shareit

Исей Сагава се закани, че ще консумира отново човешко месо

| от |

Япония е страна, която малцина могат да разберат. Една от причините е, че тук свободата е от особено значение. Например ще открием, че съществува един много впечатляващ прецедент в правораздаващите системи между Франция и Япония. Причината за това твърдение е именно Исей Сагава, който не само убива и разчленява тялото на своя приятелка през 1981 г., но след това дори се храни с останките от човешкото тяло.

Интересното е, че Сагава не просто е мечтал за този момент, той всеки ден изпитвал една невероятна нужда да изпълни точно това. Какво се е объркало в този човек, не можем да знаем, но в Япония е показвал напълно нормално поведение. След това е проявил интерес към литературата и заминал в Париж, за да следва. След като е заловен, парижани го изпращат веднага в психиатрична болница, след като демонстрира тревожни отклонения.

Не е необходимо много време, преди да открием, че французите не са особено щастливи да плащат за гледането и лекуването на японския гражданин и просто го екстрадират в Япония. След като го преглеждат още веднъж и установяват, че е напълно нормален, откриват още една дупка в закона – Франция няма никаква власт в Япония, следователно канибалът остава свободен и до днес. Често бихте се замислили какво точно ще прави един канибал, след като всички знаят какво е постигнал, но не и Сагава.

Неговата мисия е да се превърне в звезда, да дава интервюта и дори днес, в страницата си в Wikipedia, той се смята за човек, който говори като професионален говорител. Канят го по предавания, снимат филми с него, включително еротични такива и след това дори се превръща в аниме звезда и още много други. Всеки божи ден, когато започне да говори за престъплението си, той сякаш се гордее и е щастлив от всичко, което се случва.

Истината обаче е, че винаги признава как е искал да повтори това начинание, но с една единствена подробност, ако го направи в Япония, този път ще бъде затворен и още по-лошото – страната на изгряващото слънце има стриктни закони и активна смъртна присъда. По думите на Сагава, мечтата за опитване на човешко месо е била винаги преследвана от него. Любимата му приказка е Хензел и Гретел, ако се чудите.

Японецът признава, че апетитите му можели да се опишат като сексуални, а това е още по-притеснителното в това отношение. Повечето хора мечтаели да легнат в едно легло с красива жена, докато Исей иска да я изяде. И докато психолозите имат различни мнения по този казус, героят в тази история твърди, че никой не може да го разбере – една от причините е, че само човек с неговите влечения ще влезе в положение.

Сагава признава, че не искал да убива никой, може би просто да ги понахапе – все още няма желаещи, които да му помогнат толкова много. Сагава е изключително дребен мъж и подозирал, че няма как да привлече друга жена, макар и това да не е вярно, след изпълненията му в Париж, той започва да печели вниманието на доста дами и спокойно можем да кажем, че е полово активен.

Опитът му за лечение на 15-годишна възраст не завръща много добре, защото психиатърът не го взима толкова на сериозно. В Париж признава, че е водил всяка вечер проститутки у дома си, като дори вярвал, че най-накрая ще забие зъби в тях, но отново без никакъв успех. След като най-накрая намира жертва и я убива, първо изнасилва тялото и след това започва да се храни.

Прибирането му в Япония е придружено с настаняването в болница Матсузава и се оказва, че през 1986 г. може да се изпише напълно самостоятелно и след това никой не му търси отговорност. Днес Исей е свободен и може да прави каквото избере с живота си. На този етап се контролира и признава, че най-трудните му месеци са около юни, когато жените започват да носят къси поли.

Едва ли има нещо по-страшно от това, но Сагава все още държи фронта. Тук обаче има една подробност, канибалът е дал обет пред себе си, че най-вероятно ще опита човешко месо още един път, докато е жив. Жителите на Токио да се замислят какво следва. След като пише биографична книга, придружена с още много други трудове като работа за списание и писането на ревюта за различни ресторанти, след това се среща със студенти и чете лекции, както и показва някои от основните влечения на бъдещите криминолози.

Сагава е един от много продуктивните престъпници – има публикувани около 20 филма,  няколко  порно филма, документален филм, включително и един документален във Vice и още много други. Надеждата му е, че хората най-вероятно ще спрат да го смятат за чудовище – все още не е достигнал този успех. Днес Сагава е преживявал два сърдечни удара, страда от диабет и е на 72 години, като живее при брат си.

Дълго време се е опитвал да живее под наем, но след като спрял да плаща наема и се надул достатъчно, хазяйката е извикала полицията и е изгонен. Странно или не, японците все още го смятат за герой, макар и да няма причина защо – той продължава да е болен и тъжен човек. Стигнало се е до там, че в един момент дори родният му брат го е попитал дали смята да го изяде, като и до днес не е получил отговор.

 
 
Коментарите са изключени за Исей Сагава се закани, че ще консумира отново човешко месо

Повече информация Виж всички