shareit

Музикални хроники: Когато 11-годишната Лив Тейлър разбра, че е дъщеря на един от най-великите рок зверове

| от |

Лив Тейлър е на 11 години през август 1988, когато поглежда към един плакат в своята стая и осъзнава нещо, което внезапно я разтърсва. На плаката е изобразен фронтменът на Aerosmith и един от великите вокалисти в рок музиката Стивън Тейлър.

Мисля, че Стивън ми е баща”, пише малкото момиче в дневника си тогава. И скоро го споделя с майка си, манекенката и певица Биби Бюъл, която потвърждава истината.

Дотогава Лив Тейлър смята,че неин баща е друг музикант – Тод Рюндгрен, който е официалният приятел на Биби Бюъл през по-голямата част от 70-те. В края на 1976-а обаче Бюъл (бивша плеймейтка на Playboy) се впуска в кратка афера със Стивън Тейлър, която води до раждането на Лив през следващия юли. Макар че Рюндгрен е наясно, че има шанс да не е истинският баща, той се съгласява да подпише акта за раждане, да даде фамилията си на детето и да го отгледа като свое.

Биби Бюъл обосновава решението си да скрие истината от Лив с наркотичната зависимост на Стивън Тейлър в онези години. И наистина в края на 70-те и началото на 80-те злоупотребата на певеца с алкохол и наркотици се отразява и върху кариерата му и популярността на Aerosmith се срива.

Междувременно Бюъл и Рюндгрен отглеждат Лив с уговорката, че ако темата за бащинството се превърне проблем, ще кажат на дъщеря си истината, когато навърши 18.

Liv_Tyler_2008

Снимка: By Daniel Dormann, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23653261

Но момичето, което по-късно ще се превърне в популярна актриса, усеща невероятно силна връзка с певеца на Aerosmith още на ранна възраст. Тя го среща за първи път, когато е на 8-9 години на един от концертите на Рюндгрен и помни как Стивън ѝ купува коктейл „Шърли Темпъл“ от бара.

„Нямах идея кой е“, разказва по-късно актрисата, но признава, че още тогава „се влюбва лудо в него“, купува си негови плакати и дори си говори с тях в стаята си.

“Сигурно е някаква химия, ДНК и гени”, обяснява Лив. „Почувствах връзката много силно, когато го срещнах като малко момиче и в началото не знаех защо. Но се досетих доста бързо“.

Не бива да пропускаме и още едно обстоятелство, което помага на Лив да се досети: зашеметяващата ѝ прилика с втората дъщеря на Стивън. Миа Тейлър е от неговата втора жена Сиринда Фокс и е родена малко повече от година след Лив.

„Видях я да стои откъм сцената на един концерт и буквално изглеждаше като моя близначка“, разказва Лив.

През 1991 г. става публично известно, че Стивън е нейният баща. Тогава Лив вече е тийнейджърка и сменя фамилията си на Тейлър, успява и да развие много близки отношения с рок звездата. Някъде тогава тя започва да работи като модел, по-късно участва и в телевизионни реклами. Бързо обаче ѝ доскучава работата като манекенка и се насочва към актьорството, макар и да не е посещавала уроци по актьорско майсторство.

Първата ѝ колаборация със Стивън Тейлър и Aerosmith я превръща в популярно лице за публиката: през 1994 г., когато още е в гимназията, Лив се появява в култовия видеоклип на хита Crazy заедно с друга млада актриса, Алиша Силвърстоун.

Едно от най-обичаните музикални видеа по MTV в онези години дава мощен тласък на кариерите и на двете момичета. 4 г. по-късно Лив Тейлър прави една от звездните си роли в „Армагедон“, а групата на баща ѝ се включва във филма с вечната балада I Don’t Want to Miss a Thing.

gettyimages-487883492-594x594

Впрочем Биби Бюъл и Тод Рюндгрен се разделят скоро след раждането на Лив, но Рюндгрен си остава бащина фигура в живота на момичето и плаща образованието на Лив в частно училище. Актрисата запазва близките си отношения и с него.

„Много съм му благодарна и много го обичам. Когато ме прегърне го чувствам като баща“, признава Лив преди няколко години. „Той избра да бъде бащина фигура за мен. Това е нещо голямо за един мъж, да каже „Знам, че тя може да не е мое дете, но въпреки това искам да съм неин баща“. Дори когато с мама вече не бяха заедно, винаги беше една стабилна и любяща фигура в живота ми“.

Лив Тейлър проявява разбиране и към майка си за укриването на истината в ранните години от живота ѝ. „Това цялото е много емоционална история. Мама е била много млада, когато ме е родила и е имало несигурност откъде съм дошла, но бях много обичана и обгрижвана от цялото си семейство, което беше прекрасно“.

По-късно Стивън Тейлър се превръща в активна част от живота на децата на Лив Майло (от бившия ѝ съпруг Ройстън Лангдън), Сейлър и Лула (от британския спортен агент Дейв Гарднър).

Всъщност при раждането на Сейлър присъства и Стивън, и сестрата на Лив Миа. Сейлър се ражда шест седмици по-рано от очакваното, в началото на 2015-а, когато татко му Гарднър е на полет.

„Не съм очаквала да родя в присъствието на татко и на сестра ми. Обадих се на Миа и тя дойде направо в болницата, обадила се е и на Стивън. Той влезе в стаята малко преди Сейлър да се роди и сряза пъпната му връв. Беше страшна лудост“, споделя Лив.

Тя разкрива още, че рок великанът е забавен дядо за нейните деца и обича да ги забавлява, включително и като издава животински звуци. „Освен това изглежда като магьосник, крие разни неща в косата си, носи всякакви бижута и просто е много забавен“.

Така отношенията между баща и дъщеря остават силни толкова години по-късно – и явно Лив и до днес се радва на онази връзка със Стивън Тейлър, която е почувствала още преди да знае какво точно я притегля към него.

 
 
Коментарите са изключени