shareit

Великите любовни истории: Адел и любовта – вечната кралица на разбитите сърца най-после е щастлива

| от Мая Вуковска |

Нейното завръщане на музикалната сцена след шестгодишно отсъствие беше едно от най-коментираните и очаквани с нетърпения културни събития на 2021-а. И когато се случи, всички ахнаха. Защото видяха една съвършено нова жена. Обаче гласът си беше същият – такъв, какъвто целия свят познава: силен, чувствен, вълнуващ…

В новия си албум “30”, чиято премиера беше на 30 ноември, британската звезда Адел изпя чувствата, които са бушували в душата й през последните години – любов, тъга от загубата, огорчение. Сега тя твърди, че най-после е въдворила ред и спокойствие в живота и сърцето си. Дали това не се дължи и на факта, че отново е влюбена?

Каня ви заедно да тръгнем по стъпките на Адел – от времето, когато “гонеше тротоарите” до момента на осъзнаване, че “любовта е игра.”

Мистър 19

Клишето, че любовните чувства са един от най-потентните източници на вдъхновение за твореца, е такова, понеже е вярно. А в случая с творчеството на Адел е сто пъти по сто вярно, защото повечето от връзките си през годините тя е увековечила в албумите си. Всъщност не знам да има нейна песен, която да не е била вдъхновена я от любовно опиянение, я от любовно разочарование.

13 години след излизането на  дебютния й албум  “19” все още не се знае кой е “виновникът” за написването на сингъла “Chasing Pavements”. Затова ще го наречем “Господин 19.” В интервю пред сп. “Rolling Stone” oт 2009 г. Адел казва, че песента се е родила след един “инцидент”, но имена не споменава.

През 2007 г. току що завършилата гимназия певица и композитор Адел Лори Блу Аткинс вече е подписала договор с първата си звукозаписна компания,  XL,  а сърцераздирателната песен “Hometown Boy”, която написва едва 16-годишна, започва да се върти по радиата в цялата страна. Предполага се, че именно това “момче от родния град” успява да разбие сърцето на чувствителната тийнейджърка като й изневерява с друга. Разбирайки за изневярата, Адел нахлува в бара, където знае, че се мотае гаджето й,  и го удря с юмрук в лицето.

След като я изхвърлят от бара, тя върви без цел и посока по улиците и си мисли: “Ама какво си тръгнала да гониш? Пусти тротоари – това гониш…” Обърканите мисли в главата й бързо се оформят в текст и мелодия, които тя записва на мобилния си телефон. По-късно, когато вече е излязла от ступора на случилото се, добавя няколко акорда и така се ражда “Chasing Pavements”.  Музикалните критици подозират, че връзката й с мистериозния младеж е вдъхновението и зад други популярни и любими песни от този период като “First Love,” “Cold shoulder,” и “Tired”.

След спечелването на “Грами” за най-добър нов изпълнител през 2009 г., Адел тежко стъпва на световния музикален връх – в преносен и буквален смисъл, понеже по онова време певицата тежи малко над 100 кг. В един момент обаче един призрак от близкото минало се активизира. В интервю пред “The Sun” от 2011 г. Адел казва, че бившият й пак се е появил в живота й, но със съвсем недобри намерения. Мистър 19 е решил, че след като той е вдъхновителят на “Chasing Pavements”, има право на парче от пая.

Наглостта му да настоява да получи дял от спечелените хонорари кара Адел е избеснее дори повече от времето, когато разбира за изневярата. Този път обаче тя разрешава проблема, без да стига до бой. “В продължение на седмица не преставаше да ми звъни и да ме тормози с натякванията си, че иска пари. Накрая ми писна да го слушам и му казах: Виж какво, ти превърна живота ми в ад. Заради това, което преживях, си заслужих славата и парите. Мои са си. Само мои!” Въпреки категоричния й отказ да облагодетелства по финансов начин Мистър 19, Адел все пак му признава едно: “Той ме накара да порасна и да поема по сегашния си път.”

Кой е този “някой”?

Ако “Chasing Pavements” направи така, че светът да забележи Адел, вторият й албум, “21” го накара да падне в краката й. Чупещите всякакви рекорди химни за раздялата “Rolling in the Deep”, “Set Fire to the Rain” и “Someone Like You” разплакаха и продължават да разплакват дори най-закоравелите сърца. Малко обаче от хората, запленени от тези балади, знаят, че и зад тези, превърнали се в абсолютни хитове на това столетие, песни стои поредното любовно разочарование. Този път обаче се досещаме кой е този “someone”. Това е фотографът Алекс Стърок, който е част от бекстейдж екипа по време на първото й турне. Предполага се, че същият този Алекс къса с певицата след 18-месечна връзка. А Адел пише “Someone Like You” след като разбира, че любимият й току що се е сгодил. Уви, тя вече е играла този мач…

В интервю пред “Out” тя отново не разкрива самоличността на мъжа зад хита, но споделя, че той е любовта на живота й: “Пасвахме си във всяко едно отношение. Довършвахме си изреченията. Той разбираше как се чувствам само с един поглед. Харесвахме и мразехме едни и същи неща. Страдахме, когато другият страдаше и преливахме от щастие, когато другият беше щастлив.”

По-малко от година по-късно Адел сменя романтично-сладникавия изказ със сурово-реалистичния такъв в стил Бриджет Джоунс след поредното падане по дупе на твърдата земя на необвързаните. Този път неин изповедник е списание “Vogue”: “Ако не беше този мъж, все още щях да съм си същата 18-годишна хлапачка. Преди да го срещна, не знаех какво искам от живота. Но вече знам.”
Хм, дали не сме чували това и преди?!…

Омъжена, но не задълго

Саймън Конецки е нюйоркчанин-филантроп, за връзката  си с когото в периода 2011-2019 певицата отново се изхвърля с клиширани суперлативи. А когато на 19 октомври 2012 г на бял свят се появява синът им Анджело, Адел е на седмото небе от щастие: “Чак като станах родител, се усетих наистина жива. Вече имах цел, каквато преди липсваше в живота ми.” Слуховете, че ревливата певица най-после е успяла да “върже” някой мъж за постоянно на тайна брачна церемония, се потвърждават, когато в благодарствената си реч по случай поредната спечелена “Грами” през 2017-а, Адел споменава съпруга си Саймън. Месец по-късно, по време на концерт в Брисбейн, певицата отново не пропуска да намекне, че е променила семейния си статус, заявявайки: “I’m married now.”

Всичкото това перчене, че се е сдобила с брачна халка, обаче се оказва вятър и мъгла. В интервю от март 2021-а певицата признава, че двамата с Конецки са сключили брак чак през 2018-а, а не през 2016-а, както всички са предполагали.

Годината на брака обаче се оказва и година на раздялата.

Кое довежда до разрива помежду им? Ами обичайното – тя става прекалено голяма звезда, а той не харесва идеята да живее в нейната сянка, нито пък може да свикне с цялата тая лудница, включваща концерти, турнета, медиен и обществения интерес. С времето двамата се отчуждават все повече и от “ултимативната любовна история”, както Адел рекламира връзката им в началото, тя се превръща просто в история.

Сигурно се питате дали и Саймън е изиграл ролята на муза за творчеството на прочутата си съпруга. За разлика от предишните й мъже той не генерира директно вдъхновение за третия й албум, “25”. Но може да се каже, че и той, и синът им Анджело са вдъхновили някои от най-жизнерадостните парчета в него като “Remedy”, “Sweetest Devotion” и “Water Under the Bridge”.

Голяма лъжица за всяка мъжка уста

Адел винаги се е страхувала да не стане една от “онези жени”, разведените. Но когато точно това й се случва, тя е объркана, смутена, засрамена… Въпреки това обаче в последвалата година след развода си със Саймън тя решава да не се затвори вкъщи да скърби и да се тъпче с пица и вино. Напротив, самата тя признава, че е излизала на много срещи, но всичките са завършили катастрофално. И не защото тя е имала спанак между зъбите или кавалерите й са били загубеняци. Уплаха, тревога, ниско самочувствие – както искате го наречете, но просто никой от тези мъже не успява да издържи на напрежението да се среща със световна звезда от нейния ранг. “Виждах колко е стресиращо за тях да се появяват на публични места в моята компания и това винаги скапваше интимния момент помежду ни,” откровеничи певицата.

И тъкмо когато си мисли, че известността й всъщност е най-големият й недостатък, заради който никога няма да намери голямата любов, на хоризонта се появява Рич Пол.

Кое е това (щастливо) момиче?

Изградила кариерата си върху сълзливи балади, днес Адел напълно се разграничава от винаги страдащата си лирическата си героиня, стиснала в ръка губещата карта във вековечната любовна игра. Понеже Адел е щастлива.

Няколко месеца преди премиерата на “30” Адел промотира новото си отслабнало тяло и новото си гадже. През юли миналата година папараци я щракват в компанията на спортния агент Рич Пол на трибуните по време на финалите на NBA. И не, не се е завлякла на баскетболен мач, само защото е искала да направи добро впечатление на новото си гадже, на когото това му е работата, а защото нещата отиват на сериозно. Певицата оповести новата си връзка официално в Instagram  на 19 септември със сладурско селфи с Рич от сватбата на баскетболиста Антъни Дейвис.

Пред “Vogue” Адел си припомня как са се запознали: “На едно парти ми направи впечатление как само той от всички мъже беше на крака и си денсеше. Бях подпийнала, приближих се към него и се направих на много духовита: “Хей, ще ми станеш ли агент? Вече съм спортистка.” Оттогава станахме приятели. Но само толкова. Как може винаги да е бил около мен, а аз все да не го забелязвах! И така до началото на тази година. Откакто сме заедно, се чувствам по-спокойна и по-сигурна откогато и да било преди това.”

Но Адел не спира дотук с хвалбите по адрес на новото си гадже. В искрено и лично интервю пред Опра Уинфри тя описва Пол като “ужасно забавен” и “много умен”. И не забравя да отбележи, че това е първата връзка, в която наистина харесва себе си. В миналото толкова отчаяно е търсела любов и се е ужасявала от мисъта да не бъде изоставена, че, без да иска, винаги е саботирала връзката си.

Нека обобщим. Към настоящия момент любовният статус на Адел е “In a relationship”, килограмите й са с 45 по-малко, а най-новият й сингъл  “Easy on Me” стана петият й номер едно хит в САЩ. Така че какво още да й пожелаем да й се случи през новата година освен може би да остане все така “easy on herself”[1].


[1] Не толкова строга и критична към себе си.

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Адел и любовта – вечната кралица на разбитите сърца най-после е щастлива

Повече информация Виж всички