shareit

Д-р Себи лекуваше холивудски звезди с надежда, но накрая влезе в затвора за пране на пари

| от |

Медицината е наука, която дава най-високи шансове за оцеляване, колкото и да не искаме да си го признаем, докато слушаме холивудски звезди, които твърдят, че най-вероятно са причината за болести като тази на Ауцхаймер. На фона на тези безумия ще открием и другите мистични лечители, които могат да работят с енергия, силата на вятъра и някои други най-различни природни форми. И така попадаме на един истински герой – д-р Себи.

Роден е като Алфредо Боуман и е родом от Хондурас, но в последствие се прекръства и започва да продава вегански диети, както и клетъчна храна (каквото и да означава), при това на някои от най-богатите личности по света, като в един момент дори твърди, че е открил лекарството за СПИН.

През целият си живот този човек ще бъде сериозна опозиция на лекарите и ще продължава да твърди, че веганството е най-добрата алтернативна медицина. От другата страна не трябва да забравяме, че той няколко пъти е влизал в затвора, след като практикува медицина без разрешително. Себи не е човек, за когото можем да тъжим, все пак негови клиенти са хора като Майкъл Джаксън и Джон Траволта.

Интересното е, че докато е успял да омая тези хора, Себи все пак е останал без нито една стотинка и най-накрая е умрял при мистериозни обстоятелства в килията си през 2016 г. Въпреки факта, че няма нито едно научно доказателство за неговото учение, както и присъстват доста съмнения, че се е занимавал с пране на пари, Себи продължава да е един от популярните хора и до днес. Децата му са наследили неговото „учение“ и продължават традицията по търговията на надежда. Откъде тръгва цялата история с веганските рецепти?

Саби научава тайните на билките от баба си, а след това се обявява за официален традиционен лечител. Според неговия уебсайт, той е самоук, като изследвал традициите на Африка, Централна Америка и дори ходил до Карибите. След като успял да събере всичката информация, решил да замине за САЩ. След като пристига в Калифорния, прословутият лечител прекарва доста време в болницата, където е лекуван от няколко болести като диабет, наднормено тегло и дори ериктилна дисфункция. Никой не разбира защо не е успял да използва своите собствени методи, за да се излекува. Заминава за Мексико, където успява да се свърже с Алфредо Кортез.

Мексиканецът успява да го излекува и докато двамата си говорят за билки, лекарят решава да последва неговите стъпки и също решава да се занимава именно с това. За последен път има още една разходка до Хондурас, където Себи ще се обяви официално за лекар, който предлага клетъчна храна. Неговият малък научен институт се намира и до днес в градче на име Ла Сейба, като всички продукти от него се изпращат директно в САЩ. И след като се рекламира достатъчно добре, неговата стока започва да се озовава в ръцете на някои от най-известните лица от шоу бизнеса. Въпреки това хора като Лиса Лопес, Джон Траволта, Еди Мърфи и дори Стивън Сегал се нареждат, за да купят прословутите билки. Един от най-известните в този случай се оказва Майкъл Джаксън.

През 2004 г., малко преди да отиде на съд за  педофилия, певецът е бил на процедура при Саби. Лекарят после ще се рекламира и ще сподели, че е успял да излекува пристрастяването на Джако към обезболяващи – в списъка с взиманите лекарства присъстват Деморол и морфин. За целта е използван един много специален елемент – „Африканска био-електрическа клетъчно хранителна терапия“. За същата програма са платени около 10 000 долара от брата на Джако – Ранди. Саби не е точно доволен от факта и решава да осъди краля на попа за съмата от 1 милион долара. В неговият иск е написано, че е лекувал своя пациент около 6 месеца и сумата е 380 000 долара в неплатени сметки.

И след като не е приемал никакви други клиенти – изискване на Майкъл, той има и пропуснати ползи, следователно сумата вече е с допълнителни 600 000 долара за пропуснати ползи. По това време адвокатите на другата страна ще заявят, че д-р Себи винаги се е смятал за приятел, който извършва услуга, а не за професионалист, който се стреми да спечели пари.

Да не говорим, че делото приключва през 2015 г., защото продължава да се смята, че най-вероятно кралят е починал именно от комбинацията на лекарства. До последно Саби продължава да твърди, че неговите методи помагат, но медицината публикува невярна информация и се опитва да го дискредитира нарочно, макар и това да не е точно така. По това време учени от университета МакГил ще споделят, че твърденията на самозванеца не само са далече от истината, но и нямат никаква медицинска стойност.

Да не забравяме, че гуруто продължава да заявява, че неговата „алкална диета“ е била от значение за доброто здраве – тя е специална селекция от зеленчуци и ниско маслени храни, както и добър холестерол – може да се смята за нещо положително, извисените ѝ качества като фиксирането на кръвното pH е повече от абсурдно. Кръвта не се променя в следствие на това, с което се храним.

По това време лицето е канено в няколко предавания, за да се срещне с истински лекар, като получава още един звучен шамар – оказва се, че дори не разбира теорията на микробите. Негово твърдение е, че гените в Африка резонирали на много по-висока електрически вибрации. За да се справи с резонанса, Саби вади ново оръжие „Африканска диета от био минерали, която да върне баланса“.

Дори я пуска в продажба в търговската мрежа. Лекарите се забавляват много не само с неговото твърдение, но и на факта, че глупостите наистина не спират. Истината е малко по-различна, лекарите напомнят, че един ген е просто линия на ДНК, която носи код за протеини. Другата важна подробност е, че твърдението за африканския ген е просто мит – такъв никога не е съществувал.

Дори идеята, че един ген може да резонира или трепти, е повече от безумна и дори смешна. И така достигаме до една от финалните стъпки на мистичния лечител, но определено можем да твърдим, че се е постарал да подразни много хора. Саби заявява, че е успял да пребори ХИВ и СПИН, като използва специални билки и лекува пациентите си на 100%. Резултатът от всичко това е впечатляващ и точно толкова фалшив.

Лекари искат да видят пациентите му, но се оказва, че абсолютно всички са успели да починат един след друг. През 1987 г. е успял да привлече вниманието на властите в Ню Йорк, които да повдигнат обвинение, че е лекувал хора без никакво медицинско образование. Журито го оневинява, но пък щатът вече е готов да го съди за измама. Глобата за това провинение е 900 долара, като се добавя и забрана за практикуването и лечението на хора, както и предлагането на своите магически продукти. През 2016 г. гуруто е заловен в Хондурас да прекарва около 37 000 долара в брой. Никой не знае откъде са парите, но в затвора Саби се разболява и е прехвърлен в болницата. На 6 август 2016 г. лекарят умира от пневмония на 82 г.

Докато повечето знаят каква е историята, последователите му твърдят, че е бил изваден от строя, след като е имал възможността да казва истината за лечението и освен това пазел тайните на редица болести, които можел да лекува в пъти по-евтино от всички останали. Малко след това черната прокоба продължава да се носи с голяма слава. Рапарът Нипси Хъсъл е прострелят през 2019 г., докато се опитва да направи филм за Себи.

Макар и да няма никаква връзка между двамата, мнозина твърдят, че това е поредният опит за заглушаването на историята на мистичния лечител от Хондурас. В момента неговата дъщеря Кели – Себи има 17 деца – продължава да работи и да разкрива тайните на билките, макар и да твърди, че не лекува никого, а просто се стреми да продаде малко по-здравословен живот. Най-вероятно успява да постигне точно това.

 
 
Коментарите са изключени за Д-р Себи лекуваше холивудски звезди с надежда, но накрая влезе в затвора за пране на пари

Повече информация Виж всички