shareit

“Токсичната дама” Глория Рамирез

| от |

На 19 февруари 1994 година в болница в Ривърсайд, Калифорния е приета млада жена с оплаквания за бързо сърцебиене и ниско кръвно. По – късно наречена “токсичната дама”, тя се оказва много по – сложен медицински случай, отколкото докторите са подозирали.

31-годишната Глория Рамирез страдала от рак. Приета е по спешност в болницата с много бързо биещо сърце, кръвно й било ниско и изпитвала трудност да диша. С големи усилия Рамирез обяснява на медицинският персонал болките си и веднага е приета в интензивното отделение по спешност. С помощта на лекарства като диазепам, мидазолам и лоразепам докторите се опитват да нормализират сърцебиенето й. Обикновено действието на лекарствата е бързо и за няколко минути се очаквало сърцето й да възвърне нормалната си скорост на биене. Когато това не се случило, другото възможно решение било да шокират сърцето й с дефибрилатор. Докато махали блузата на Глория докторите забелязали, че кожата й e много мазна. Един от лекарите коментирал, че от устата й се усещала странна миризма, наподобяваща дъхът на чесън. След дефибрилацията, сестра на име Сюзън Кейн взела кръвна проба от ръката на Рамирез за тестване. Сюзън усещала химическа миризма, идваща от кръвта и подала пробата на свой колега Морин Уелч, който се опитвал да нормализира сърцебиенето на Глория. Според Уелч кръвта и очаквал, че тя ще мирише на химиотерапия, заради диагнозата на Глория за рак, но вместо това усетил мириса на амоняк. Кръвта била подадена на доктор Джули Горгински за допълнителен преглед и тя открила странни частици, плуващи в нея.

Малко след като е влязла в контакт с кръвта на Рамирез, сестра Кейн усетила как главата й се замайва и припаднала. Кейн описва, че се чувствала все едно кожата й била подпалена. За нейна сигурност тя била изведена от стаята на количка. След нея последвала доктор Горчински, която също припаднала. В стаята, в която била Рамирез всички присъстващи доктори един по един започнали да губят съзнание, надушвайки странен газ, който идвал от тялото на Рамирез. За сигурността на останалите пациенти, доктор Орчоа наредил всички те да бъдат евакуирани от болницата и преместени на паркинга през лечебното заведение с риск, че газът може да се окаже токсичен. Сестра се върнала за да премести и тялото на Рамирез, но кратко след това се почувствала ужасно и почнала да повръща. Опитите да помогнат на Глория се оказали безнадеждни като кратко след евакуацията тя почива. Бил повикан екип със защитно облекло да проверят дали газът е още в болницата и ако  токсичен да го премахнат. За тяхна изненада, на излизане екипът отвърнал, че нямало никакви токсични газове в сградата.

С това пациентите и лекарите се върнали в сградата. Още разтърсени и объркани от това, което им се е случило докторите решили, че трябва да се направи аутопсия на тялото на Рамирез, за да намерят отговори за нейното състояние. Тялото било поставено в добре затворена стая и всички работещи по аутопсията били в защитно облекло. За тяхна още по – голяма изненада никакви токсини не били намерени в покойната Глория. Накрая й поставили диагнозата смърт от бъбречна недостатъчност. Едва след два месеца докторите позволили тялото й да бъде изнесено от болницата, за да може да се състои погребението й.

Доктори имат своя теория за странният случай като споменават, че е възможно от смесване на лекарствата, които Рамирез е приемала за болките си, причинени от рака. Обясняват си мазната й кожа от ползване на крем на име DMSO (в течно състояние на снимката), чиито ефект би трябвало да облекчава болки. При разследване на крема разкрили, че при допир с кислород той се превръщал в диметил сулфат. Под формата на газ този елемент с допил до човешката кожа може да причини халюцинации, гърчове и да повреди зрението. Тази теория е отречена от семейството на Рамирез, защото те казват, че тя никога не е притежавала такъв крем.

Странната смърт на Глория Рамирез още вълнува медиците, които така и не намират истинската причина за случилото се. Но въпреки причината нейното семейство я описват като харизматична и забавна приятелка. Нейната ярка усмивка носела щастие на всеки, който я види. Рамирез била диагностицирана само шест седмици преди трагичната си смърт. Смята се, че диагнозата е била направена в много късен период, което може би е допринесло за нейното предсмъртно състояние. Извън това, с което е известна Рамирез не се знае много, но тя е била отдадена на своите две деца и съпруг.

 
 
Коментарите са изключени за “Токсичната дама” Глория Рамирез

Повече информация Виж всички