shareit

Жените, които раждаха в името на Хитлер

| от |

Чистата арийска раса е в особен фокус на Нацистка Германия преди и по време на Втората Световна война. Може би маниите на фюрера минават границите на разумното, но във времето на неговото управление е успял да демонстрира достатъчно качества, за да се позволи да ръководи страната по начина, по който я ръководи няколко години. През 1936 г. Германия има нужда от армия, след като демографския срив идва с любезното съдействие на Първата Световна война.

И така нуждата от човешки капитал, какъвто липсва, трябва да се случи в името на нацията. Има един много сериозен проблем. Трябва мотиватор за това дело. Разбира се, някой би предложил Ева Браун, която спокойно може да бъде пример за жената до Хитлер, но тук се стига до идеологическата задънена улица – Ева няма деца, следователно какъв пример може да дава? Ето защо се издига слоганът „Да раждаме за Хитлер“. И много момичета, които завършват гимназията, трябва да създадат по-добрата раса. За целта са изследвани още в училище и стават част от Хитлеровата младеж.

Такъв е случаят на Хилдегард Труц. Тя е избрана за чиста жена и нейният съпруг ще бъде офицер от SS армията, с чиято помощ ще се напълни фонтана на живота. В периода 1933-1945 г. планът работи брилянтно и повече от 20 000 бебета на чистата раса се раждат. Историята на Хилдегард е доста впечатляваща. Още от ранни години тя се увлича по харизматичния владетел и както много други, е готова да следва всяка команда сляпо. Веднага се включва в „Bund Deutscher Madel“ – женската версия на младежта. Участва на всички срещи и сбирки на групата и е твърдо убедена, че младите хора са изключително ценни за Германия.

gettyimages-1137152893-594x594

Труц се издига бързо в ранговете и част от тези заслуги са в следствие на визията ѝ – сини очи и красива руса коса, която запълва перфектно модела на арийските черти. Освен това не пропуска възможността да се хвали със стройната си фигура, дългите крака и тазът, който според нея и лекарите, е създаден за раждане. След завършването на училище единствената ѝ мисия е да започне да ражда. Много нейни приятели я подкрепят в заниманието ѝ предлагат да даде рожба на Хитлер.

Освен това фюрерът финансирал подобни идеи и давал възможност за отглеждането на повече руси и синеоки бебета. Зелената светлина била дадена, а и подозираме, че много офицери нямали нищо против да заплодят чистите и все още непорочни немски ученички, при това красивите такива. Преди това експерти проверяват родословието на кандидатката и след положителните тестове и задължителната проверка за присъствието на еврейски корени, жената получава свободата да избере един щастливец от офицерския клуб.

gettyimages-556635821-594x594

Родилният дом

Понеже семейството на Труц нямало да одобри подобни маневри, младата дама побързала да измисли алиби под формата на извънкласна дейност. В деня на кандидатурата и запознаването с новия съпруг, тя е ескортирана до стар дворец в Бавария. Там с още 40 други момичета трябва да се отдаде на специално оркестрираната оргия… при това в името на Хитлер. Средата е достатъчно луксозна, предлагат се общи стаи за забавления, игри, музикална стая, кино и дори библиотека. Храната също е специално подготвена и готвачите са се постарали да съберат някои от най-добрите афродизиаци в менюто.

Нито една от родилките не трябвало да работи, имало достатъчно служители в този момент. При пристигането всяка дама преминава обстоен преглед от доктор на SS и след това всички са свободни да търсят своя нов партньор. Интересен факт е, че всяка дама трябвало да подпише документ, с който се отказва от всички права – детето е собственост на държавата и ще бъде отгледано от други хора. След подписването на декларацията и даването на съгласието, дамите най-накрая са запознати с потенциалните мъже за разплод.

gettyimages-113494305-594x594

Според историята на Труц, всички били високи, силни, със сини очи и руса коса. Следва допълнително опознаване, което предстои в стаята за забавления, кино салона и други приятни занимания. Дамите имат около седмица, за да изберат своя потенациален партньор. Нямат право обаче да използват имена, всеки мъж има своя цифра и по този начин се запазва пълна анонимност. След избора си разбира в коя стая е, за да прекара вечерта с него.

И така освен осигоряването на красив мъж, Труц споделя, че е била в екстаз, че изпълнява директна заповед на Фюрера, покрай директните заповеди на офицера. Самата тя признава, че зад красивата визия се криел малко глупав човек, но това не можело да я спре да се отдалечи от идеята. Законът изисквал да се прекарат поне три вечери с мъжа, а след това девойката трябва да се върне в спалното отделение при другите момичета. Труц разбира, че е бременна почти веднага след настаняването ѝ в майчин дом. Подписва още документи, с които обяснява, че не желае да увреди детето си с упойки, както го правят в западните страни.

gettyimages-105211758-594x594

Прекарва около две седмици с него и след това детето е взето и изпратено в специален SS дом, където развитието му ще продължи, както и възпитаването с помощта на партията. Труц никога повече не вижда детето си, както и баща му. През годините отново е изкушена да повтори опита, но се залюбва с друг офицер и евентуално се женят, което слага край на участието ѝ в тази програма. Разбира се, новият съпруг изобщо не бил очарован от участието ѝ, колкото се очаквало да бъде. Дори и след като обяснява, че е изпълнила дълга си пред Фюрера, посрещала сериозни критики.

Труц никога не успява да открие детето си, както много други, то потъва в мистерия. Според изчисленията са родени около 20 000 деца в период от 12 години. Някои се раждат в Норвегия, други в Германия. Много от тях са осиновени след войната. Досиетата им са унищожени и няма как да се знае кои са били. Все пак има и много деца, които разбират как са дошли на този свят и с каква цел, което е доста зловещо. Липсва информация какво точно се е случвало в дома и как са били подготвяни за бъдещето на Третия Райх.

 
 
Коментарите са изключени