shareit

Женският глезен като основно предпочитание на мъжете

| от |

Красотата може да бъде особено индивидуална за абсолютно всеки човек. Някои хора се влюбват в очите, други обръщат внимание на извивките на една жена, трети могат да почувстват онази слабост, само с гласа. Привличането от човек към човек може да се случи на най-различни ниви и точно това създава усещането, че именно този елемент е отговорен за следващата фаза в отношенията и създаването на дълготрайни връзки.

Както се досещаме, всеки човек има свои уникални предпочитания, които до голяма степен се припокриват с тези на останалите ценители на женската красота. В зората на XX век всеки човек има свободата да заяви смело това, което харесва и по тази причина можем да видим създаването на един специален конкурс за красота – този за красивия глезен. Интересен факт е, че почитателите, както и съдиите имали правото да видят само конкретната част от тялото на дамата, но не и нещо допълнително.

gettyimages-3428956-594x594

Сцената е покрита с черен плащ, който разкрива само тази естетика. Единствената гледка, която се разкрива е от коляното до глезена. Точно това пък привлича повече почитателки да се включат. Вестниците също са положително настроени към този вариант и заявяват, че повече възрастни дами могат да участват, ако вярват, че разполагат с изящните дамски крака. Заглавието също е провокативно:

„Възрастните дами не трябва да се притесняват, те имат точно толкова шансове за спечелване, колкото и техните дъщери.“

С тежката задача да избере най-привлекателния женски крак се заема полицай или чиновник. Неговата задача е да открие най-красивия дамски глезен. Участничките могат да изберат и друга част от тялото, която да покажат. В тези конкурси дамите биха добавили ръце и рамена в цялото уравнение, за да може да добавят допълнителни точки. Най-забавното е, че тези конкурси често се спонсорират от различни компании за трикотаж и победителките винаги печелят копринени чорапи, както и славата и уважение за жена с най-красив глезен, към наградите присъства и корона, а в последните години на този вид конкурси обикновено и вестник взима интервю от победителките.

Защо обаче се обръща толкова внимание на глезените на една жена? Този въпрос е задаван още от XVIII век, когато вестниците пускат страницата „Клуб на самотните сърца“. Тогава всеки самотен мъж пише, че търси специално оформени глезени. Това определено е едно от странните изисквания в тази епоха, но се оказва, че количеството заявки от страна на мъжете е накарало мнозина да помислят върху развитието на тази идея.

gettyimages-3326209-594x594

Глезенът обаче има нужда от малко време, преди да се превърне в провокативна част от женското тяло, нещо още по-интересно е, че е необходимо малко време, преди да започне и модата да влезе в крак с новите изисквания и да разкрива малко повече плът и визия. След края на Втората Световна война, когато дизайнерите започват да разголват допълнително дамите и да предлагат по-смело присъствие. Логично и мъжкото съсловие започва да движи погледа си отдолу нагоре. Тогава се появяват нови конкурси, които да се фокусират върху други части от тялото, особено след като до голяма степен са видими.

Най-важното е, че можем да открием доста интересни иновации относно конкурсите за красота, фокусът вече е насочен към бюста, седалището и други интересни точки. Разбира се, можем да забележим и еволюцията в това начинание, особено след като през 50-те години към глезена се допълва и целия женски крак. Не трябва да забравяме, че докато повечето участнички се състезават предимно за забавление, публиката е предимно от мъже, които искат да напълнят очите си с женската красота, напълно разбираемо. По-важното е, че забавлението за двете страни е било пълно, следователно не можем да се учудваме.

 
 
Коментарите са изключени