънземните винаги е успявала да печели вниманието на аудиторията. Свикнали сме да реагираме на най-различни моменти, които в исторически план показват необясними интригуващи истории относно НЛО. Факт е, че последната публикация на NASA показа някакви потенциални срещи и подобни обекти в небето. Дълго време се е смятало, че самият Хитлер е имал такива контактки, след като военната му индустрия е успяла да изпревари останалите с 10-15 години.

В най-ранните архиви можем да открием много интересни рисунки от шумерите, където са изобразени именно подобия на космически кораби. Цивилизацията е успяла да съхрани доста интригуващи моменти точно по тази тема и няма как да ги игнорираме, колкото и да не искаме. Интересен факт е, че в японските архиви от XIX век показват достатъчно интересни архиви и рисунки. Съществуват две легенди от различни точки на Япония, но пък се случват в достатъчно близък интервал. Едната насочва вниманието ни към Хараядори – провинция в Хитачи. Там местен рибар забелязва много странен кораб в морето, който до този момент не е успял да забележи.

С размери от 3.3 метра височина и 5.4 метра ширина, това била доста интересна аномалия. В горната част имало прозорци, в ниската част присъствали специални шипове, които да предпазват от евентуални подводни камъни и скали. Рибарят, който открива тази лодка успява да погледне и във вътрешността. По неговите думи, цялата лодка била изписана на много странен език. Освен това присъствали и вещи като шише с вода, храна и за най-голяма изненада – красива млада жена на възраст между 18-20 години. Според рибаря, момичето не било по-високо от 1.5 метра, косата ѝ била червена, както и веждите. Била облечена във все още непознати за Япония дрехи. При опита да говорят, двете страни официално установили, че не могат да се разберат. Освен това в ръцете си държала специална кутия, която не позволявала на никой да я докосне. Един от старейшините на селото споделя единствената версия за това събитие. Според него жената е била принцеса от друга реалност и след като изневерила на своя партньор. Най-вероятно е използвала utsuro-bune (името на лодката), за да избяга от своята реалност и да се спаси.

Utsuro-bune

Снимка: By Nagahashi Matajirou (Artist) – Nagahashi Matajirou: Ume-no-chiri (1844), Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24118088

Старейшината допускал, че най-вероятно в кутията пази главата на своя любовник. Фактите обаче са противоречиви за продължението по темата. Някои смятат, че жената е била върната обратно в лодката и пусната в морето, за да отплава, други твърдят, че откритата героиня е останала на плажа, където е открита и е остаряла там, пазейки съдържанието на кутията си. Според някои източници, когато дошло време да проверят какво има във въпросната кутия, никой не успял да я открие. Подобна е историята на Ume no chiri, където историята се повтаря. Японците правят доста изследвания, едното започва през 1844 г., следващото стартира през 1925 г. и 1962 г. През 2010 г. са открити две много специални рисунки, които показват как са изглеждали въпросните лодки. Историята обаче не се задоволява само с рисунките на въпросните лодки. Кьокутей Бакин пише, че някога е чел в книгата „Записки от видяното и чутото в Русия“ за рускините, които често се обличали по този начин, а и написаното в лодката може да е било именно кирилица. Освен това не можел да разбере някои особености в легендата, защото на места се говори например, че водата е 3.6 литра, а в други се споделя за 36 литра.

Никой не знае колко са точно. Факт е, че тази история продължава да се разглежда и до днес. Янагида Куньо прави интересно изследване по тази линия и открива, че легендата за изхвърлената неизвестна жена в морето се предава и много по-рано в годините, но едва в началото на XIX век се говори за подобрения на лодката като специален похлупак, който да предпазва героинята. През 1997 г. д-р Казуо Танака прави още един прочит и изследва въпросния скрипт от тази история.

Неговото мнение е, че НЛО-то е много пресилена история и самата легенда е окрасявана и пътува из цяла Япония. Нещо още по-странно е, че локацията на двете провинции, където е открита въпросната лодка, изобщо не съществуват на картата. Друг недостатък на японската легенда е и фактът, че в историята можем да забележим много сериозни пропуски в основния архив на клана Токугава. Обикновено подобни интригуващи истории се записват, а в цялата им история присъства само срещата с британски мореплавател, която се случва през 1824 г. Междувременно всички изследователи са категорични, че в този период, местните жители са имали изключително сериозни вярвания в паранормалното и други легенди от този вид продължавали да се раждат.

 

 
 
Коментарите са изключени