shareit

Великите любовни истории: Илон Мъск и петте красавици: Ех, любов, любов, варен картоф…

| от Мая Вуковска |

Мая Нешкова изпя преди години, че щастие с пари не се купува. Дали е вярно, дали не е вярно, аз точно няма как да знам, понеже пари за щастие нямам за харчене. Имам колкото за тока, водата, няколко бутилки вино и ракия, рокля на точки и корем на “плочки” – такива, простички неща. За хора като нашия герой днес обаче се предполага, че с богатството, което притежава (и което трудно се побира дори в десет цифри!), би могъл да си купи всичко – от Луната до жената. Чух преди няколко дни един телевизионен водещ да казва, под формата на шега, разбира се, че голямата любов започва от 300 хиляди лева нагоре. Но уви! любовта, ако е истинска, не е логична и не подлежи на изчисления и сметки. Такъв е урокът, който героят ни научава след многото провалени бракове и връзки  за половин век живот.

Изобретател и визионер, ексцентричен милиардер и архитект на бъдещето, Илон Мъск е и хубавец отгоре на всичко. Хората очакват, че човек с такава “визитка” не може да бъде нещастен и за една минута. Само че в интервю от ноември 2017 г пред Rolling Stone кралят на високите технологии споделя, че да спи сам в леглото направо го убива. Това не е първия път, в който Мъск признава, че мрази самотата, но много често се чувства точно така – самотен. И не че не опитва постоянно да държи самотата пред вратата. Просто работата винаги е била на първо място, а това неминуемо се е отразило на любовния му живот, през който са преминали не една и две красиви жени.

Джъстин: Рибката, която клъвна на сладолед

Когато Джъстин се запознава с Мъск, тя е първокурсничка с писателски амбиции в университета Queen в Онтарио, Канада. Илон е година по-напред от нея и е пълна противоположност на мъжете, по които хубавицата си пада. Той не е опасно момче с поетична душа, което паркира ръмжащия си мотор под прозореца й в общежитието и крещи името й в нощта. Той е спретнат и възпитан младеж от висшата класа, с южноафрикански акцент, с когото Джъстин един ден почти се сблъсква в коридора на общежитието. Успявайки да прикрие вълнението си, че най-после е заговорил момичето, което от известно време харесва от разстояние, Илон я кани на сладолед. Хваната на тясно, Джъстин отначало се съгласява, но после го отсвирва, при това с бележка на вратата на стаята си.

Няколко часа по-късно, както се е зачела в учебника по испански в студентския център, чува деликатно покашляне зад гърба си. Не може да бъде – зализаният второкурсник с топящ се сладолед в ръка! Явно, казала си Джъстин, това не е човек, който приема “не” за отговор.

Двамата се женят през 2000 г. и няколко години са си най-близките хора на света. За беда първородната им дъщеря умира едва 10 седмици след раждането си от синдрома на внезапната детска смърт. Загубата на бебето двойката компенсира с други пет деца – една двойка близнаци и една – тризнаци (!).

С течение на времето обаче Илон все повече се вглъбява в работата си и пропастта в отношенията му с канадката зейва все по-дълбока. Той не пропуска случай да й навира под носа недостатъците й, както и да й напомня недискретно, че той е водещата фигура в този брак. Веднъж дори й се тросва: “Ако не ми беше жена, а служител, отдавна да съм те уволнил.”

Ясно-о-о, превърнала съм се в трофейна съпруга, с горчивина осъзнава Джъстин. И понеже тя не може да понася подобен дисбаланс в семейните отношения, решава да сложи край на брака им. Докато тече бракоразводното дело, тя се запознава с новата приятелка на Илон, Талула, и се случва немислимото – бъдещата и бившата съпруги толкова се харесват, че стават приятелки.

Днес Джъстин и Мъск са тотално отчуждени един от друг и дори когато става дума за децата, си говорят посредством асистентите си.

Талула: Иди ми, дойди ми

Доста колебливо протича следващият краткотраен брак на Илон Мъск. Всъщност следващите два брака.

Шест седмици, след като подават документи за развод, предприемачът се сгодява за британската актриса Талула Райли. Женят се през 2010. И се развеждат две години по-късно. Като причина за развода Мъск посочва факта, че както бързо се влюбил в нея, така и бързо я разлюбил. Това, което казва пред медиите обаче, не е цялата истина, защото ако все още не бяха останали някакви любовни чувства към Талула, нямаше да се ожени за нея за втори път само 18 месеца след развода им. Но и този брак не издържа изпитанието на времето  – през следващите три години двамата ще се надпреварват да подават и да оттеглят молби за развод. В крайна сметка играта на “примък-отмък” им писва и оконачтелно слагат край на семейните си взаимоотношения през 2013-а. Както е казал народът, като не е писано, няма как да стане!

И ето че повелителят на света на технологиите отново заспива сам в леглото с кралски размери.

Към днешна дата втората бивша госпожа Мъск се среща с по-младия от нея актьор Броуди-Сангстър. Ако името ви звучи познато, но не се сещате откъде, няма да ви мъча. Преди 18 години той изигра момченцето Сам в романтична комедия, която всички ние знаем едва ли не наизуст, понеже не спират да я въртят всяка Коледа оттогава – “Love Actually”.

Камерън: Глътка свеж холивудски въздух

Отива един ден една жена, всъщност една много известна и много красива жена, да си купи нова, модерна кола и… И това е началото на любовната история между изобретателя на колата и чаровната клиентка . Всъщност Мъск винаги е отричал слуховете, че са имали нещо с Камерън Диас, обаче надежден източник, близък до магната, твърди, че Илон винаги е харесвал Диас и след първата им среща, често пътувал до Лос Анджелис, за да я се види с нея. Клюка или истина? Може би ще разберем един ден, когато някой от двамата издаде автобиография…

Амбър: Да станеш “баджанак” с Джони Деп

Няма спор, че връзката на Мъск със звездата от “Аквамен” Амбър Хърд и бивша съпруга номер три на Джони Деп е тази, която е предизвикала най-голям интерес досега. Така де, дори да си най-богатият човек на света, все пак не ти се отдава случай всеки ден да отмъкнеш жената на един от най-сексапилните мъже на света. Всъщност Мъск не трябва да полага особени усилия, за да примами хубавицата в леглото (и сърцето?) си, защото когато папараците започват да ги щракват тук и там, по разни ресторанти и светски събития, и двамата вече са в процес на развод с половинките си. Тоест Джони вече не е в картинката. Обаче и тази връзка на милиардера трае от ден до пладне. Тъкмо медиите са тиражирали снимка на двойката, на която Илон е с отпечатък от червило върху бузата, а Амбър е в състояние на винено опиянение, когато Илон обявява GAME END. Не им било времето за нещо по-сериозно  заради натоварените графици и на двамата, но въпреки това щели си останат приятели. Тинтири-минтири, чували сме ги тези.

Граймс: Модерният романс

Много вероятно е това, с което ще запомним поредната съпруга на гениалния Мъск, е, че му роди дете, което кръстиха с невъзможно име. А да, и че изглежда като току що преживяла апокалиптичен маскен бал за Хелоуин.

Официално канадската певица и композитор Граймс (чието рождено име е Клеър Елис Бушей) и главният дизайнер на SpaceX се появяват като двойка на светското и модно събитие номер едно в света Мет Гала през 2018. Още тогава двамата изглеждат нелепо заедно – като двете части на набързо скалъпено същество с биполярно разстройство. Обаче хората си казват, какво пък толкова, понякога и тези, които не си приличат се привличат.

През следващите няколко месеца Граймс и Мъск, като всяка новосформирана двойка, си имат своите добри и лоши моменти. През август обаче престават да се следват взаимно в социалните медии – логичен ефект от поредното лошо скарване.

На 8 януари 2020-а Граймс хвърля всички в джаза, показвайки много повече от певческите си умения, а именно наедрялото си коремче в Instagram. На 4-ти май двойката посреща с радост новоредения си син. По молба на феновете гордият татко пуска своя снимка с бебето в Twitter. Всички се питат: Как ли ще се казва шестото дете на един от най-богатите хора в света?

Ъ-ъ-ъ… X Æ A-12 (на галено – Х).

Ясно, не е кръстен на никой от дядовците си.

Извънземната сватба отива по дяволите

През април т.г. Мъск и Граймс започват да правят планове да се оженят… на Марс и така да се превърнат в първата двойка, веначла се в извънземното пространство. Бъдещата булка е толкова развълнувана от подобна перспектива, че пуска следния пост в Instagram: “Готова съм да умра с червен марсиански прах под краката си.”

Само пет месеца по-късно сватбата не само на Марс, но и на Земята вече е мираж. Самият основател на Tesla разпространява новината, заявявайки пред Page Six, че с канадската изпълнителка са “полу-разделени,” но все още се обичат, виждат се от време на време и са в добри отношения.

Причината за раздялата? Отново работата.

“Ангажиментите ми към SpaceX и Tesla,” казва Мъск, “изискват да съм почти постоянно в Тексас, а нейната работа е в Лос Анджелис.”

На тазгодишната Мет Гала ексцентричната Граймс дефилира соло. При това с меч в ръка.

Въпреки отсъствието на happy ending и на тази връзка, добрата новина е, че… ехоо, момичета, най-богатият човек в света отново е свободен!

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Илон Мъск и петте красавици: Ех, любов, любов, варен картоф…

Повече информация Виж всички