shareit

Конспирацията Бил Гейтс и поставянето на наночипове

| от |

Социологията, историята и статистиката са специални инструменти, които могат да предложат отговор на всички въпроси, които биха могли да ви интересуват. Достатъчно е човек да има желанието да ги прочете, за да открие отговорите, но след като повечето не са обект на интерес и изобщо не се намират в полезрението му, често тънат в забрава. Историята обаче се повтаря, особено след като мнозинството е обречено да я забравя.

Социологията ще напомни на света, че в моменти на криза, винаги ще се издигат харизматични лидери, а много по-късно ще страдаме от този избор. Такива примери могат да бъдат агресивната политика на Франция след Първата Световна война, отчаянието на Германия, след това и издигането на Хитлер, както и гражданската война в Русия след Първата Световна война.

Paul_Allen_and_Bill_Gates_at_Lakeside_School_in_1970

Снимка: By Bruce Burgess – Original: Ancestry.com (requires free registration)Higher quality: The Bruce Burgess Photo Archive, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=89764229

Един поглед към изворите показва, че миналият век все още оставя следите си върху нас и днес, лагерите са различни, но стратегията и методиката на действие е винаги една и съща. И така пътищата ни одвеждат до пастор Адам Фанин и неговият впечатляващ клип в YouTube, който предоставя на света една много интересна гледна точка. Неговите думи са:

„В Библията се казва, че ще се появи Антихрист, човек обявил се за Бог, който ще се опита да обедини света в едно цяло и ще създаде една финансова система и една религия.“

Не знаем коя Библия е чел точно пастора, но ние никога не сме срещали история за политика, еднородно правителство и разбира се финансова система.

Дори дяволското число 666 е практически послание към миряните да избягват срещата с Нерон и неговите подчинени, защото по време на неговото управление, християнството се смята за секта и най-вероятно всеки ще бъде убит.

Да се върнем на Бил Гейтс и превръщането му в една от най-интересните личности с разнообразието от консперативни теории. Нека започнем с това, че собственикът на Microsoft и една от много добре познатите операционни системи, на която най-вероятно и сега четете тези редове, е свободна и както мнозина са разбрали, изключително лесна за пиратстване. Времето, в което операционната система на Microsoft трябваше да се доказва, беше някъде до средата на 90-те години на миналия век.

Bill_Gates_mugshot

Снимка: By Albuquerque, New Mexico police department – The Smoking Gun[1], which is an affiliate of Court TV[2] and owned by Time Warner. Ultimate source, Albuquerque, New Mexico police records. Cropped and converted to PNG, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2555423

Към това трябва да добавим, че както обикновено се случва, когато има пандемия, както се случи в Африка с Ебола, мнозина от познатите милиардери в света направиха дарения, включително и Бил Гейтс. Същият след това говори и в платформата Ted Talk, за да напомни на света, че ако подобна се повтори, най-вероятно ще бъде много по-зловеща от ебола.

Речта му е от 2015 година, но не трябва да забравяме, че преди това светът имаше възможност да се запознае с по-недъгавия брат на коронавируса – SARS вирусът. Изказването на Бил Гейтс не го превръща в особен гений, нито гуру, а да не говорим в майстор на биологичното оръжие, който напомня на всички, че ако не подновим лицензите си на операционната система, имаме шансове да бъдем заразени от Wi-Fi на рутера.

Подобни конспирации продължават да се разпространяват от знайни и незнайни интернет войни, които и до днес предоставят впечатляващи резултати. В този ред на мисли трябва да разгледаме някои забавни такива, които в моменти на криза, като настоящия, могат да изиграят много лоша шега с човечеството.

Разказвали сме историята на д-р Морис Р. Хилеман – създател на 40 ваксини, с които успява да се превърне в лекар, който спасява повече хора от всеки друг в медицината на XX век.

Същият очаквал да получи Нобелова награда по медицина, но вместо това бил унищожен от свой колега, който твърдял, че неговите ваксини причиняват аутизъм на децата. В следствие на това, редица родители отказват да ги ваксинират и до днес. Резултатът от всичко това води до един специфичен момент, в който добре забравената стара епидемия от морбили започва да се завръща и до днес различни микробиолози и епидемолози твърдят, че следващата епидемия предстои – Бил Гейтс не се е произнесал по тази тема, следователно няма как да го намесваме тук. Морбилите не са шега и спокойно могат да убият достатъчно хора, въпреки наличието на лекарство.

Не е необходимо за един човек да бъде гений, за да набиви информация от източници като „Световната здравна организация“, където редица медици повтарят една и съща мантра, при това още от 2006 г. – ако не подобрим здравеопазването, пандемията ще се повтори. Немски учени се изказаха доста сурово срещу китайската кулинария, доказвайки ясно, че свободният им пазар на диви животни и консумацията им ще доведе до нов и по-смъртоносен вирус. Впрочем ебола и коронавирус се разпространяват именно от един и същи източник – прилепът. Докато обаче критиките са насочени в тази посока, в момента Бил Гейтс е в полезрението на всички, поради редица интригуващи материали в сферата на фантастиката и езотериката.

Последната актуална история е, че се разработва ваксина с нанотехнологии, която ще постави микрочип за глобален контрол. Един от авторите на това твърдение е Роджър Стоун.

Ако не сте запознати с неговото творчество, Стоун е американски политически консултант, лобист и автор на редица скандални реплики, включително и добър помощник на Доналд Тръмп по време на неговата политическа кампания. Създаването на конспиративни теории е неговата най-голяма игра. Историята му е твърде мащабна и може да се проследи от аферата Уотъргейт до наши дни. Защо Бил Гейтс е обект на такова изследване и внимание в последните дни?

Нека започнем с това, че през последните години се появиха редица изказвания от негова страна, които могат да създават двусмислие и лесно да наклонят везните в двете посоки. Повече от ясно е, че в ситуация извън пандемия, най-вероятно никой не би обърнал особено внимание, но след като човек днес се намира в подобно положение, конспирациите и съмненията се пропиват навсякъде.

Да започнем с факта, че основната цел на Гейтс, както самият той я обяснява е намаляването на детската смъртност. Според него, ниският процент на такава, може да избегне значително свръхпопулацията. Предложението му е свързано с предоставянето на по-добра медицинска помощ и разбира се, предоставяне на традиционните средства против забременяване. И докато тази теория изглежда разумна, поставянето на печати върху децата, за да се маркират ваксините им не е особено добро решение и събужда съмненията.

Фондацията на милиардера е финансирала Масачузетския университет по технологии да разработи невидими мастило, което да се поставя на децата след ваксинация. По този начин лекарите ще знаят много добре дали децата са получили необходимите ваксини. Разбира се, подобна практика би била изключително лесна за манипулиране и определено не може да се смята за особено етична.

Steve_Jobs_and_Bill_Gates_(522695099)

Заглавна снимка: By Joi Ito from Inbamura, Japan – Steve Jobs and Bill Gates on Flickr, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3376608

Макар и практиката да не се прилага (все още), конспираторите автоматично заявиха, че въпросният печат ще изпраща данни на различни организации и ще следи постоянно носителят. На фона на тази платформа, мнозина започнаха да твърдят, че много скоро ще се следят всички пациенти, които са болни или се възстановяват от популярното заболяване. Да не говорим, че редица модерни устройства вече изпращат такива данни и доставят достатъчно информация под една или друга форма.

Следващата интересна конспирация е твърдението на антиваксърската група QAnon, че именно филантропът е разработил вируса и след това го е пуснал, за да може да завърши своя план за световна доминация. Откъде тръгват тези слухове? В социалната мрежа Reddit, Бил Гейтс често отделя време, за да отговаря на въпроси от най-различни потребители. Един от всички тях е именно „Как ще се промени бизнесът по време на пандемия и след нея?“. Бил Гейтс споделя, че най-вероятно ще се използват дигитални паспорти или други средство за доказване, че пътуващият е здрав и може да пътува свободно. Точните думи са „Дигителен сертификат“ и съответно това бързо насочи вниманието към толкова мечтаните чипове.

Много бързо вниманието на аудиторията и конспираторите се насочи към произхода на вируса. Изведнъж Бил Гейтс се превърна от в потенциален автор и създател на коронавируса, за да може да изпълни своя пъклен план и да чипова всички. Вместо това се оказа, че лица като д-р Джордж Бенджамин от American Public Health Association е заявил, че чип с такива размери никога не е съществувал. А дигиталните сертификати произхождат от предложението на Великобритания да качи в база данни всички видове ваксини, които са направени на деца. Впрочем, никой не обърна внимание на Швеция и Германия, които имаха същата идея и не забелязахме да се проявяват подобни конспиративни теории за Ангела Меркел и плановете ѝ за световна доминация по същата линия.

Следващата интригуваща посока изпраща конспираторите към американски патент номер US 10,130,701 B2. Въпросният институт е получил финансиране от фондацията на Бил Гейтс и ясно се вижда, че патентът е за ваксина на коронавирус. Следователно мнозина биха казали, че произходът на това заболяване е именно от филантропът. Има само един проблем в тази конспирация. Коронавирусите, които могат да инфектират човек са около 7, според CDC.

При животните обаче присъстват много повече, а в случая, ако сте обърнали внимание на сертификата, най-вероятно ще забележите, че притежаваната ваксина в този случай е за Avian coronavirus, който според страницата на Wikipedia инфектира птици и съответно удра индустрията, която се занимава с производство на месо и яйца.

На финалът можем да направим изводите си сами. Няма да накланяме везните в едната или в другата посока. От всичко разгледано и от погледа в историята както към испанския грип, създаването на ваксината, изграждането на една конспирация и дезинформацията след това, можем да открием много положителни и много отрицателни страни. Важното във всяка една посока и всеки един прочит е да бъдем достатъчно критични, когато четем конспиративни теории. В тази можем да видим участието на редица хора, но целта винаги ще остава неясна.

Заглавна снимка: By Kjetil Ree – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6934215

 
 
Коментарите са изключени за Конспирацията Бил Гейтс и поставянето на наночипове

Повече информация Виж всички