shareit

Далия Диполито търсеше наемен убиец, а намери полицай под прикритие

| от |

Едно от най-соломоновите решения за едно семейство, което върви към своя край, е да предприеме прословутия развод. Още по-добрата новина е, че в много страни, това вече е официално разрешено и дори Католическата църква реши да отпусне малко края, макар и доста дълго време да се противеше на тази стратегия. Свободата на човек да се разделя с половинката, която вече не чувства като такава, би трябвало да реши много проблеми, но не и за Далия Диполито. На 5 август 2009 г., тя провежда един от най-неприятните разговори, които човек може да си представи.

От другата страна е полицай Франк Ранзи, който моли дамата да се прибере у дома си, колкото се може по-бързо. Нейният съпруг Майк е бил убит. Хората във фитнеса забелязват как жената тръгва към дома си, обляна в сълзи. Единственият проблем е, че когато пристига и прекрачва дома си, Майкъл е жив, макар и да го изнасят в чувал. Не само, че никой не е опитвал да го нарани и убие, но и той самият се усмихвал, очаквайки възможните изненади. Той нямал врагове, опитвал се да бъде възможно най-учтив и вежлив. Вярвал в това, докато полицията не се свързва с него и не му казва, че съпругата му е наела убиец.

Отначало мъжът не можел да повярвал и решил, че най-вероятно става въпрос за шега, но се оказва, че всичко е заснето в риалити предаването „Полицаи“. Далия е говорила с полицай под прикритие, докато снимачният екип запечатва срещата. Вместо да я приберат веднага, те предпочели да направят още една интересна маневра, при това не само за вдигането на рейтинга на предаването, а и за да покажат, че понякога е редно човек да се замисли какво точно е решил да прави. Историята започва малко по-рано. Продуцентите предложили на полицай под прикритие да пусне обява за наемен убиец, като ще се опитат да заснемат поръчката. Тогава се появява отчаяната съпруга, за да бъде още по-интересно, решават дори да инсценират убийството точно така, както е трябвало да се случи по неин сценарий. Далия е повикана в полицейския участък, където трябва да бъде разпитана, но вместо да влезе полицай, в самата стая ще се озове Майкъл. Следва обвинение за заговор и съучастничество за убийство, като единственият заподозрян е пристигнал доброволно в затвора. Ако това не е лош късмет, просто не знаем кое може да бъде. Историята на Далия е дълга и доста интересна. Тя е родена на 18 октомври 1982 г. в Ню Йорк като Далия Мохамед. Тя и нейните сестри са отгледани от египетски баща и перуанска майка. След няколко години в Ню Йорк, семейството се мести във Флорида. Г-ца Мохамед завършва местната гимназия през 2000 г. Понеже няма много сериозно образование, както и амбиция да преследва по-интелектуалните среди, преценява, че може да работи като компаньонка, като в някои моменти се е опитала да заема и поста на брокер на недвижими имоти. През 2008 г. среща Майкъл. Тогава той е все още женен, но Далия не просто пуска чара си в действие, успява да го разведе и само след няколко месеца да се омъжи за него – практически около 5 дена след развода. Майк също има своята история, той е лежал в затвора за данъчна измама. Малко след това започват и някои други интересни проблеми. Неговото досие е особено пикантно и полицията често прави случайни  проверки. Веднъж откриват кокаин в кутията му за цигари, той самият така и не разбира как се е озовало там. Протестира много сериозно, но след като количеството е малко, решават да го пуснат.

Една сутрин неговата любима подава кафе от Старбъкс и успява да изкара своя съпруг от строя с дни. Междувременно полицаите все по-често го преследвали и получавали анонимни сигнали, които звучали все по-абсурдно. Един от всичките е, че е бил търговец на наркотици. През 2009 г., след като вече е достатъчно притеснен от властите, решава, че трябва да запази своето имущество, като го прехвърли на своята съпруга. Това е единственият начин да защити семейството си, ако бъде арестуван отново. Майк никога не подозирал, че всички сигнали идвали от неговата собствена съпруга, която искала да получи имуществото му и нищо друго. След като нищо не помагало, но документите за дома били вече на нейно име, тя започнала да планира убийството. Първо се свързала с нейния бивш приятел Мохамед Шихадех, защото някога се хвалил, че познава хора за всякаква работа. Вместо да ѝ помогне, той се обажда тайно в полицията и съобщава какво наистина се очаква да се случи. Дежурните на смяна подходили малко скептично, но при подаден сигнал се налагало да разследват.

По същото време и продуцентите на „Полицаи“ работили в участъка и след като разбрали за потенциалната възможност, решили да слушат историята и да участват. Поставят скрита камера в колата на бившия приятел и го накарали да се срещне отново с Далия. На 30 юли 2009 г. на една бензиностанция, той и споделя, че е намерил правилния човек. Срещата е след два дена, като ще бъдат предоставени и други детайли относно самото престъпление. След два дена офицер Уайди Джийн се представя за убиеца и потвърждава идеите на полицията.

Отново камерите са на линия и заснемат всичко. Няколко пъти Уайди пита съпругата дали наистина иска да го убие и няколко пъти пред камера тя повтаря своите намерения. Нищо не можело да промени плана ѝ. Най-накрая дори заявила, че е 5000 % сигурна – американците не са много силни в процентите, особено ако са завършили само гимназия. След това оставя на полицая под прикритие сумата от 7000 долара и се съгласява да бъде в близката фитнес зала на 5 август, като се старае да се срещне с повече хора и да завързва контакти, за да има алиби.

View this post on Instagram

A post shared by April and Zalina (@hrhstories)

Сутринта на 5 август, още в 6 часа Далия тръгва към фитнес залата. По това време полицията влиза в дома на Майкъл и започва да инсценира убийството. При завръщането си ще открие няколко полицейски коли пред дома ѝ, типичното жълто тиксо е залепено на мястото си и криминалистите ще правят най-различни снимки из дома ѝ, сякаш събират веществени доказателства. Далия се „срива“ в ръцете на един от полицаите, след като разбира, че Майк е мъртъв.

Полицай Пол Шеридан проверява документите ѝ след това я кара към участака, за да разгледа списъка с потенциални заподозрени. Дори тогава не се замислила как може да има такива. За да разгледат реакциите ѝ, полицаите първо вкарват Уайди и заявяват, че е бил забелязан да напуска дома ѝ. Самозванецът-килър отрекъл, че изобщо я е виждал, тя също отрича, че го познава. Докато си говорят, вратата се отваря и Майк застава на прага, като споделя, че вече знае всичко. Преди да си тръгне, заявява, че неговата любима вече ще се оправя сама.

От затвора, Далия веднага звъни на Майк, не само, че ще отрече опита за убийство, но дори го критикува, че отказва да ѝ наеме адвокат. Съпругът иска къщата да бъде преписана на негово име и ще се опита да успокои родителите ѝ в замяна. Потенциалната черна вдовица е пусната под гаранция срещу сумата от 25 000 долара, но делото ѝ се бави чак до пролетта на 2011 г. Алибито на жената е, че знаела за камерите и се опитвала да направи своя съпруг телевизионна звезда, защото той искал точно това. Абсурдът продължава и с мотивът, че Далия искала да привлече някой от сценаристите на риалити предавания,  за да може да му спечели слава, но това се оказало много лоша шега. Жената е осъдена на 20 години затвор и през 2014 г. обжалва присъдата си, като през 2016 г. я очаква ново дело, което намалява годините на 16.

Съпругът по-късно заявява, че не може да повярва как хората го наричат късметлия и как изобщо може да стои в съдебната зала в присъствието на жената, която иска да го убие. Дария за пореден път обжалва присъдата и при наличието на 3-3 гласове на журито, тя е пусната под домашен арест,  където ражда своя син. Последното дело е през 2017 г. След като съдия Глен Кели гледа цялото риалити предаване, признава, че е било много лоша идея да се заснеме престъплението и да се пусне по телевизията. Това обаче не му пречи да я осъди на 16 години затвор и до днес Далия се намира в затвора. През 2019 г. се опитва отново да обжалва присъдата си, но искането ѝ е отхвърлено. Освобождаването ѝ е насрочено за 2032 г. Ако някога се чудите какво точно е лош късмет, спомнете си този пример.

 
 
Коментарите са изключени за Далия Диполито търсеше наемен убиец, а намери полицай под прикритие

Повече информация Виж всички