shareit

Питър Скъли – един от най-търсените хора в тъмната мрежа

| от |

Тъмнината винаги пази своите тайни добре и редица прокурори продължават да твърдят, че мафията е една голяма банда съставена от страхливци и точно като такива, търсят всякакви варианти да останат в мрака. Говорим за една особено зловеща система, в която дори душите изчезват. При ареста на Питър Скъли през 2015 г. мнозина дори не разбират какво е направил. Съседите го описват като един от най-спокойните и добри съседи, никога не е влизал в конфликт и е бил изключително вежлив. Оказва се, че австралийските власти не просто го издирват, те имат много голямо желание да се срещнат с него.

Престъпленията му са толкова свирепи, че властите дори не се опитват да го екстрадират, а смятат да го оставят завинаги да лежи във филипински затвор до края на живота си. Ако никога не сте чували историята на този престъпник, по-добре помислете дали имате нервите да четете нататък. Неговата история е отвратителна и най-лошото е, че той продължава да не бъде единствен. Питър Скъли е роден през януари 1963 г. в Мелбърн. Дълго време живее напълно невидимо за властта, можете да се разминете по улицата и никога да не обърнете внимание, той просто е един човек в системата, за когото няма какво да се намери. Мъжът е женен, има две деца и къща в малко предградие в Мелбърн.

Black keyboard with glowing darknet enter key

Някъде в неговия живот, започват да се случват много сериозни промени и трусове. Той напуска семейството си, напуска града, не дава никакви обяснения, мнозина смятат решението за много крайно, но никой не може да го съди, понякога семействата се разделят. В Мелбърн започва неговата престъпна кариера. Създава специална пирамида, с която завлича около 20 инвеститора със сумата от 2.68 милиона долара. След това успява да си хване тийнейджърка за приятелка, родом от Малайзия и започва да я предлага на най-различни секс партита. Инспекторите, които разследват случая, признават много добре и още една подробност – човекът има само едно голямо желание „пари“.

След като започват да валят една след друга жалбите, един от последните пострадали започва да говори и за някои по-тъмни увлечения на измамника. През 2009 г. мъжът бяга от Австралия и се озовава във Филипините, където изчезва. Там строи своята много по-свирепа империя. Именно там започва да създава своята империя от педофили. Той не само продуцира, но и продава детско порно, като същото достига нечувани размери, при това в много големи степени. Неговата специална платформа се крие в тъмната мрежа и носи името „Без граници на забавлението“, като в това отношение наистина отговаря изцяло на идеята. Във Филипините ще открием, че бедността позволява на всеки да закупи абсолютно всичко.

covid-19  hacker scam

Скъли пазарува малки момичета и ги избира, за да може не само да ги изнасилва пред камера, но и за да ги тормози сексуално. Върхът на изрода е закупуването на 18-месечно дете. Не искаме да изпадаме в подробности, но просто трябва да приемете, че това е съдържание, което би накарало всеки да побеснее и да желае мъст. Когато за първи път разследващите гледат въпросното видео, започват да подозират, че никой не е толкова зловещ, вярват до последно, че това са специални ефекти и нищо не е реално – истината обаче е съвсем различна. Когато Скъли е заловен, под дома му откриват 11-годишно момиче, което е било одушено и след това погребано. Сигурно се чудите какво удоволствие е доставяло?

Замислете се и върху още един въпрос, как така има толкова много хора, които плащат по 10 000 долара на гледане, не за абонамент, а за гледане? Според изчисленията, Скъли е имал поне 2000 редовни абоната, а всичко се излъчвало директно в тъмната мрежа. Знаете ли как е заловен? Това е интересният фактор. Австралийският педофил Матю Дейвиид Греъм е известен на властите и те го следят много сериозно. Един ден педофилът купува видео от платформата на Скъли и го качва като свое собствено. Кадрите са толкова зловещи, че процесът по прибирането се съкращава грандиозно бързо. Матю е известен като един от много търсените и желани кадри в тъмната мрежа, но благодарение на него, мнозина други следват стъпките му и се опитват да го открият колкото се може по-сериозно.

Преслушвайки клипа, австралийците чуват няколко думи на холандски и след това уведомяват холандската полиция. В последствие става ясно, че речта не е холандска и господата продължават своето разследване, прихващайки малко по-различен австралийски акцент. Не бързат обаче да прихващат Скъли, чакат мрежата му да се разрасне, преди да поставят окончателно белезниците през 2015 г. Матю дава всичката необходима информация. Във времето, в което го залавят, мнозина се отказват да извършат ареста, никой не е съгласен да участва. Не е поради страх, а защото някои полицаи не са сигурни, че няма да използват оръжието си. В един момент целия свят иска да залови Скъли.

Проблемът е, че в тъмната мрежа всеки може да изчезне и мнозина описват преследването като търсене на игла в сено. Дигитално австралиецът се прикрива не просто брилянтно,  а повече от брилянтно. Матю получава 15-годишна присъда, но Скъли не е толкова голям късметлия. Все пак знаем какво се случва с педофилите в затвора, а Филипините не са просто някаква приказка, която може да откриете. За жалост някои от сървърите му изгарят през 2015 г. и не може да се повдигне обвинение на останалите клиенти. В съда става дори трудно на защитата да може да обясни каквото и да било или да се справи с някаква по-лека присъда. Някои адвокати признават, че дори са плакали, докато гледали изрода да заснема съдържанието си.

Педофилът заявява, че съжалява, но думите му, спрямо делата, са доста по-трудни за доверяване, отколкото подозираме. Оказва се, че докато делото тече, той успява да накара поне 10 от жертвите да оттеглят своите показания. Как го е постигнал, това не може да стане ясно. Доживотната присъда наистина е една малка победа, но Филипините продължават да бъдат смятани за столица на порнографията и педофилията. Още повече, че един обикновен човек може да създаде цяла империя и толкова  дълго време да стои под прикритие.

Впрочем никой не знае какво би се случило, ако Матю не е успял да повиши своя трафик с чужд труд. Съдът отказва да сподели и какви точно суми е инкасирал мъжът за толкова време работа. Това продължава да е тайна, но ако вярваме с какъв размах е разработил една финансова пирамида и вече знаем какво точно съдържание е продуцирал, можем да допускаме и колко милиона са минали през ръцете му. Нека не забравяме и присъдата за убийство, която също има допълнителна тежест.

Снимки: Wikipedia

 
 
Коментарите са изключени