shareit

Великите любовни истории: Брад Пит и Анджелина Джоли – двама са малко, осем са тълпа

| от Мая Вуковска |

Ако не сте чували за тази двойка, най-вероятно току що се събуждате от 15-годишна кома или сте живели в пещера. Поотделно те са известни, красиви и богати. Заедно са известни, красиви и богати на втора степен. Емблематичният статус на тази двойка в съвременната поп култура е сравним с този на Адам и Ева, Данте и Беатриче, Бони и Клайд, Пижо и Пенда… Когато преди 16 години Анджелина Джоли и Брад Пит официално обявиха връзката си, това беше поредното емпирично доказателство на народното прозрение, че “които си приличат се привличат.” В случая ставаше въпрос за космически предопределено, неизбежно, фантастично и логично привличане между двама от най-красивите хора на Земята.  Ходи после, че не вярвай в приказките.

Само че, за разлика от приказките, които четем на децата си преди лягане и които Дисни екранизира, тази не завършва с “и заживели мирно и честито, докато свят светува.”

33rd Deauville Film Festival : The Assassination Of Jesse James - Premiere

Fake it until you make it[1]

Запитан в едно интервю какво е да живееш в кожата на героя си, вечно киселия гений на диагностиката д-р Хаус от едноименния сериал, британският актьор Хю Лори отговаря така: “Има дни, в които си тръгвам от снимки и в продължение на няколко часа и продължавам да куцам.” На това му се вика да се слееш с образа си на сто процента! Нещо подобно се случва и с нашите герои.

Срещат се през 2004 г. на снимачната площадка на доста тъпичкия екшън филм “Мистър и мисис Смит”. Превъплъщават се в отегчена семейна двойка – наемни убийци, които работят за конкурентни агенции и опитват да се очистят един друг, като междувременно изтрепват още доста хора. Емоциите, преструвайки се на двойка обаче, скоро се пренасят и в живота. Е, за разлика от героите си, те не могат да убият и мравка, но за сметка на това се влюбват много по-силно от тях.

За онези първи любовни трепети Анджелина си спомня: “Някак внезапно се случи – това странно приятелство и партньорство между нас. Няколко месеца след началото на снимките се усетих, че нямам търпение да отида на работа. Но чак след заснемането на последния кадър си позволихме да признаем, че това между нас е сериозно.”

Premiere Of Paramount Pictures' "Beowulf"- Arrivals

Другата жена

Пищната сватба на Брад Пит и актрисата от сериала “Приятели” Дженифър Анистън през юли 2000 бележи раждането на нова ослепителна звездна холивудска двойка. Двамата изглеждат много влюбени и са толкова обсебени един от друг, че се появяват на светски събития, облечени с дрехи в един стил и цвят. Но тъкмо когато “Приятели” свършва и Дженифър започва да говори за увеличаване на семейството, на хоризонта се появява Джоли – този път не в екранна роля, а в ролята на другата жена в живота на Брад Пит. Анистън излиза с изявление пред медиите, че раздялата им с Брад няма нищо общо със спекулациите в таблоидите за извънбрачната му връзка с неговата колежка Джоли. Само че колко да няма!

Скоро след това изявление “Мистър и мисис Смит” заминават на първата си романтична ваканция в Кения. Придружава ги осиновеният син на Джоли, Мадокс. Когато Анистън вижда снимките на тримата във вестниците, вече няма как да отрича извънбрачната връзка на съпруга си. Признава в интервю пред Vanity Fair ,че и тя като целия свят е шокирана от подобно развитие на събитията.

Premiere Of Paramount Pictures' "Beowulf"- Arrivals

1,2,3,4,5,6

Първото дете на двойката е камбоджанското сираче Мадокс, осиновено от Джоли и тогавашния й съпруг Били Боб Торнтън през 2002 г. До 2006-а, когато се събира с Пит, го отглежда сама. Но понеже Анджелина, изглежда, е влязла в осиновителен режим, през юли 2005 г. осиновява шестмесечната Захара от Етиопия. Пит, който отдавна мечтае да бъде татко, изведнъж се оказва такъв на две деца.

Първото биологично дете на двойката, Шило, се ражда през 2006 г. Двойката пътува чак до Намибия за раждането, за да избегнат медийната шумотевица около събитието. И са прави. Медиите са направо полудели около новото бебе на Бранджелина. Първите снимки на Шило са продадени за 4.1 млн. долара.  Тя става и първото бебе, овековечено от восък от Мадам Тюсо.

На следващата година Анджелина се влюбва в тригодишно виетнамско сираче, Пакс.  Налага се да го осинови в качеството на самотна майка, понеже виетнамските закони забраняват на неженени двойки да осиновяват деца.

Но Пит и Джоли не спират дотук. Две години по-късно се сдобиват с близнаци. От тяхна плът и кръв. Кнокс и Вивиене проплакват за първи път в Ница.  С умопомрачителните 14 млн. снимките им бият в пъти по цена тези на Шило и само няколко дни след раждането си  бебетата дебютират на корицата на People.

Всички се питат: Колко деца още трябва да се родят и осиновят, за да накарат Пит най-после да предложи брак на любимата си? Само че слуховете за предстоящ брак са помрачени от други, злонамерени такива. През февруари 2010-а News of the World гръмва със заглавие, че Пит и Джоли са се разделили. Да, ама не. Двойката съди вестника за разпространяване на фалшиви новини и печели делото.

 46th New York Film Festival "Changeling" Premiere - Inside Arrivals

Приказката продължава с бяла рокля

Ще минат две години преди Джоли да покаже годежния пръстен за един милион, с който Брад й е предложил да се оженят. Двойката не изневерява на навика си да прави всички важни неща извън границите на САЩ и сключва брак във Франция. Много таен брак! На церемонията в Шато Миравал през август 2014 г. присъстват едва 14 човека (освен 8-членнното семейство Пит-Джоли). Булката, облечена в рокля, ушита специално за нея в “Ателие Версаче”, отвеждат до олтара синовете й Мадокс и Пакс. Захара и Вивиен вървят пред тях и разпръсват цветя по пътеката, а на Шило и Пакс е поверена задачата да носят венчалните халки.  И понеже някак тръгна да говорим за скандално високи цени на първи снимки, задължително трябва да се отбележи, че за да публикуват на кориците си снимки от събитието, списанията  People  и Helloo изтърсват от касичките си към 20 млн. долара!

Клъцни-срежи

Много малко хора биха се подложили на операция за премахване на органи, ако това не се налага, но Джоли е един от тях. Първо през 2013 г. се подлага на превантивна двойна масектомия. Причината: актрисата е носител на мутирал ген, който носи 87% вероятност за развитие на рак на гърдата и 50% – на яйчниците. Светът аплодира смелото решение на Джоли, с което дава пример на жените да обръщат повече внимание на здравето си преди да е станало твърде късно. Две години по-късно отново се подлага на превантивна операция, този път за отстраняване на яйчниците и Фалопиевите тръби. Някъде по пътя към светлото бъдеще без рак, актрисата не пропуска да си направи и една лека пластична корекция на носа. Или поне така се спекулира, защото и досега не е потвърдено, че Джоли е лягала под ножа по други освен чисто здравословни причини.

Научавайки, че жена му пак ще се оперира, разтревоженият Брад, който по това време е във Франция, скача на първия самолет и лети с часове, за да бъде до жена си в този момент.  Тогава още никой не подозира, че само година по-късно освен репродуктивните си органи, Джоли е на път да клъцне и нещо друго – брачните окови.

46th New York Film Festival "Changeling" Premiere - Inside Arrivals

“Правя го за доброто на семейството”

Това е официалната версия на Джоли за пред медиите, когато я питат защо е решила да подаде молба за развод и да поиска попечителство над шестте им деца. Какво обаче се крие зад това решение? Дали е влошаващото се пиянство на Брад или инцидентът в самолета, станал причина актьорът да бъде разследван по обвинение за насилие над дете не само от социалните служби в Лос Анджелис, но и от ФБР?

По време на полет от Ница за САЩ съпрузите започват да се карат и 15-годишният Мадокс се намесва в защита на майка си. Това изглежда подразва гавърналия няколко уискита Брад и той посяга да го хване за рамото. Бранджелина обаче с един скок се озова между двамата, предотвратявайки висящия в пространството шамар. До физическа разправа така и не се стига, но инцидентът явно е дръпнал някаква свръхчувствителна струна в сърцето на многодетната майка.

Пет години вече продължава тежкото бракоразводно дело между Пит и Джоли, за което към този момент всеки от тях е похарчил над милион долара. Костеливият орех се оказва попечителството над  децата. Юристи твърдят, че е напълно вероятно делото да се проточи още пет години, до 2026-а, когато близнаците ще навършат 18. И споменавайки децата, начинът по който се развива животът им, не е по-малко вълнуващ от този на родителите им.

След гимназията Мадокс се мести в Южна Корея, за да следва биохимия в Сеулския университет.

Пакс отново е започнал да учи виетнамски – езикът, който е говорил като съвсем малък.

Захара върви уверено по стъпките на майка си по отношение на хуманитарната дейност.  Освен това 15-годишната девойка се увлича по дизайна на бижута, а печалбата от първата си колекция дарява на приюти за жертви на домашно насилие.

От невръстна възраст Шило иска да бъде момче. Тя се подстригва късо, носи момчешки дрехи и се възприема като един от братята в семейството. Родителите й са достатъчно широкоскроени хора и подкрепят трассексуалното си дете. Нямат нищо против и да си смени името на Джон. В началото на 2020-а Шило-Джон се подлага на операция, естеството на която обаче не е известно.

Близнаците Нокс и Вивиен навършиха 12 през юли миналата година и вече могат да се похвалят с малки филмови роли. Освен това проявяват нюх към предприемачеството, което засега се проявява в  продажба на лакомства за кучета в местния кучешки парк.

Angelina Jolie and Brad Pitt in London

A какво става с Брад и Анджелина в личен план?

След непотвърдените слухове, че Брад си е хванал израелско гадже, последваха нови, които обаче звучат далеч по-правдоподобно. Както изглежда, любовната искра е припламнала отново между него и Дженифър Анистън. Или може би никога не е изгасвала… Според сп.  Star ролята на Купидон в случая е изиграл Джорж Клуни, който  окуражил приятелчето си Брад да възстанови връзката с бившата си жена. Но само бъдещето ще покаже доколко ще се сбъднат молитвите на феновете по света тези двамата да се съберат отново.

Новините около 45-годишната Анджелина Джоли към днешна дата са следните. Наскоро беше премиерата на новия екшън трилър с нейно участие –  Тhose Who Wish Me Dead.

В интервюта твърди, че се е върнала към актьорската професия след дълго отсъствие от екрана, за да се разсее от проблемите около развода. А последният най-после влиза в съда. Очаква се по време на процеса за свидетели ще бъдат привикани по-големите деца, както и 82-годишния баща на актрисата, актьорът Джон Войт.

С голямо задоволство Анджи продаде картина на Чърчил, подарък от Брад, за 11.5 млн. долара. Достатъчно пари, за да си позволи още някоя и друга чанта от любимата си марка  Dior.

Засега любовният й статус е “твърдо необвързана”.

[1] Преструвай се, докато не се получи наистина.

Снимки: GettyImages

 
 
Коментарите са изключени