shareit

Служител не ходи на работа цели 15 години и взима половин милион долара за служба

| от |

Познавате ли човек, който обича своята работа? Съмняваме се, професията, колкото и красива може да бъде, в някои моменти се превръща в задължение, следователно би било трудно да вярваме, че човек може да обича работата си, дори докато четете тези редове, най-вероятно сте на работа и в съзнанието ви изникват много въпроси, при това много по-приятни от избраните.
Случва се понякога човек да измисли вариант, с който да избяга от работа, може да се обади, че е болен, може да измисли друго оправдание, но колко точно време ще се случва това? Най-много седмица или две, докато не се запознаем с историята на един работник в болница в град Катанзаро.

Човекът наистина харесвал работата си, докато в един момент просто е преценил, че няма смисъл да ходи. Неговата почивка и бягство от работна отговорност продължава в рамките на 15 години. Помислете си какво би могло да се случи, ако не отидете една седмица на работа без легитимно оправдание? 66-годишният Салваторе Скумасе не посещава работното място от 2005 г. до 2020 г. и в рамките на този период прибира сумата от 648 000 долара под формата на месечно възнаграждение. Звучи като повече от перфектна работа. Кралят на липсите, както го наричат неговите колеги е бил нает в градската болница като охранител и сигурно щял да продължи своята работа без никакви проблеми, ако във въпросната година не се променят законите, които изискват от работниците да дадат обяснение защо липсват от работното си място. Различните служби започват разследване в публичния сектор, защото се оказва, че бедният Салваторе не е единствен.

Полицията открива много други почитатели, които предпочитат да взимат заплата, но отказват да се явят на работа. Кое е забавното при този герой? Никой не е разбрал, че липсва, цели 6 администрации на болницата дори не забелязали, че липсва и изобщо съществува такъв кадър. Полицията разказва, че когато най-накрая са разобличили Салваторе, той бил толкова недоволен, че дори искал да се скара с HR-те на лечебното заведение, които искали да го накажат дисциплинарно. Впрочем някой трябва да накаже и тях, все пак не е никак малко да прекарате около 15 години в заблуда. Едва миналата година през октомври, болницата сигнализира на властите, че има проблеми със своя служител.

Повдигнати са обвинения за подправяне, нарушаване на правата си на работното място и дори изнудване – последното е в следствие на неговия отказ да отиде на работа и заплахи за обвинения. През 2016 г. Италия забелязва, че има още 35 души в същия град, които отказват да ходят на работа, но не връщат заплатите. Те успешно манипулирали системата в продължение на няколко години. Един върхов момент на италианска гордост е трафик полицай, който отива по бельо да се чекира на работа и след това камерите посочват, че е отново се е върнал у дома си, за да спи. Очевидно е, че ако човек търси кариера, той има всички шансове да го направи в Италия, където мързелът е очевидно добре платен.

Снимки: Wikipedia

 

 
 
Коментарите са изключени