shareit

Хелтаун – прокълнат призрачен град или свърталище на градски легенди

| от |

Почитателите на Хидео Коджима знаят, че това е истинският майстор на някои от най-сериозните и зловещи хоръри, които може да откриете в гейминг индустрията. Японецът дори заяви, че спира да разработва такива заглавия, защото вече не искал да сънува кошмари. Възможно е да помните един доста суров скандал с компанията Kojima, когато ставаше въпрос за пускането на поредната част на поредицата „Silent Hill“. Възможно е да сте запознaти с историята, но ако не сте, Коджима създава една много интересна локация, която играе ролята на един от кръговете на ада. Там ще открием сатанисти, изгубени души и страдалци, които са изгубени в търсене на изхода.

Коджима демонстрира изключителен подход, но може би се чудите кой точно град е бил взет за вдъхновение. Историята показва, че има редица подобни локации, които могат да ни изненадат с подобна съдба, някои от тях се намират на територията на САЩ. И така насочваме вниманието ви към един регион в Охайо, който носи и името Хелтаун. Макар и да откриваме редица призрачни градове, този започва да носи тази слава по-скоро. Архитектурата ни подсказва, че в началото на XX век е имало популация, но днес на входа на града ще открием големи букви точно под табелата „НЕ ПРЕМИНАВАЙ“.

Няма да откриете нито една жива душа, няма да откриете и никаква история, повечето хора изоставят всичко и напускат, като някои от снимките ще ви напомнят много за Припят. В средата на градчето присъства много интересна църква, която обаче оставя малко противоречия. Това е единствената, която ще откриете с обърнат кръст. Всички местни имат някаква история и теория относно това позициониране, а както знаем, религията не позволява нищо подобно. Мнозина твърдят, че църквата се е превърнала в свърталище на сатанисти, които са живеели и работели усърдно в този град.

Легендата разказва, че все още може да откриете някои от почитателите, които все още страдат. Други разказват, че града е евакуиран заради разлива на токсични химикали, които са довели до нарушаването на безопасния начин на живот. Появяват се и някои интересни мутации, питоните успяват да достигнат много сериозни размери – неприсъщи за техния вид, когато градът се изпразва. Хелтаун има толкова много истории, че дори училищният автобус пази една доста сериозна градска легенда, която по един или друг начин не може да се пренебрегне. Според някои жители отново – всички деца са били избити от полудял човек или група сатанисти – още не е известно дали това е така или не.

Според някои легенди, ако погледнете през прозореца, може да видите или духа на убиеца или жертвите, които все още стоят вътре. И точно като Припят, този град се радва на туристи, които с удоволствие преминават границите и се опитват да направят някои по-страшни снимки в изоставените сгради. Това принуждава страната да влезе с булдозери и да ги събори през 2016 г. Докато никой не може да каже със сигурност какво точно се е случило, съществуват и много разумни обяснения защо този град е изоставен.

Самата църква например е построена по един готически стил и точно той може да се открие на много други дестинации и в миналото точно по този начин са се строили. Повечето ловци на духове признават, че са виждали духовете в автобуса, но да не забравяме, че някога в този автобус е живяло семейство скитници и те не са забелязали духове, а истински хора. След това и автобусът е махнат, за да не се налага на други да се приютяват в него.

Макар и да липсват много доказателства за химическите разливи, повечето жители на Охайо продължават да празнуват деня на питона. Историята за изселването се дава през 1974 г. с разрешение на президента Джералд Форд, който твърди, че градът може да се използва за залесяване и да се изсели, след като няма никаква особена икономическа стойност. Точно това ражда и името, защото много от жителите са принудени да продадат имотите си на държавата и то на много ниски цени. Въпреки това и до днес могат да се открият туристи, които искат да видят изоставеното градче, а майсторите на истории на ужасите не спират да измислят нови истории. Някои дори организират нощувки в това място, като се опитват да се насладят на истинските паранормални преживявания – макар и повечето така или иначе да са готови да открият още много предизвикателства.

 
 
Коментарите са изключени за Хелтаун – прокълнат призрачен град или свърталище на градски легенди

Повече информация Виж всички