shareit

Убиецът в мрежата – Калил Уилър-Уийвър

| от |

Интернет е необятна територия и човек може да открие абсолютно всичко, от което има нужда. За жалост, освен информация и забавление, както и търсенето на любов. Сара Бътлър няма да има този късмет. Около 53 минути, преди да се срещне с Калил Уилър-Уийвър, дамата задава само един въпрос: „Не си сериен убиец, нали?“. За съжаление се оказва, че Калил е точно такъв и от август до ноември 2016 г. успява да убие три жени, като плановете за 4-та се объркват.

Добрата новина, ако тук изобщо можем да търсим такава е, че Калил е достатъчно глупав, за да не знае как работят социалните мрежи и интернет приложенията, които използва на телефона си. В деня, когато неговата последна жертва – Сара изчезва, нейното семейство се стреми по всякакъв начин да открие къде е изчезнала дъщеря им. Телефоните разполагат с различни методи за проследяване и с помощта на така наречената Tagged апликация, започват да вървят по стъпките ѝ. За жалост не успяват да стигнат на време, но когато информацията е събрана, Калил ще бъде изпратен с присъда от 160 години затвор, при това без право на помилване.

Как обаче се става сериен убиец? Калил никога не е приличал на хладнокръвен убиец, макар и самата представа за тях да се променя с помощта на филмовата индустрия. Експертите често заявяват, че една жена може да живее с престъпник и никога да не разбере, а както се досещаме – тъмната страна на този дигитален сериен убиец е по-жестока, отколкото можем да си я представим. Още по-странното е, че като малък израства в добро жилище и се радва на спокойно детство. Следователно още тук версията, че този човек се е озлобил още от дете. Роднини от семейството работили в полицията, а на 20 години Калил вече заемал длъжност като охрана в хотел и в супермаркет.

Описват го като спокоен, мил и добър човек, който винаги ще даде насоки или ще се постарае да помогне на клиентите. Защо тогава ще му трябва да извършва някои от най-жестоките убийства, които американците ще видят в своята модерна история? Неговата първа жертва е 19-годишната Робин Уест. Момичето страдало от някои психични проблеми и се опитвала да се пребори с депресията. Никой дори не подозирал, че когато е изчезнала на 31 август, повечето от нейните приходи идвали от проституция. Денят, в който изчезва, полицията е потърсена за пожар в изоставена къща. В САЩ има традиция при подобни сигнали да се отзовават полиция, пожарна и линейка, но когато полицията пристига, за да направи разследване и да установи причината за пожара, открива само изгорелите останки на момичето.

Цели 2 седмици няма информация коя е тя, докато най-накрая не се вади зъболекарски картон, който да потвърди, че това е Уест. За съжаление няма и никаква информация каква точно е причината за нейната смърт, след като тялото е в толкова лошо състояние. Калил много по-късно ще признае, че се е срещнал с нея на вечеря, а след това я е закарал до изоставена къща само на около 2 пресечки от мястото, където обикновено се позиционирала, за да предлага своите услуги. Само няколко седмици след това изчезва и друга жена, като мотивите продължават да бъдат същите. Джоан Браун е на 33 години и освен бездомна, също страда от депресия. На 22 октомври 2016 г. е забелязана да се качва в колата на Калил и след това никой повече не я вижда. Нейните останки са открити едва на 5 декември същата година, но в друга изоставена къща. Причината за смъртта е удушаване. На 22 ноември е убита и третата последна жертва – Сара Бътлър.

За разлика от останалите момичета, тя е 2-ра година студент в градския университет в Ню Джърси. Никога не е продавала тялото си, никога не е имала никакви проблеми, впрочем от нея се очаквало да си намери професия след дипломирането и да се развива нагоре в кариерата си. За съжаление не се стига до този момент. Макар и да няма причина тя да попада в неговото полезрение, един от прокурорите – Адам Уелс ще заяви, че извършителят избирал хора и предимно жени, за които смятал, че нямат никаква стойност, бил твърдо убеден, че неговите жертви нямало да липсват на никого, макар и това да не е много сигурно. Двамата се срещат на деня на благодарността и планират да се видят, докато в последния момент девойката не решава да откаже. В последствие Калил предлага сумата от 500 долара за секс и жената се съгласява.

Последното, което момичето пише е, че се надява да не е сериен убиец. На майка  си ще заяви, че отива да се срещне с приятел и взима семейният ван. Майка ѝ не подозира, че повече няма да се видят, съгласява се и я изпраща. Нейното тяло е открито на 1 декември в резервата Ийгъл Рок. Малко преди нейното убийство, друга жена на име Тифани Тейлър ще сподели, че се е срещнала с убиеца си и след особено тежък побой е била изоставена, като най-вероятно извършителят е вярвал, че дамата е била мъртва. Тейлър била бременна в 3-я месец, когато станала бездомна, започнала да предлага секс услуги на непознати и тогава се срещнала с този  смъртоносен клиент. Двамата се срещат в мотел в Ню Джърси и тръгват с колата на Калил.

Мъжът слага ски маска и след това оковава Тейлър с белезници и тиксо на устата ѝ, първо я изнасилва на задната седалка, а след това я души, докато не губи съзнание. След като се събужда, тя кара нейният извършител да я върне обратно в хотела, веднъж след като се връщат там, първата ѝ работа е да се обади на 911 и да съобщи какво се е случило. Докато дойде полицията, убиецът вече е изчезнал. Междувременно приятелите на Сара и нейното семейство са убедени, че няма да оставят нещата така. Сестрата на Сара знаела нейните пароли и бързо открила достъп до всички социални мрежи, като видяла и с кого си е писала последно нейната сестра. Именно там стоял профила на Калил.

За да бъде сигурна, сестрата си направила фалшив профил и с него отишла в полицията. По съвет на униформените, дамата трябвало да отговори на хищника и да го накара да излезе от укритието си. Вместо да открие поредната си жертва, мъжът се натъква на полицаи под прикритие, които го арестуват. При претърсване на дома му ще открият няколко телефона в спалнята му. Освен това има и вещи, които не принадлежат на него, всички казани лъжи от заподозрения не отговарят на истината и скоро става ясно, че убитите са точно три. Неговите интернет търсения включват интерес към правенето на отрови за убиване на хора, интерес към създаването на хлороформ, макар и той самият да е търсил в интернет „вещество, което се поставя на кърпа и при вдишване жертвата заспива веднага“.

Около тях присъства и желанието за взимане на полицейска значка. Веднъж след като телефоните разкриват своята тайна, локацията му е посочена от умните устройства, които показват, че се е намирал в изоставената къща през септември, след това, че е ходил в квартала около втората си жертва и накрая неговият телефонен сигнал е бил близо до този на Бътлър. Джоан Браун е открита именно по този начин, като нейното тяло е локализирано около 6 месеца след изчезването ѝ. През февруари 2017 г. извършителят е изправен на съд и получава присъда за три убийства и един опит за убийство.

На всички тях заявява, че е невинен. През декември 2019 г. журито решава, че е виновен по всички 11 обвинения, които са събрани. Въпреки протестите и обжалването, мъжът се озовава зад решетките с една от най-дългите присъди, като автоматично се отнема правото за  бъдещи опити за редуциране или обжалване на присъдата. Що се отнася до мотивите, такива просто няма, неговото семейство също няма представа къде е сбъркало, но фактите са си факти.  

 
 
Коментарите са изключени за Убиецът в мрежата – Калил Уилър-Уийвър

Повече информация Виж всички