shareit

Майка от ада – как Луис превърна 13-те си деца в затворници

| от |

Някои родители имат чудовища за деца, а други деца имат чудовища за родители. До скоро титлата за най-жесток родител се даваше на австриеца Джоузеф Фриц, който държеше дъщеря си в мазе и я малтретираше сексуално, като дори изражда няколко деца от нея – дело на кръвосмешение. И до днес не е ясно какво се е случило с неговата менталност, но ако има по-лошо от един психопат за родител, тогава нека ви запознаем с другата страховита комбинация – двама родители. Луис Турпин и нейния съпруг имат 13 деца и ги държат затворени у дома в рамките на почти целия им живот.

Хранят ги по веднъж на ден, къпят ги по веднъж на година и никой не може да разбере какво се е объркало при тях. В момента Луис се намира в калифорнийски затвор с доживотна присъда, като същата влиза в сила още през 2019 г. Никой не знае колко време Луис и Дейвид са държали своите деца в затвор, но времето се върти около десетилетия. Някои от децата са изолирани от обществото и никога не са виждали лекарства, телевизор или автомобил. Историята показва, че през 2018 г. един от наследниците на семейство Турпин успява да избяга и да стигне до полицията.

Най-възрастният наследник е 29-годишна жена, която не тежи повече от 40 килограма, но за съжаление става ясно, че след като диетата е била по едно хранене на ден, шансовете да има здраво тяло, са минимални. Полицията успява да арестува извергите и бързо да изведе децата от затвора. Опитите за пускане под гаранция, както и всякакви други леки присъди, са елиминирани – има само една посока за семейството, но нека се замислим върху нещо друго – каква е причината? Луис е родена на 24 май 1968 г. и е едно от 6-те деца на проповедник. Очаква се, че един духовник би трябвало да осигури достатъчно интересни възможности, но религията я проваля, защото нейният баща причинява само травми на своите рожби, като много от братята и сестрите ще потвърдят точно това.

През 2016 г., когато родителите ѝ умират, мнозина ще си спомнят, че тя не присъства на нито едно от погребенията. Докато е на 16 години, нейният приятел и бъдещ съпруг – Дейвид, отива и я отписва от училище. Дейвид дори успява да избяга с нея и да се скрият в Тексас, но полицията ще ги върне и ще ги спре да се оженят. С благословията на родителите от двете страни, двамата успяват да сключат брак и да заживеят в Западна Вирджиния. Именно там се ражда и първото дете, което дори не подозира, че всичките трагедии тепърва предстоят. За съжаление никой не подозира какво ще се случи. Луис започва бавно и сигурно да се превръща в чудовището, което нейните родители са създали отново.

В това отношение полицията на няколко пъти забелязва белезите на децата, както и наличните психологични отклонения, които се появяват в тази посока. Съседите ще разказват, че са забелязали размазани изпражнения върху фасадата на сградата и леглата. Там всяко едно одеяло е разкъсано и разнесено по стаите. Боклуците можели да се открият почти навсякъде, но още по-страшното е, че в едно ремарке на куп са нахвърляни телата на котки и кучета. В такива свещени моменти започваме да се замисляме къде е американското гражданско общество, но очевидно такива проблеми се срещат навсякъде. Никой не се обажда в полицията.

От 13 деца, само едно решава, че начинът на живот не трябва да бъде такъв. 17-годишната дъщеря на Луис успява да избяга, като скача от един прозорец и бяга през далечната 2018 г. Набира 911 и споделя, че иска помощ, защото нейните братя и сестри са завързани с вериги за леглото. Полицията открива нещо, което се открива само в смелите кошмари. Наричат къщата извън Лос Анджелис – къща на ужасите. Децата са на възраст между 2 и 29 години – всяко едно е недохранено и мръсно. Пред полицията признават, че боят е бил често срещана практика. Непослушните били изпращани в клетки и затваряни като животни. При пристигането на полицията, двете сестри са пуснати, но 22-годишният им брат е завързан за друго легло.

Наказанието било такова, защото се опитал да открадне храна и се държал неуважително срещу родителите си. Как се оцелява няколко десетилетия, без да се разбере, че съседът е луд? Родителите излизали само през нощта, а на децата е забранено да напускат къщата изобщо. И тук идва голямата изненада, може би точно тази, която кара мнозина да се замислят дали изобщо се познава един човек.

Луис редовно качвала щастливи снимки със семейството си, всички изглеждали толкова добре и толкова доволни, че шокът е просто немислим. Изненадата е, че нищо в социалната мрежа не е истина, няма причина да е. На фона на тормоз и трагедия, децата изглеждат щастливи, облечени добре, ходещи на екскурзии и празнуващи юбилеите на семейството. Някои от приятелите на откаченото семейство дори са пътували до Лас Вегас за една от церемониите. Всички от семейството са облечени в едни и същи рокли с вратовръзки и са заснети в църквата.

На фона на това, майката на Дейвид заявява, че цели 5 години не е виждала своите внуци. Едва тогава и съседите си спомнят, че никога не са виждали малки деца в двора. Лекарите по-късно ще потвърдят, че някои от децата никога не са излизали на слънце, за тях външният свят остава напълно неизвестен. Адвокатът на обвиняемите – Иван Трахан, също остава много объркан, след като може да види снимка на щастливо семейство на почивка в Дисниленд. Заради недохранването, голяма част от децата дори не са развили телата си, 11-годишно момиче от фамилията има ръце на малко дете. Играчките не са позволени, но Луис им позволява да пишат в дневници, това е единственото забавление.

През 2011 г. фамилията официално подава молба за банкрут и първото дете остава да учи у дома си, като до този момент е бил в 3-и клас. Единствените редки моменти, в които по-големите могат да зърнат външния свят, е когато обикалят за Хелоуин и след това на въпросните почивки, през останалото време е домашният арест. Веднъж в затвора, майката започва да се оправдава с отношението, което е получила като дете. Според нейната сестра, Луис е била изнасилвана от баща си и като малка е побързала да се омъжи и да избяга от дома. Други издания смятат, че Луис е била продадена на богат педофил от нейната майка, която я използвала за пари, точно това я е накарало да се махна по-бързо.

Луис Турпин и нейният съпруг се признават за виновни по 14 обвинения на 22 февруари 2019 г. Те включват измъчване и затваряне на деца, застрашаване на живота им и тормоз. Обвинението иска максималната присъда и я получава, за да изпрати ясно съобщение на всички останали, които си помислят, че може да има наказание за родителите, които губят всякаква връзка с реалността. Признаването за виновен, освобождава децата от нуждата да свидетелстват в съда. Седем от децата са вече пълнолетни, но посещават училище и се хранят правилно, за да могат да се реабилитират по-лесно в обществото.

Всички те отказват да се явяват пред камера и се надяват, че ще бъдат далече от папараците. Луис се среща с журналисти в затвора, като обяснява, че децата ѝ липсват, но те изобщо не показват същите чувства, даже напротив.  

 
 
Коментарите са изключени за Майка от ада – как Луис превърна 13-те си деца в затворници

Повече информация Виж всички