shareit

Бургер с човешко месо – „майсторът“ е Джо Метени

| от |

Веганството е една полезна черта за човек, която позволява значително по-чисто хранене. От гледна точка на здравословен начин на живот, то може да бъде дори полезно, но в разумните мерки. Често попадаме на един доста краен и фанатичен вариант, достигащ религиозните мотиви. За да продължим този материал ще напомним, че не искаме да обиждаме нито един човек, нито да коментираме начините на хранене. Нямаме нищо против кулинарните предпочитания, но не можем да игнорираме още един факт – хуморът по тази линия не може да бъде пропуснат и понякога е доста оригинален, но далече от забавната част, нека посочим една положителна страна на веганството.

Никога няма да консумирате месо с неизвестен произход. Често сме забелязали шегите относно състава на даден хранителен продукт, но веганите могат да бъдат спокойни, те никога не са опитвали менюто на Джо Метени. Той става известен с това, че започва да търси неговата избягала съпруга и дете, но скоро побеснява до такава степен, че нещо в него се чупи и рефлектира върху всички останали. В своя престъпен цикъл, той примамва жертвите си и след това ги превръща в хранително меню – най-често ги приготвя на бургери. През 1996 г. полицията най-накрая успява да го арестува и очаква от него да се съпротивлява, но въпреки заплашителните размери, той е толкова смирен, че започва едно доста сериозно съмнение – дали това наистина е издирваният човек или не.

Пред съдебния психолог ще сподели, че е много болен и има нужда от помощ. Пред психолога ще сподели, че всичко е започнало с бягството на семейството му, а след него е пламнала искрата на отмъщение. Активността му се изразява с изнасилвания, убийство, разчленяване на пристрастени към наркотици проститутки и на бездомници, които никога не били потърсени от полицията. Джо е вярвал, че точно там ще открие семейството си, но това не се случило. За съжаление, убийствата не са най-лошата му черта. Дори разчленяването не е чак такъв проблем, тук идва по-неприятната подробност. Вместо да заравя телата или да ги гори, Джо ги нарязвал и смесвал със свинско  месо и след това ги сервирал като бургери на нищо неподозиращите клиенти.

За целта работил в крайпътно заведение в Мериленд, където винаги имало добра клиентела. И не говорим просто за един-два бургера с човешко месо, материал е имало в продължение на цели две години. Неговата съпруга е пристрастена към наркотиците и той правил опити да я откъсне. След поредната свада, тя взима детето и бяга. Джо я търсил къде ли не. Първо обръщал внимание на всички бардаци, след това разглеждал комуните, дори търсил под мостовете, където тя се криела, за да се дрогира. Никъде не можела да бъде открита. Често попадал на хора, които казвали, че са я виждали, но дори те не са сигурни кога е минавала. В един момент, при едно толкова дълго издирване, Джо побеснява и убива двама бездомници с брадва.

Докато сечта се случва, случаен рибар забелязал случващото се и преди да успее да избяга, палачът го настига и убива. На малко по-късен етап разбира, че може да продава телата като меса, но първите жертви се озовават в реката. Заловен е през същата година, когато убива още един бездомник. Прекарва цяла година, очаквайки делото, но когато идва неговия ред е освободен – липсвали доказателства. Веднага след освобождаването продължава да търси своята съпруга и дете, но никога няма да ги открие. Ще продължи единствено и само с убийствата.

Новите две жертви са проститутки и гневът на убиеца няма да спре до тук. Вместо да ги хвърли за пореден път в реката, той кара телата у дома си. Дълго време ги гледа във фризера, когато му хрумва идеята да ги мачка и направи на месо. Останалите части се озовават на различни бунища, а там рядко се проверява какво се случва. И понеже не може да си намери работа, решава да отвори крайпътно заведение и продава новата рецепта на всеки прегладнял пътник. Седмици наред мнозина се хранят с човешко месо, без да подозират, че това са жертвите. По време на ареста, Джо ще признае, че няма съучастници и всичко е правил сам, признава и още нещо – никой не разбрал каква е тайната му рецепта, но пък имал редовна клиентела. На един от полицаите ще сподели, че човешкото месо има вкус на свинско и никой няма да заподозре разликата, когато се смеси малко по-добре.

Щом запасите започнали да свършват, той бързал да открие следващата си жертва. По негови изчисления е убил около 10 души, но властите не са повярвали и смятат, че са много повече – скитниците никога не се търсят и за тях не се предлага абсолютно нищо. Стига се до арест, когато една от жертвите успява  да избяга и да стигне до полицейския участък. Осъден е на смърт, но през 2000 г. присъдата се променя на доживотна. Така и не успява да намери семейството и не разбира какво се е случило с него. 17 години по-късно, зловещият месар е открит мъртъв в своята килия.

По време на разпита ще разкаже абсолютно всичко до най-малкия детайл и ще говори за първите три убийства. Психолозите никога не откриват присъствието на болка или някаква друга тъга от извършеното действие. Терзанията са били, че не е успял да открие семейството си, което също щяло да бъде убито. В съда казва и още нещо. Напомня на всички, че когато седнат да се хранят в някое непознато заведение, задължително да помислят за неговата история – никога не се знае какво точно е сложил готвача в хамбургера и как го приготвя.

Защо никой не е заподозрял по-рано тайната му? Въпреки огромните си размери и заплашителния вид, Джо винаги бил усмихнат и приветлив. Смеел се много и на прякора си – „Малчо“. Външният му вид събуждал единствено уважение, както и наличието на някои други по-специални възможности, които работели в негова полза.

Със сигурност тази история е от много голяма полза на веганите, които могат да бъдат спокойни, че никога не са консумирали човешко месо, останалите може да се замислят относно произхода на всичко закупено и сервирано.

Снимки: Wikipedia

 
 
Коментарите са изключени за Бургер с човешко месо – „майсторът“ е Джо Метени

Повече информация Виж всички