shareit

Елмър Хенли и животът със сериен убиец

| от |

В живота на всеки човек има една личност, която го променя завинаги. Елмър Уейн Хенли Джуниър може да каже, че неговият живот се променя значително с появата на Дийн Корл. За младежът, това е един доста добър човек, който за първи път не го тормози и предоставя убежище от всички неволи, в последствие се разкрива и тъмната страна, която оставя двамата в историята, но всичко започва много по-рано.
Елмър се ражда на 9 май 1956 г. и от самото начало не харесва особено своя баща, който не спира да го тормози. Алкохолът не е добра компания в семейството и много скоро бащата и синът не се обичат особено.

И когато майката се опитва да избяга от мъченията и ужаса, Елмър вече не може да рестартира системата и остава завинаги подвластен на тормоза. Още по-лошото е, че когато едно момче няма правилната фигура до себе си, която да доведе необходимото възпитание и формирането му като мъж. Тази роля се поема от г-н Корл. Когато Хенли е изключен от гимназията, започва да обикаля със своя приятел Дейвид Оуен Брукс из квартала. Господата пушат марихуана, пият бири и от време на време играят билярд.

Това, което Елмър не знае е, че неговият добър приятел Брукс има един много добър приятел – Дийн. Човекът е на 32 години и работи в електрическата компания на Хюстън. Прекарва времето си като продава бонбони на децата в магазина на майка си. Много скоро поставя и билярдна маса в завода и по този начин позволява на децата да се събират там, вместо да ходят по кръчмите. На първо четене, Дийн е просто прекрасен и добър млад мъж, който се грижи за обществото. Освен това Брукс може да потвърди, че всичко е прекрасно, все пак е получил подслон пари за храна и добро отношение – всичко, което е липсвало в дома му.

Когато обаче минава розовият период, Корл започва да малтретира своя нов приятел, но след всяко извращение предлагал сериозно количество подаръци и пари, за да накара момчето да мълчи. Един ден Брукс се прибира в дома и става свидетел на доста грозна гледка – Корл изнасилва двама тийнейджъри. Момчето се прави, че не вижда нищо, а по-късно разбира, че децата са убити. През 1971 г. Елмър е представен на Корл, а връзката е именно Брукс.

Mark_Steven_Scott_Heights_April_1972

Марк Скот

Снимка: By Source (WP:NFCC#4), Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=44796030

Последният иска да „продаде“ момчето на изнасилчава. Елмър дори не разбира, че е в клетката на звяра и се чуди къде е уловката. Новият му приятел има сериозна работа, спокоен е и никога не повишава тон. Опитва се да бъде добър приятел и всичко е повече от прекрасно. Много скоро обаче става ясно, че Дийн плаща по 200 долара за всяко момче, което бъде доведено в дома му. Дори не подозирал, че всички заминават за Далас, където педофилите върлуват много сериозно. През 1972 г. поради нуждата от пари, а и не само, Елмър и Дийн се качват в колата на изнасилвача и започват да търсят момче. Харесват едно момче на улицата и именно Елмър го пита дали иска да пушат трева.

Тримата заминават към апартамента на Корл и след това Елмър напуска жилището. На следващият ден има около 200 долара в джоба си. Предполага се, че рекрутираният младеж от улицата веднага е изпратен за Далас. Много скоро и истината се разкрива – Дийн разказва за своите действия и не пропуска да спомене за отвличанията, изнасилванията и мъченията. Казва дори, че е отвлякъл близък приятел на Елмър – Дейвид Хилигейст. Вместо да се трогне или обади в полицията, Елмър води следващата си жертва – Франк Агуаяр. Когато изнасилването и гаврите приключват, Елмър, Брукс и Дийн качват тялото на момчето в колата и го заравят на плажа в Хюстън.

Повечето жертви обикновено били убивани чрез куршум в главата или чрез душене. В шест от случаите именно Елмър натиска спусъка. Много по-късно споделя, че е искал да разбере какво точно е удоволствието от натискането на спусъка. Разочарова се от душенето на хора, поради простата причина, че не било толкова лесно. На следващия ден канят следващата жертва – Марк Скот. Той също е изнасилен и накрая Корл го души, докато Елмър помага за довършването му. По наблюдения на Брукс, неговият приятел наистина се наслаждавал да причинява болка. До 25 юли 1973 г. Елмър е довел повече от две дузини момчета в дома на изнасилвача. В началото на август, той отново се завръща в дома на серийния убиец и води следващите агнета на заколение.

Това са Тим Кърли и Ронда Уилямс. На своите гости обяснява, че отиват да се забавляват. Четиримата пият бири, пушат трева и за съжаление Корл не е особено доволен от факта, че има момиче в дома му. Докато всички са достатъчно почерпени, домакинът ги завързва и тримата. Когато се свествят, Дийн иска обяснение. Елмър обяснява, че може да изнасилят и двамата, а след това да ги убият, което е напълно достатъчно. Дийн освобождава своя партньор, отиват до другата стая, за да вземат любимите оръжия и се захващат за работа. Когато започва забавлението, Уилямс забелязва, че Елмър не изглежда нормално, макар и да е трудно да се определи нормалност в тази ситуация. Елмър насочва пистолета към серийния убиец и заявява, че това не може да продължава и също така, тази вечер Дийн няма да изнасили никого.


View this post on Instagram

A post shared by Lady Killers | Kait + Genene (@therealladykillers) on

Един куршум е достатъчен, за да премине през челото на Корл и да сложи край на цялото безумие. За да е по-сигурен, Елмър дърпа спусъка още три пъти, а след това произвежда още два изстрела в гърба му. Много по-късно пред полицаите ще признае, че съжалява единствено за факта, че не е успял да покаже на Дийн как добре го е убил, каквото и да означава това. След като е сигурен, че неговият добър приятел е убит. Елмър развързва последните две потенциални жертви, звъни на 911 и споделя какво е извършил, казва и точният адрес и чака полицията. Пристигащите полицаи дори не подозират, че ще открият леговището на сериен убиец.

Освен тялото на убиеца се откриват и най-различни уреди за мъчение. Когато идва време да се говори за инцидента, Елмър започва да споделя всичко и заявява, че неговият приятел е убивал момчета през последните две години и половина. Именно той води полицията на всички 17 места, където са погребвани хората. През 1974 г. започва делото по обвинение за 6 убийства, но по една или друга причина, смъртта на Корл е регистрирана като самозащита.

Елмър Хенли е осъден на 6 доживотно присъди, по 99 години всяка. Адвокатът на Елмър обжалва, през 1979 г. делото се повтаря и за втори път присъдата е същата. В момента Елмър се намира в затвор в Тексас и първото му изслужване за помилване е насрочено през 2025 г. През 1991 г. участва в предаването „48 часа“, където смята, че е поправен човек и през цялото време е бил под влиянието на Корл, но днес ситуацията е по-различна и е готов да се върне обратно в обществото.

 
 
Коментарите са изключени