shareit

Тайният код на скитниците в САЩ

| от |

Всеки език има своята сакралност. Ако вярваме на легендата за вавилонската кула, най-вероятно преди много години светът не е имал никакви проблеми с комуникацията и съответно е имал много по-сериозна обща цел. Разбира се, езиците се появяват предимно като диалектни форми и в корените си винаги споделят едни и същи черти с официалния език. Китайските и японските аероглифи например впечатляват с изящество и смислово натоварване.

Както се досещате, съществуват официални и не толкова официални езици. Един много интересен и символичен език е този на скитниците. Както се досещате, много хора не могат да четат, а количеството скитници в САЩ, според официални данни от миналата година, са повече от половин милион. Повечето не могат да четат, но адаптацията на скитниците е впечатляваща.

По една или друга причина, тези хора винаги са преследвани от обществото и точно това изисква много сериозна нужда от протекция. Именно по тази причина се разработва цяла схема с аероглифи, с която да се описват потенциалните опасности, информация за града, улиците, хората и други. Повечето символи се поставят по огради, мостове и друуги сгради. Скрити са точно толкова добре, колкото се крият и скитниците. През 30-те години на миналия век започват да се появяват най-различни символи. Повечето скитници отиват на юг, където могат да работят на полето или някаква сезонна работа. В момента, в който сезона мине, повечето започват да пътуват и да се опитват да оцеляват.

Най-честото място, където подобни рисунки могат да се появят, са влаковете. Повечето скитници използват именно железниците за пътуване, на някои места влакът редуцира скоростта си и повечето могат да се качат и да пътуват до следващия град. По време на голямата депресия в страната, повечето скитници не получават добро отношение от фермерите. Освен точки за пътуване и възможност да се хване влак, скитниците поставят и други маркери като детайли за града: дали полицията се отнася добре към скитници, дали може да се открие храна в това място, дали стопанина на къщата е достатъчно добър и дори дали е джентълмен. В повечето случаи има много хора, които поставят и маркер за работа, лекар, зли кучета и още много други.

Скитниците не се различават от останалите хора. В повечето случаи те могат добри и вежливи хора, чийто живот не се е стекал така, както искат. Често може да се окажат достатъчно агресивни и опасни, по тази причина има дори символ за твърде много скитници на едно място, а някои са престъпници, които избират точно този начин на живот, за да се крият от властите. Години по-късно най-вероятно самият език еволюира, но символите остават и могат да разкажат много истории.

Hobo hieroglyphs

 
 
Коментарите са изключени