shareit

Бохемският клуб – един от най-елитните клубове в света, за когото никога не сте чували

| от |

Как точно може да разберете дали сте успешен? Съществува ли официална формула, която да посочи до каква степен сте успели да се издигнете в една йерархия? Най-вероятно да – ако сте американец и получавате редовно покана за посещение на Бохемския клуб. Същият е позициониран в Бохемската гора и ако някога сте стъпвали там, значи сте преминали границата на елита и вървите още по-нагоре.

Освен това около него се крие и една много сериозна мистерия. Разбираемо е по няколко причини, първо е място, което крие много стари бунгала, които няма да откриете никъде другаде, през по-голямата част от времето просто ще преминете през тази зона и дори няма да се интересувате кой изобщо би дошъл тук. Но в избрани две седмици на юли, тук се събират най-богатите и най-силни хора – някои са директно от САЩ, други идват с покана от света.

Не очаквайте обаче точно тук да се родят някакви по-тежки легенди за политика и решаването на проблемите на света. Това е сбирката, в която същите хора идват, за да се напият до безпаметност, да споделят някоя друга история и практически да покажат малко по-тъмната си страна. Според случайно преминаващите хора, най-разумното решение в много отношения е да се обадите на полицията, но след като говорим за хора, които най-вероятно контролират и самата полиция, следователно безумната оргия ще продължи без никакви проблеми. Клубът е основан през далечната 1878 г. в Сан Франциско и се провежда всяка година от този момент нататък, дори днес.

Това е мястото, където всички членове се срещат отново и споделят някои интересни идеи, забавляват се и губят две седмици в алкохолни експерименти. Има обаче и някои правила, всички членове на клуба са бели мъже – няма място за жени, не са поканени и представители на другите раси – съжаляваме, това са правилата. Ако имате проблеми, най-вероятно трябва да пишете на клуба. Ще ви разочароваме, но след като някои от представителите са високопоставени кадри на Уол Стрийт, работят във Вашингтон, а към това ще добавим и някои кадри от семейство Рокфелер, Рузвелт, Морган и дори Буш. Имате право да стигнете до този клуб, ако може да се похвалите със същите успехи – наследените богатства също се броят, но и ако сте изградили империята напълно самостоятелно.

DCIM100MEDIADJI_0011.JPG

Клубът има доста сериозни консервативни виждания – републиканците са добре дошли, либералите могат да пропуснат това място, а и няма да бъдат поканени. Дългата история на клуба също така ни напомня, че почти всеки републикански президент е бил канен и е присъствал на поне една такава сбирка. Останалите по-малко известни личности обикновено са в топ 500 на най-големите и богати компании. И понеже говорим за бохеми, нека не забравяме, че и представителите на изкуството са канени от време на време, за да се подчертае класата.

Следователно някога самият Марк Твен е бил член, а след това и Бинг Крозби. Ако не сте поканени, но все пак много искате да отидете и да си кажете наздраве с някои от най-влиятелните хора в света, тогава ще трябва да се разделите със сумата от 25 000 долара за членство, като годишните такси надвишават тази цена. Всичко това се прави с цел самият клуб да бъде повече от затворен и да не позволява на всеки да закупи толкова лесно своето членство. Според самата статистика, нови членове се приемат в рамките на 20-30 години, а чакащите не са никак малко. Ако можете да свирите на музикален инструмент, получавате и по-добър шанс за напредване в позициите.

1200px-Aerial_Image_of_Bohemian_Grove_Buildings

Един от бившите гости споделя, че няма много мистика, просто една група от заможни хора, чиято основна идея е да припаднат от алкохол. Практически така би изглеждал Слънчев бряг, ако съберем някои от най-заможните и богати хора, които да се насладят на по-сериозните и зловещи срещи. Не си мислете, че компанията е толкова лоша. Всички се разпределят на лагери с по 20 до 50 души, всеки лагер има тематика и отговорник. Всички са наредени по единствената пътека до главната поляна за сбирки. Вечер се пали огън и всеки малък клуб е с отворен достъп, докато на главната поляна се организират различни видове забавления. Поканени са оратори, комедианти, музиканти и други майстори на различни номера. Някои от самите членове са професионални музиканти и артисти и също имат право да организират забавлението.

Един от активните членове е Ал Джардин, той е китарист, вокалист на Бийч Бойз и почитател на по-сериозните компании. Някои разказват, че господата организирали драматично четене на Шекспир и други, наемат се музиканти, които да свирят на тромпети и като цяло в рамките на 2 седмици винаги има нещо привлекателно, за да се разходите до главната поляна и да се порадвате на живота. Има едно неписано правило – бизнесът не се смесва със забавлението. Понякога се е говорило за работа, но при установяване на нарушението, членът може да бъде изгонен, този път завинаги.

Harvey_Hancock_at_Bohemian_Grove_1967

През 1967 г. дори Ричард Никсън е поканен като гост и дава първата си реч в кариерата именно в Бохемския клуб. След тази реч друг от гостите – Роналд Рейгън е помолен да не опонира на всичко споделено. Легендата разказва, че идеята за раждането на Манхатънския проект е била записана именно там. Тук обаче има и много правила за сигурност, едно от всички тях е, че никой не трябва да издава никакви тайни. Забранено е носенето на телефони за всички. Ако бъдете уловени с такъв, най-вероятно ще бъдете изгонени, а и ако трябва да бъдем честни, не искате да ви преследват точно тези хора.

Журналистите, които между другото не са членове, често започват да се крият в горите седмици по-рано, за да видят за какво става въпрос. През 2009 г. Алекс Шоматов е арестуван, защото се опитал да влезе в пределите и да заснеме поне нещо интересно от сбирката. След него и много други правят същото, започва да се говори за оргии, педофилии и каквото още може да роди болния амбициозен мозък, но истината е, че версията на клуба продължава да бъде една и съща – това е място за почивка и забавление.

1200px-Bohemian_Grove_Secret_Side_Entrance_

Тогава защо се крият, бихте попитали? Нека се замислим, ако притежавате няколко милиарда и постоянно сте преследвани от папараци, както и знаете, че всеки втори човек ще ви потърси за пари, най-вероятно искате да отидете малко по-далече. Проблемът обаче е, че богатите също може да не се харесват толкова много, следователно си избират клуб, в който ще се споделят интересите. Изборът за мъжка компания също не трябва да ви изненадва, членовете са категорични, че дамите не могат да пазят тайна, а и никой не иска да се роди някой по-цветен скандал относно коя дама на какво точно се е отдала. Опитите за пробиване на защитите са почти невъзможни, защото някои от най-добрите компании в света са наети да пазят локацията.

Снимки: Wikipedia

 
 
Коментарите са изключени за Бохемският клуб – един от най-елитните клубове в света, за когото никога не сте чували

Повече информация Виж всички