shareit

Черният рицар – мистичният НЛО обект в космоса или черно покривало при нулева гравитация

| от | |

Извънземният живот винаги е привличал вниманието на конспиратори, Холивуд и дори на обикновените жители. През последните няколко  седмици се потвърди, че пилоти на американските ВВС са забелязвали странни обекти в небето, някои дори са били заснети, но все още никой не е категоричен дали наистина съществуват извънземни или не. Ако вярваме на шумерите и техните описания за сътворението на света – очевидно има, а и нямаме разумно обяснение как се ражда цивилизация от абсолютната нула, но с познания по астрономия, собствен език, литература, познания в строителството и редица други научни постижения.

Да не говорим, че техният език е и един от най-древните. Една от много вълнуващите теории на различни конспиратори е фактът, че така нареченият Черен рицар, който според NASA е космически отпадък, за конспираторите е космически кораб на повече от 13 000 години, който обикаля планетата. Най-вероятно и в този момент подобно твърдение би изглеждало странно, все пак от създаването на NASA, както и Съветската база в Байконур, все някой е имал възможността да забележи много по-рано въпросният Черен Рицар, но на този етап се предлагат редица конспирации. Кога за първи път започна да се говори по тази тема? Основните легенди стартират около 2017 г. и повечето версии си приличат – илюминатите са унищожили извънземен обект, който наричали „Черният рицар“ и след като е повреден и не може да отлети, гравитацията на Земята го привлича и остава в орбитата. Интересно е, че до този момент има няколко снимки на този космически обект, но малцина наистина знаят какво точно е това. Как заочва цялата мания за извънземните?

Легендата е малко по-стара и според някои от първите изследователи, всичко започва през далечната 1973 г. Ако се върнем обратно на шумерите и тяхната легенда, че божествата са просто висша раса, която пристига с космически кораб, за да събира злато, което използва за различни технологии – забележете, че днес златото продължава да намира много място в интегралните схеми – то можем да приемем за добра теория и фактът, че космически кораб е обикалял Земята още от каменната ера. Ще открием някои много странни рисунки в определени локации, следователно не е изключено да допускаме, че някогашните първобитни хора са били впечатлени от това, което са виждали. Конспираторите от своя страна твърдят, че NASA и друго организации умишлено прикриват въпросния летящ обект.

Междувременно експертите са по-красноречиви и заявяват, че няма нищо научно или скрито, това е просто отломка от космически отпадъци. Ако историята беше свършила до тук, то най-вероятно нямаше да я пишем, но след като говорим за научни обяснения и търсенето на такива, трябва да се върнем назад към XIX век и Никола Тесла. Като един от брилянтните умове в началото на XX век, Тесла има редица вълнуващи експерименти и открития. Неговата малка лаборатория в Колорадо Спрингс разполага със свръхчувствителни антени, които можели да уловят сериозно количество сигнали. Целта на Никола била да хване радио предаване от Европа, но очевидно е успял да надмине своите очаквания. По време на тестовете успява да получи номеричен код и смята, че е дошъл от някои много интелигентни същества, като източник на сигнала е била планетата Марс.

Конспираторите не са толкова убедени в това откритие, според тях Тесла е сбъркал и сигналът е бил прихванат от космически сателит и за първи път е направен опит за комуникация. През 1927 г. норвежкия инженер Йорген Холс прави също едно странно откритие. Докато прави експерименти с радио вълни, същият улавя серия от сигнали, които отекват като ехо с около 3 секунди закъснение. Нарича ги дълги забавени ехо сигнали. Такива се наблюдават и в други случаи, но липсва разумно обяснение за тях – въпросният феномен остава точка за конспираторите.

Според Доналд Кийхоу, Пентагонът потвърдил, че в орбитата на планетата има сателити, които не са с установен произход. Армията по-късно дава зелена светлина на изследователите да започнат проверка на орбитата, но след кратко изследване не откриват никакви непознати сателити. Липсата на информация мотивира повечето теоретици да засилят конспирацията си и да са сигурни, че NASA крие информация нарочно, но когато няма такава, какво изобщо трябва да се скрива?

Все пак не трябва да забравяме, че Русия изстрелва няколко сателита през 1957 г. и малко след това САЩ прави същото. Забелязват се странни сигнали от радарите, но отново се свързват с останките от летателните апарати, които се отделят по време на полета.  Руснаците започват да забелязват и странни обекти, които не би трябвало да бъдат над тяхната територия, докато не става ясно, че САЩ е насочила сателити над Източния  блок,  за да заснемат всичко  случващо се. Кратката версия, че руснаците са уловили НЛО на радарите е прекрасна, но летящите обекти са бързо разкрити. Една година по-късно уфологът Жаки Вале твърди, че е наблюдавал и записал НЛО, което се движи в ретроградната орбита на Земята.

Ученият е бил готов да ги представи, но NASA конфискува всички  записи и най-вероятно и до днес ги пази в неизвестен шкаф, отказвайки да коментира. През 1973 г. авторът на научна фантастика Дънкън Лунан събира всички теории на едно място и ражда една от най-интересните и вълнуващи конспирации. Според него,  въпросният НЛО обект е на повече от 13 000 години и в следствие на повреда е останал в нашата орбита, като от време на време пуска някакви странни сигнали. За да спечели още по-сериозно внимание, авторът заявява, че е успял да декодира инструкциите на извънземната раса, която съобщава, че заемат звезда на име „Епсилон Бутис“.

Славата е била голяма и само няколко месеца по-късно ще се откаже от всяка  една възможна теория, като този път ще отрича всичко споделено по-рано и най-накрая ще се постарае да изчезне изцяло от светлината на прожекторите. Не е ясно какво точно е уплашило Дънкън, но най-вероятно една закана за разпространяване на фалшиви новини e подействала добре. Историята и изкривяването на истината, ако изобщо е имала такава, продължава да зрее до 1998 г., почитателите на космическата одисея вече не вярват на предоставени снимки, подозират сериозна намеса и смятат, че NASA и други космически агенции са отговорни за прикриването на истината.

Най-голям скептицизъм може да се открие в така наречените официални фотографии на агенцията. Какво обаче е тяхното обяснение за Черния рицар? Логично, поне на първо място и в много сериозен противовес. Учените твърдят, че когато са строили Международна космическа станция, частите трябва да дойдат от земята и редица совалки са правили заходи, за да помогнат за построяването ѝ. На станцията е донесено оборудване, заедно с няколко термични черни покривала.

По време на една от всички космически разходки, едното покривало е изпуснато, както е записано в самите радио дневници. Направени снимки показват силуета на покривалото и изглеждат ефектно. Разбира се, космонавтите нямали никакви проблеми да го заснемат и да се забавляват на всички странни форми, които се образуват при нулева гравитация, но с малко повече фантазия достигаме до теория на конспирациите, която няма аналог и до днес. Руснакът Сергей Крикалев, който дори не подозирал колко известен ще стане със своята фотография и как ще се превърне в неофициален инфлуенсър за почитателите на космическата одиея, днес може да се гордее с успеха си – постигнат съвсем случайно.

Нуждата от въпросните черни покривала е ясна, електрониката трябва да се предпази, докато се инсталира, но това вече нямало значение. Що се отнася до уловените сигнали на Тесла, повечето изследователи  се съгласяват, че най-добрата теория за тази аномалия е наличието на електромагнитни сигнали, получени в следствие на активност на пулсари – небесен обект, за който се смята, че е бързо въртяща  се неутронна звезда,  която излъчва редовни импулси на радиовълни и друго електромагнитно излъчване със скорост до хиляда импулса в секунда. Подобни феномени се наблюдават едва през 60-те години на миналия век и Тесла не е имал дори възможност да разбере на какво е станал свидетел.

 
 
Коментарите са изключени