shareit

Хепатит Б съществува от Бронзовата ера и до днес продължава да върлува

| от |

След като днес човечеството продължава да се бори с коронавируса като една от глобалните съвременни пандемии, трябва да напомним, че вирусите са били причина за редуциране на популацията хилядолетия назад. Доказателството за това твърдение е на около 4500 години. Археолозите успели да открият череп, който датира от Бронзовата ера. Според направеното изследване, по него са открити следи от изчезнали форми на хепатит Б. Смъртоносната болест, която засяга черния дроб е успяла да унищожи милиони души и да накара човекът да се замисли върху начина си на живот.

Откритието е направено през 2018 г. и може да се смята за едно от най-старите в археологията – предишните човешки останки са на едва 450 години. От последната жестока пандемия, въпросният вирус мутира толкова пъти, че вече не съществува оригиналният му вид, следователно тази му форма позволява на учените да разгледат и изучат въпросният вирус, като след това намерят достатъчно възможности за противодействие и откриване на по-ефективно лекарство. Тук е моментът, в който трябва да активираме легендарните конспирации и да се смята, че вирусът ще се използва за следваното оръжие или пандемия, която ще започне да обикаля света.

В случай, че сте такива почитатели, най-добре е да спрете да четете точно тук. Според направеното археологическо изследване, въпросният вирус е открит в Германия и са изследвани още 300 подобни в Централна Европа, които варират на възраст между 200 и 7000 години. Хепатитът обаче е открит в някои доста интересни локации. Смята се, че докато говорим за 4500 години, на друга локация в Германия е открит и още един на около 3335 години, както и още един на около 1000 години. В Корея е открита мумия на 1500 години, като се смята, че всички са запазили този щам. Откритието обаче ни показва, че вирусите очевидно могат да изчезнат, когато започнат да мутират във времето, променяйки своята природа многократно.

Науката не може да направи по-основни и обстойни изследвания, поради простата причина, че до този момент все още не е имало откритие, което да е запазило стария вирус, а също така не трябва да забравяме, че липсват инструменти за взимането на съответните. Ако се вземе общият резултат от всички открития, хепатит Б трябва да е на минимум 7000 години, при това само в Европа. Какво обаче трябва да запомним? Според историята, за първи път е наблюдаван през 1976 г. от д-р Барух Самуел Блумберг – носител на Нобелова награда. Забелязва се, че вирусът за първи път е открит при аборигените. Днес това заболяване се смята за ендемия – момент, в който заболяването е постоянно и никога не си отива – в Китай.

Според официалните източници, това заболяване е успяло да вземе около 350 милиона души. Това е и причинителят на чернодробна цироза и рак. Днес се смята, че заболяванията са сведени до едва 1% и няма да повярвате как се случва това – чрез имунизации. Хепатит Б може да се предаде чрез контакт със заразена кръв, по полов път, дори при раждане, възможно е болестта да премине от един в друг човек дори в бита. Това откритие има една позитивна страна, ако върнем лентата назад и успеем да открием основния източник, тогава имаме възможност да създадем лекарство. При наличието на такова ще трябва да бъдем спокойни, че официално се справяме със заболяване, което на този етап може да се смята като едно от най-смъртоносните. Нека не забравяме, че хепатит Б е заразил повече хора от ХИВ, туберкулоза и малария, на този етап дори изпреварва коронавируса, но нека не забравяме, че тази пандемия все още не е приключила.

В различни изследвания, точно този вирус е успял да отнеме живота на 1.34 милиона души само през 2016 г. Това са около 140 000 повече от жертвите на туберкулоза, около 340 000 повече от ХИВ и около 621 000 повече от малария. Така добиваме сериозна представа за самият магнитуд на това заболяване. Статистиката има още едно очарователно мнение за това заболяване. Нарежда го като топ 10 на убийците в света. Където се поставят феномени като катастрофите, болестта на Алцхаймер, различните видове хепатит, включително и този. И нека не забравяме, че в тази цифра присъстват около 350 милиона души, които живеят с хроничното заболяване.

Освен това около 1/3 от глобалното население е била инфектирана с този вирус в някакъв етап от живота си. С други думи, достатъчно е да разберем, че модерната медицина е изправена пред една доста зловеща война, в която човешкото тяло се превръща във фронт и макар да знаем много за него, оказва се, че има още толкова много, което не знаем, в резултат на всичко това достигаме до точно това заключение. Археолозите са направили откритие, което към този момент може само да ни радва, въпросът е как ще се изследва самия вирус и докъде ще се стигне в самото изследване. Все пак не трябва да забравяме и още една много важна подробност, мнозина дори не подозират, че могат да носят този вирус в себе си, защото отнема доста време, преди да разберем, че черният ни дроб започва да страда, което не е особено добра новина.

Снимка: Wikipedia

 
 
Коментарите са изключени