shareit

Да убием мама и тати

| от chronicle.bg |

Брат й крещеше: „Страх ме е! Страх ме е да умра!“, когато Жасмин Ричардсън го намушка в гърдите, а приятелят й преряза гърлото му.

Jeremy

Когато децата убиват, е страшно, но още по-страшно е когато убиват семейството си. Жасмин Ричардсън е най-младият човек обвинен в серия убийства в Канада. Тя е едва на 12 години.

Жасмин и 23-годишното й гадже Джереми Стейнки убиват хладнокръвно не само родителите й, Марк и Дебра, но и Якоб, братчето й на 8 годинки.

На 23 април 2006 година Марк и Дебра Ричардсън са открити в дома им мъртви от 6-годишно момче, което вижда телата през прозореца. Тялото на Якоб е намерено в леглото му на горния етаж. Полицията не открива Жасмин и решава, че е отвлечена. Доказателствата обаче бързо отхвърлят отвличане и показват, че най-вероятно момичето е замесено в касапницата.

На следващият ден Жасмин и Джереми са намерени на 160 километра от мястото на престъплението и са арестувани.

hqdefault

Джереми Стейнки и Жасмин

Джереми Алън Стейнки, на 23, е последовател на готик културата и се самоопределя като 300-годишен върколак. Двамата с Жасмин се среща на пънк рок концерт през 2006. Момичето веднага се влюбва в него и в готика.

Докато са в затвора Джереми предлага брак на Жасмин чрез размяна на бележки. Тя казва „Да“.

richardsons

Марк и Дебра Ричардсън

Когато семейството на Жасмин разбира за 23-годишният върколак, обезумяват, наказват я и й забраняват да се вижда с него. Това се оказва достатъчна причина за двамата влюбени да убият родителите на момичето.

Жасмин обсъжда няколко пъти с приятелите си плановете за убийствата, но никой не я взима насериозно.

Докато търсят доказателства и мотив за престъплението, полицаите намират няколко онлайн акаунта, чрез които младежите си комуникират. Лесно можем да предположим, че Джеймс е дал идеята за убийствата, но когато разглеждат кореспонденцията, полицаите установяват друго. Едно от съобщениятан а Жасмин гласи: „Имам план. Той започва с това как аз ги убивам и завършва с това как живея с теб“. Друго от Джереми:

„Разплата! Наемът на любовта ми е нечестен; казват, че ги е грижа, но не ги е; какво се случва? Докато алчността им продължава да прибира, тя полудява бавно. Те продължава да благодари, че се появих в живота й, за да й помогна, да спра виковете им. Всичко това е глупост. Искам да прережа гърлата им. Те ще съжаляват за глупостите си. Особено когато приключа. Ще платят за обидата. Накрая ще има тишина. тяхната кръв ще е разплата!“

След по-малко от месец родителите на Жасмин плащат с кръвта си, точно както Джереми е написал. Той първо напада майката и бащата на Жасмин, като ги напушква до смърт. След това двамата се качват горе, където момичето намушква брат си в гърдите, докато той моли за живота си.

В съда Жасмин описва как брат й се дави в кръвта си. Като причина да убият и него тя посочва, че би било жестоко да го оставят да живее без родители. Два часа по-късно влюбените се смеят и се целуват в ресторант наблизо.

На въпроса защо убиват дъщерята казва: „Толкова много го обичам! Мислех, че това ще ни сближи!“

Жасмин е съдена през юни 2007 година, когато е на 14, и пледира невинна. Делото продължава около месец и през юли съдебните заседатели я произнасят за виновна по всички обвинения.

През ноември момичето получава 10 години затвор, което е максималната присъда за престъпници под 14-годишна възраст.

Присъдата й включва година и половина затвор, 4 години в психиатрична клиника и накрая 4,5 години под наблюдение, докато се интегрира в обществото.

Приятелят й Джереми получава доживотна присъда. Той ще може да бъде допуснат до изслушване след 25 години.

През 2012 година Жасмин излиза на свобода и адаптацията й в обществото е под надзор. Властите обаче не мислят, че тя осъзнава какво е направила и се съмняват в нейното благополучно интегриране.

 
 
Коментарите са изключени