shareit

Луксозните имоти на Ел Чапо като награда в Мексиканската лотария

| от |

Нарко картелите се превърнаха в един особен успех за всички сценаристи на Холивуд. Те имат своя вълнуващ живот, могат да разкажат една много мръсна задкулисна игра, но за съжаление изпращат и грешното послание. Въпреки това ще открием, че всеки познава имена като Пабло Ескобар и Ел Чапо, те са легендата и мнозина мечтаят за техните пари, без да се замислят каква точно е била цената им. Въпреки това няма да изпадаме в тази крайност, а ще обърнем внимание на Мексиканската лотария. Едно от скривалищата на Ел Чапо, локализирано в Кулиакан е пуснато като награда в лотария. Срещу него има училище, а имотът в съседство е празен. В момента Ел Чапо се намира в затвора, следователно не може да очаквате, че ще се появи скоро и ще потърси своя билет.

Присъдата се изпълнява в САЩ, а заслугите са отвличане, трафик на наркотици и убийство. Докато обаче е там, мексиканското правителство се опитва да премахне някои от луксозните конфискувани имоти, които са спечелени във времето. Въпросният имот, за който говорим в момента, е точно този, който помогна на картела да избяга през 2014 г. Разполага с тайна стълба и тунел, който може да бъде открит точно под ваната. Ел Чапо използва този тайник, за да избяга от мексиканските войници, които се опитват да го заловят. Тунелът води до редица други тайни помещения, които са скрити под самото помещение, а как никой не ги е забелязал, това не можем да знаем. Къщата е изоставена след това и никой не успял да я закупи, когато се пуска на търг за скромната сума от 130 000 долара.

Мексиканците са я оценили на 183 000 тогава, но отново никой не е имал желанието да се сдобие с около 260 квадрата площ, но за съжаление не трябва да забравяме, че страната трябва да изкара пари и от още 20 луксозни имота, които са разпространени из цяло Мексико. Точно по тази причина повечето ще отидат в лотарията на страната. Тази година на 15 септември един победител е успял да спечели наградата за тази вила, а сумата от 1 438 619 долара ще бъдат зачислени към параолимпийския отбор на страната. Интересното е, че никой в квартала не е разбрал, че тук живее един от най-могъщите барони в страната. Повечето жители споделят, че никога не са виждали хора в този имот. Къщата е имала доста сериозна ограда, но дори и тогава хората са останали без поглед. Ето защо и прякорът на Ел Чапо сега е кралят на тунелите.

На 17 февруари мексикански пехотинци се струпват в квартала и претърсват пет къщи, докато стигнат до територията на Ел Чапо ще открием, че картелът е имал достатъчно време да избягам. Тунелът води до още 6 индивидуални къщи, следователно можем да подозираме, че мъжът е успял да избяга или да се скрие доста добре, когато вече е било наложително. Според списъка, това не е най-луксозният обект, който човек може да притежава. Става ясно, че има решетки на прозорците, две спални, хол, трапезария, гараж и градина. За съжаление Ел Чапо е успял да заблуди само федералните власти в рамките на 5 дни, защото след това е арестуван на около 140 километра на юг в дома на своята съпруга Ема Коронел. Все пак не трябва да забравяме, че това е първото бягство от къща – след това можем да открием, че има поне две бягства от затвори.

Веднъж през 2001 и още веднъж през 2015 г. След като е задържан в затвора Алтиплано, картелът вече е готов с план и през 2015 г. е избягал през тунел до поле, което е закупено през трети лица близо до затвора. Бягството е извършено отново през банята и след това картелът е успял да избяга с мотор. Последното залавяне е в Лос Мохис, около шест месеца по-късно е екстрадиран в САЩ. Докато се чете присъдата, Мексико се опитва да продаде дома му, но без някакъв особен успех. С премахването на камерите и със зазиждането на тунела, страната очаква да намери нов собственик. Въведена е специална програма, която носи името „Да върнем откраднатото на хората“. Направена е и инвестиция – стаите са боядисани, баните са реновирани и най-накрая са я поставили като награда в лотарията. След като никой не пожелал да закупи домът, президентът подканил хората да си купят по няколко билета, за да може да се генерират приходи. Един лотариен билет струва около 12 долара, а седмица след закупуването идва и тегленето. В този момент някои търговци се изненадали от сериозния интерес и на ден продавали между 100 и 120 билета.

Що се отнася до суеверията, жителите изобщо не се притеснявали кой точно е живял преди това в къщата, интересували се кой ще я спечели, след като знаем, че страната е особено бедна и всеки би искал да спечели нов дом, макар и без тунел до съседа. Добавени са в последствие и луксозни апартаменти в Акапулко, къща в луксозен квартал на Мексико с басейн и дори частна зала на стадиона на Ацтеките. Мексико не е предлагало никога до сега имоти в своята лотария, преди винаги се е говорило за парични награди. До този момент имотите на картела са били само продавани, но нищо повече. След като къщите не служат на никого, могат да се предложат на абсолютно всеки един човек.

 
 
Коментарите са изключени за Луксозните имоти на Ел Чапо като награда в Мексиканската лотария

Повече информация Виж всички