shareit

Почина Зиона Чана – мъжът на 38 съпруги, с които живя под един покрив

| от |

Индия е страна, в която няма ограничения. Това поне ни доказва книгата „Шантарам“, където в най-чист вид можем да се докоснем не само до красотата, но и до една малко по-различна култура. Не е трудно да забележим, че някои индийски региони все още позволяват многоженството. Тук се ражда един особен въпрос: колко жени са необходими на един мъж, за да бъде щастлив? За покойният Зиона Чана, отговорът е ясен – 38 съпруги. Един от най-активните родители на планетата вече не е между нас, но не трябва да обвиняваме съпругите. Зиона е починал на 76 г. и оставя около 89 деца и 36 внука.

Официалната информация е потвърдена от министърът на провинция Мизорам, който изказва съболезнования в туитър. Чана е страдал от диабет и други допълнителни заболявания, а лекарите споделят, че в последните седмици се е влошил изключително много и е бил приет в неделя вечерта в болница, но преди лекарите да успеят да помогнат, умира по пътя. До днес се твърди, че той е глава на едно от най-големите семейства, макар и да има доста сериозна конкуренция, при това в Канада. Уинстън Блекмур е имал 27 съпруги и 150 деца. Огромното полигамно семейство дори създава собствено училище и пансион, в който да живеят малко по-далече от родителите.

В случая със Зиона, той има малко по-кардинални решения. До днес не е много сигурно колко точно е голямо неговото семейство, защото на някои места се твърди, че съпругите са около 39, децата са приблизително 94, а внуците 33. Според тези изчисления, общият брой на родата е близо 181 души. Няма как да бъде връчена награда, никой не се е занимавал с регистрирането на подобни рекорди, а и няма глобална статистика, която да го покаже. Това не пречи на различни медии да канят цялото кралско войнство на участия. Едва ли има толкова голямо студио и сцена за всички, но пък ще открием, че домът на голямото семейство е превърнат в туристическа дестинация и гости не са липсвали, сякаш фамилията е малка.

В случай, че се чудите, за събирането на толкова много хора на едно място са необходими около 100 стаи. Мъжът се препитава като строителен работник и постоянно му се налага да разширява жилището си, докато същото не добива размерите на доста впечатляваща кооперация. За себе си казва, че е благословен да има толкова много верни и красиви съпруги, както и да се смята за мъжът с най-голямо семейство. Ръководството на фамилия с такива размери изисква една много сериозна и активна военна дисциплина, която бащата и многото съпруги спазват.

Първата съпруга Зетхианги също помага в разпределението на фамилията. А що се отнася до любовта, бащата е направил график коя точно съпруга трябва да спи при него в рамките на месеца. Как е възможно всичко това? Оказва се, че Зиона е част от секта, която позволява на един мъж да разполага с много деца, като в това отношение същият е избирал съпругите си от сиропиталище, като им давал покрив над главите и възможност за нормален живот. Колко време е необходимо на човек да открие съпругите си? Това не можем да знаем, но индиецът е роден през 1945 г. и се жени за първата съпруга на 17-годишна възраст.

Що се отнася до самата секта, тя е основана от дядото на Зиона още през 1942 г. и е ясен произхода на самото възпитание. Няма как да говорим за разпределянето на наследство, особено след като тук има достатъчно хора за създаването на една сериозна борба, а и подозираме, че няма да има нито един адвокат и съдия, който да поеме такова дело, в това може да бъдете сигурни, но шансът да се превърне в най-гледаното риалити е много висок.

 
 
Коментарите са изключени