shareit

Историята на Троянската маймуна

| от |

През 1993, в опит да избегнат лошия пиар, служителите на зоопарка в Толука, Мексико решават тайно и възможно най-експедитивно да намерят заместител на горилата, която злощастно умира под тяхната опека. Така група официални лица от Мексико, сред тях и Виктор Бернал, директор за всички зоологически градини и паркове в цялата държава, обикалят зоологическите градини в Маями в търсене на заместител на покойния си примат.

Когато намират такъв, те плащат $92 500, за да купят животното като са в абсолютно нарушение на търговските закони. Сделката включва невалидни разрешителни документи от незаконен търговец на животни в Маями. След като всичко е уредено, мексиканците са отпратени да чакат пратката си идния понеделник.

Когато той идва, на летище Opa-Locka във Флорида контрабандистите получават един брой клетка с голям надпис „Живо животно“, която съдържа един брой горила. Бернал и двамата му сподвижници обаче скоро разбират, че американците са им изпратили „грешната пратка“. В клетката има човек – агент на американската агенция за защита на рибите и дивите животни, преоблечен в костюм на горила. И така тримата са арестувани набързо за трафик на защитен вид.

 
 
Коментарите са изключени