shareit

Когато оралната любов излезе от рамките на сексуалните отношения – Бил Клинтън го може

| от |

В историята на САЩ можем да забележим, че нищо не е невъзможно. След като президентът Тръмп се оказа в много неравностойно положение след последните избори, а група протестиращи решиха да нападнат Капитолия, можем да забележим и още един специален рекорд в това отношение – Тръмп ще бъде първият президент в историята с два импийчмънта по едно и също време. Впрочем, можем да забележим, че ако някога се заговори за политика, САЩ е добрият пример, какво не трябва да прави по време на управление.

Няма и какво да ни изненадва, в историята на САЩ забелязваме, че имаме кино актьор в лицето на Роналд Рейган, след това обръщаме внимание на шоумена Тръмп, но може би един от особено скандалните американски президенти е г-н Бил Клинтън. Човекът, който успя да превърне Белия дом в имение на Хю Хефнър, квартира на Чарли Шийн и много други. И всичко започва с 21-годишната Моника Люински – неплатен стажант в най-върховната американска институция. През ноември 1995 г. Бил започва интимни отношения със своята стажантка и в рамките на година и половина се възползва много сериозно от свободното си време.

С оглед на фактите, трябва да напомним, че най-вероятно няма президент, който поне веднъж да не е забегнал, нито американски, нито руски, нито английски не е бил толкова бял и праволинеен, това са човешките слабости, но имайки предвид високата позиция и даването на добър пример, скандалът е повече от гарантиран, а най-големият проблем, както можем да се досетим е, че жените никога не обичат да пазят тайна и винаги ще пожелаят да се похвалят. През април 1996 г. Люински се мести в Пентагона и започва работа там, но като жената, която е успяла да обладае американския президент, трябва да се похвали на хората, които смята за близки.

gettyimages-1213174634-594x594

Причината да знаем всичко това, да разбираме какви са били тайните на Бил, е голямата уста на Моника, но към това трябва да добавим и още едно лице – Линда Трип. Колежката на Моника започва тайно да записва всички разговори, в които подробностите се редят една след друга. През декември, докато адвокатите на Пола Джоунс – още една жена, която съди американския президент, официално споменава и името на Люински.

През януари 1998 г. по препоръка на Клинтън, Люински подава писмена декларация, с която официално заявява, че не е имала никакви сексуални отношения и всички обявения са чиста лъжа. Само пет дена по-късно, колежката от Пентагона се свързва с офиса на Кенет Стар – независим адвокат, с когото да говорят относно въпросните аудио касети. След няколко интересни проверки и размисли, ФБР се свързва с Линда, поставя и микрофон и я изпраща за поредна среща с Моника на 16 януари.

Веднага след чуването на златните думи и фрази, агентите прибират бившата стажантка в хотелска стая и под вниманието на няколко адвоката, водят един специален разговор по темата, този път всичко е официално. Само няколко дена след това, Клинтън официално отрича всичко, но както се досещаме, пилето вече е излетяло и предстоят много интересни моменти от историята. В края на юли, адвокатите на Люински и Стар започват да работят за имунитет и протекция, която трябва да гарантира защитата не само на тях, но и на семействата им. В деня на изслушването, четири часа американският президент дава показания. Вратите са затворени, а той успява да влезе в историята на САЩ, като първият президент, който трябва да говори пред жури за своите грешки.

Същата вечер прави и обращение в национален ефир, където признава, че е имал сексуални отношения с Люински. За да не получи още повече тежест, никога не използва думи като „секс“ и „съжаление“. Впрочем единственото изразено такова, е насочено към неговото лично семейство и фактът, че изневярата превръща Белия дом в публичен, отколкото в политически. Един месец по-късно Кенет Стар внася около 18 кутии с доказателства пред съда. Те стават публични само два дена по-късно. Даден е ход на импийчмънта с 11 основания, включително лъжесвидетелстване, възпрепятстване на правосъдието, манипулиране на свидетели, злоупотреба с власт, а с оглед на сексуалните подробности, които продължават да запълват пропуските – не се разглеждат. На 19 декември, Бил Клинтън се подготвя за справедливост.

gettyimages-1228853258-594x594

На 7 януари 1999 г. конгресът активира една специална процедура, която не е правена от 1868 г., когато президентът Андрю Джонсън и изправен да отговаря за действията си. Главният прокурор на Висшия съвет дава клетва, а сенаторите се подготвят да бъдат заседатели. Необходими са няколко седмици, преди да стане ясно, че Клинтън ще се размине с правосъдието. Необходими са 2/3 от гласовете, с които американският президент да бъде освободен от своята позиция. Що се отнася до сексуалните отношения, ситуацията е особено интересна – не се дава възможност да се включат в самия импийчмънт.

Разглежда се лъжесвидетелстването, което е отхвърлено с 55 „Против“. За обвинението „Възпрепятстване на правосъдието“ Клинтън е . За злоупотреба с властта, американският президент получава равни гласове, но е признат за невинен. Малко след случая, можем да отчетем поне някакво съжаление. Историята показва, че Моника никога не може да предостави доказателства, но няколко месеца по-късно има признание, в което се говори за случая, Клинтън признава, че е имало орални отношения, но според Сената, те не могат да се броят за секс.

gettyimages-548116327-594x594

Що се отнася до мадам Джоунс не може да достави достатъчно доказателства за същите своеволия на американския първи, но пък през 1998 г. адвокатите и плащат сумата от 850 000 долара. Така приключва и историята на един от най-скандалните американски президенти, но както можем да забележим – не е последният.

 
 
Коментарите са изключени