shareit

Адолфо Констанзо – черният магьосник на картелната индустрия в Мексико

| от |

Адолфо Констанзо е човек с много лица и най-вероятно нито едно от тях няма да ви хареса. Роден през 1962 г. в Маями, дете на кубинска майка, избягала през страната по-рано и останала вдовица, Адолфо няма много време да се радва на детството си. Майка му го премества за близо 10 години в Пуерто Рико, където се омъжва за втория си съпруг и след това отново се връщат в Маями.

В най-ранна възраст, той се запознава с интересните страни на света и нито една от тях не е толкова очарователна. Житейският му път го запознава с католицизма, след това с наркотиците, после достигаме до нивото на религиозен лидер и накрая завършваме със серийни убийства.

Когато Адолфо идва на бял свят, неговата майка обещава да го отгледа с религия и дори се заклева, че ще изгради силна връзка между момчето и Бог. Следва покръстване в католическа църква, както правят и много други имигранти от Малката Хавана, редовно посещение на църквата при всеки удобен момент – неделната служба е закон. Въпреки това около семейството се въртят странни слухове. Кварталните легенди обвързват майката в изповядване на афроамериканската религия Сантерия, която комбинира афро-кубински корени и се обвързва с някои елементи на католицизма.

На 14-годишна възраст Констанзо се запознава с местен магьосник. Неговите практики и търговия с домашно приготвени лекарства и билки е успяла да го направи много богат. Бедността следвала младежа като сянка и както се досещаме, той вече търсил различни варианти за успех. Един от всички тях е именно с опознаването на тъмната страна на въпросната религия. Според някои източници, Адолфо след това оставял най-различни мъртви животни по вратите на своите съседи, както и в общите части на сградите. Тийнейджърските му години продължават с изучаване на магия, но водят и до няколко ареста за дребни кражби в магазини за хранителни стоки. Очевидно магията все още не плащала толкова добре.

CULT LEADER CONSTANZO

Снимка: Wikipedia

Като добре изглеждащ мъж, Адолфо заминава за Мескико и започва да работи като модел. Именно там събира и първите си окултни последователи. Йорге Монтес и Мартин Куинтана са сред фаворитите, които хранят топли чувства и попадат под влиянието на силната харизма на новия месия. Следват и още много други хомосексуални връзки, с които вярата се сплотява. През останалото време се използват карти таро за предсказания. През 1984 г. Адолфо отваря и малко магазинче в града, което носи допълнителна слава и разпознаване, както сред новите миряни, така и сред наркодилърите. Повечето литургии се случват с помощта на наркотици, а ако се съберат около 4500 долара, всеки може да участва в специална церемония, завършваща почти винаги с жертвоприношения.

Интересен факт е, че повечето последователи са именно дилъри, които искат да имат защита от властта. Ценоразписът също е добър. Всеки може да закупи най-обикновен петел за 6 долара или да плати около 3100 долара за бебе лъвче. Един от дилърите заплаща сумата от 40 000 долара в рамките на 3 години. Какво точно са убивали, това вече не е известно. На вратата му често са най-обикновени дилъри, но също така пристигат и известни картели, собственици на нощни клубове, някои полицейски инспектори и други звезди от престъпния свят. След всяка церемония, пролятата кръв е достатъчна за закрила в определен интервал, а цената определя времето. Най-верните му хора ще разравят гробове, предоставяйки ценни човешки кости за ритуалите. За съжаление, дори това не е достатъчно.

Около 1987 г. Констанзо е изминал дългия път по опознаването на картите таро. Приходите са позволили да живее не само охолно, но и да се впусне в едно интересно хоби – колекционирането на луксозни коли. Протекцията от приятелите позволява да започне и бизнес с наркотици, като в замяна разплаща с религия и вяра. Най-редовните и силни клиенти са фамилията Калзада – представители на един от най-големите картели в страната. Връзката се случва по традиционния начин – дилърите и представителите на фамилията искат защитни магии и Адолфо ги прави. Цената обаче е меко казано впечатляваща. Дали окултните методи са помогнали или просто наркотичната вълна е завладяла страната, това не можем да знаем, но през следващите три години точно този картел ще се къпе в злато.

gettyimages-517443250-594x594

Суеверията пък ще се заплатят в суми от милиони долари, превеждани по сметките за черна магия. Адолфо получава толкова много протекция, че на негово разположение винаги има една малка армия, която да разчисти всички проблеми. Един ден се стига до интересен конфликт и след като новите искания на Адолфо – най-вероятно за пари – са отхвърлени, 6 от най-важните членове, включително и лидерът – изчезват. В едно от всичките предания, Адолфо споделя, че ако се направи специален ритуал с кости, желязо и кръв, човек може да призове силни духове, които да извършват всичко необходимо за своя господар. По това време мексиканските картели толкова много се страхуват, че предпочитат да бъдат погребани на тайни локации, за да не бъдат поробени от Адолфо.

Мексиканската полиция открива телата на изчезналите членове и забелязва, че липсват някои части от тялото. Взети са пръсти, палци, сърцето, тестисите, гръбнаците и дори мозъците на бившите партньори. Очевидно е, че краят на книгата вече се пишел. Подобни действия много лесно щели да свържат името на този месия с картелът и резултатът изобщо не закъснял. По-лошото е, че никой не знае колко точно е броят на жертвите на Адолфо Контанзо. Според полицейските архиви, убитите са приблизително 23-ма, но по показания могат да бъдат много повече, макар и да липсват доказателствата. Голяма част от потвърдените жертви са открити или поне техни останки, но след като Адолфо отказва да сподели кои са, разследването е в задънена улица.

Повечето убити са дребни мошеници, които пристигат за по-добър живот и след като вече имат проблеми с властта, те така и не търсят помощ, докато месията ги оплита добре в мрежата си и накрая не ги убива. Защо полицията не прави нищо? След като повечето са престъпници и дилъри, които се разчистват едни-други, властите преценили, че няма смисъл да им пречат. Ако трябва да бъдем честни, стотиците почитатели на Адолфо също трябва да получат присъда, след като именно те доставят хората за жертвоприношение. Положението излиза от контрол през 1989 г. Адолфо заявява, че иска да пожертва англичани.

gettyimages-517443240-594x594

Последователите отиват в американско общежитие в Тексас, взимат колкото се може повече хора, товарят ги в гранични таксита и заминават. Това е последната капка от търпението. Един от всички студенти, който е взет по пътя е Марк Килрой, неговите родители веднага звънят в полицията и започва издирване. Американски, мексикански власти, дори жителите се включват в разследването. Марк умира в мексиканско имение, след като е измъчван няколко дни и накрая намира смъртта си с фатален удар от мачете. През април мексиканската полиция залавя дребен дилър на марихуана. След разпита, той обещава да ги заведе на дяволската игрална площадка, където се случват всички ритуали. Там сред огромно количества наркотици, започват да изплуват и други интересни тайни.

Криминолозите откриват човешка кръв, останки, дрехи и всякакви други подробности. Макар и ранчото отдавна да не е обитавано, то е олтарът на целия култ и точно тук се случват всички лудости. Там откриват и един контейнер с човешки останки, както и парчетата на Килрой. Останалите са погребани в плитки гробове за чакалите и другите диви животни. След събирането на малко повече данни, полицаите най-накрая откриват Адолфо в малък апартамент в Мексико.

gettyimages-515432458-594x594

Въпреки многобройните опити да го накарат да се предаде, Адолфо отказва.  Когато властите нахлуват, от другата страна се чува само един изстрел. Той е произведен от негов привърженик, който бил инструктиран да го убие и да не го предава жив. Няма данни за мистичните сили на Адолфо използвани за връзка с отвъдното, няма и как да знаем, но със сигурност се е радвал на охолство и достатъчно влияние върху най-тъмните кръгове на престъпния свят.

 
 
Коментарите са изключени