shareit

Децата на Бог – сектата, която даде живот на Хоакин Финикс и се смяташе за ада на земята

| от |

Мнозина са гледали един от впечатляващите филми на Стенли Кубрик – „Широко затворени очи“. Малцина знаят, че малко след пускането му, лентата е цензурирана и се твърди, че някои еротични сцени са премахнати, но истината остава някъде там. След това Кубрик умира, като отново се твърди, че краят му е бил естествен, но и това остава под въпрос. По-важният въпрос е: защо?

Причината мнозина да избягват тази тема е елементарна – във времето ще забележим, че нямаше актьор, който да не попадна под ударите на закона и да не беше съден или преследван за изнасилване, както и други най-различни сексуални престъпления. Един поглед към личности като Бил Козби, Р. Кели и Чарли Шийн ни показват една малко по-различна реалност на Холивуд, в която всеки с по-висок статут може да се възползва от неопитните млади актриси, а защо не и актьори – няма ограничения за тази индустрия.

Разбира се, това е тайната за успеха, все пак Лана Дел Рей беше обяснила, че до всеки връх има много интимни ласки, понякога не толкова желани. Не е изненада, че дъщерята на Стивън Спилбърг желае да се снима в еротични филми, след като зад великите заглавия на Спилбърг се крият и някои още по-тъмни истории. И така достигаме до днешната тема – „Децата на Бог“. Най-вероятно може да не сте чували за тази секта, но за всички деца в нея, това е истинският ад. Ако не знаете какво е това, може да се чувствате щастливи, защото въпросният култ не просто преминава границите на човешкото и нормалното, той никога не е бил там. Днес малцина могат да разкажат какво се е случвало, а още повече отказват да се връщат назад към спомените.

Верити Картър не се страхува да говори, днес е на около 41 години, но кошмарите продължават да я преследват, защото е била част от тази организация. Дамата си спомня, че от 4-годишна е била сексуална жертва на различни членове, като блудството с нея понякога се случвало и с помощта на родния ѝ баща. И не говорим за САЩ, където подобни престъпления се случват по-често, отколкото подозираме. Говорим за Шотландия в края на 80-те години, като подобни практики не липсват и в Европа. През 2018 г. Верити най-накрая успява да осъди Александър Ват, като тя е само една от многото обвинителите, мъжът има четири обвинения за педофилия в този период и още много други недоказани. Тя си спомня и още една подробност, този човек не е единственият, даже напротив. Присъстват още много членове, които все още не са открити и изправени пред съда. По показанието на жертвата, много други деца са преживели нещо още по-зловещо.

Дори и след като Александър получава присъда, дамата продължава да иска отмъщение. В случай, че не знаете, Александър е нейният баща, а сега може да помислите какво точно е направил същият, за да може неговата присъда да не бъде дори някаква форма на удовлетворение за пострадалата. И всичко започва някъде през 60-те години на миналия век в САЩ. Основател на тази секта е Дейвид Берг, който казвал на своите последователи, че Бог е любов и любовта трябва да идва от секса, като същата не познава никакви ограничения и трябва да се консумира, без значение от възрастта.

Joaquin_Phoenix_in_2018

Никой не може да бъде сигурен как точно Бърг е промивал главите на своите членове, но става ясно, по думите на Верити, че полов контакт е имало между възрастни и дори 3-годишни деца. Култът набира скорост и все повече педофили търсят някакво признание, а какво по-хубаво от намесването на Бог в техните престъпления. Според записите и архивите на организацията, в нея членували около 10 000 души в 130 най-различни малки общества в цял свят, следователно не говорим само за САЩ и Шотландия, а за всяка една точка, която може да си представите. Животът е под формата на комунистическа комуна, като всичко се дели по равно, включително и половият контакт, но разбира се, Бърг винаги взимал около 90% и оставял по 10% от всичко изработено и изпросено. Архивите се водят до края на 70-те години и до днес не е сигурно колко точно са представителите. Любопитен факт е, че Хоакин Финикс е роден точно в този култ. В Шотландия има няколко градчета, където членовете живеят и се наслаждават на всички похотливи идеи. Когато Верити се ражда, нейните родители са активни членове, следователно кошмарът не закъснява. Педофилията не е единственият проблем, в повечето случаи децата се бият с колани, пръчки, юмруци и всяко друго средство за наказание.

Всичко започва постепенно, наказанията, след това и изнасилванията. На 9-годишна възраст баща ѝ е водеща фигура в сектата. Дълго време именно тя и останалите роднини на семейството не се пускат да излизат извън пределите на дома и очевидно има причина. Тайната на Бърг е да ръководи целия култ без никакъв достъп от външния свят. Липсват телевизията, музиката, някаква форма на култура и образование, подобни черти са напълно забранени. Никой дори няма представа как работи света извън границите на тази секта. Всеки има някаква форма на начално образование, а след това преминава курс по оцеляване и предпазване от външните почитатели на системата. Едно основно изискване е да бягат далече от всички социални работници и дори са обучавани да ги разпознават.

David-Berg

Дейвид Бърг

При проверки на властите, всички деца получавали специален сценарий, трябвало да се усмихват, да бъдат щастливи и ако има една грешка, те определено ще бъдат жестоко наказани. Родителите на Верити твърдели, че са християнски мисионери, но никой не знаел какво се случва, когато вратите за гостите се затворят. Децата често се изпращат по улиците да просят или да се представят като хора, които идват от една различна система, опитвайки се да съберат пари в полза на религията. Обществото никога не пита къде отиват парите, защото не искат да обидят тази религиозна група. Едва ли има нещо по-добро от това. Чудите се кога приключва кошмарът?

На 15-годишна възраст Верити най-накрая успява да избяга. Не е трудно да вземе това решение, след като няма значение къде ще бъде бита и изнасилвана всеки ден, впрочем на тази възраст, момичето вече е вярвало, че смъртта може да е най-голямото избавление. В началото живее при баща си, който се крие и започва да се компенсира за преживяното. Всичко било учение на сектата и мнозина вярвали в него, включително и семейството ѝ, разказвал той. Поискана е прошка и такава била дадена, докато отново не се стигнало до опит за изнасилване и роднинската връзка била официално прекъсната. След като излиза извън пределите на сектата, момичето започва да разбира как работи светът. Депресията и мислите за самоубийство са довели до много часове в кошмари, последвани от безсъние. Как се започва живот в една непозната вселена, в която с години е разказвано какво се случва?

Известно време Верити прекарва на наркотици и алкохол, продава тялото си, защото вече няма значение кой точно ще се възползва от него. Опитва се да заличи всичко, което някога се е случвало, защото за разлика от много други, нейното детство е кошмар, който дори Стивън Кинг не може да напише в най-дивите си фантазии. бегълката живее в пълна изолация от своите роднини. Не разказва нищо, защото знае, че информацията ще се отрази негативно върху тях. Историите започват да изплуват на бял свят около 2011 г., като не идват само от нея. Разбира какъв човек е нейният баща в последствие и в колко още сексуални актове е участвал. Бихте си помислили, че подобен култ е спрял да съществува, властите са прекратили това безумие, но грешите. До днес продължава да работи, но с друго име – The Family International.

Майката на Верити все още е активен член. Редица медии искат отговор по тези обвинения, но така и не го получават. Надеждата на мнозина е, че в последствие ще има и още много други хора, които евентуално ще започнат да дават показания, като тази секта ще приключи своето съществуване. Никой не може да гарантира дали изобщо това може да се случи. През 2018 г. разследването продължава, поне на територията на Шотландия, но никой не може даде информация за всички останали места, където активната работа и рекрутирането на персонал продължава да бъде факт. Смята се, че през 1986 г. е осиновена нова полица за защита на малолетните, но това са само красиви думи и никой не може да ги потвърди наистина.

Снимки: Wikipedia

 
 
Коментарите са изключени