shareit

Внукът на Елвис Пресли следва съдбата на дядо си, но без да даде и една нота на света

| от |

Сигурни сме, че мнозина са мечтали да се родят в охолно и щастливи семейство, наслаждавайки се на богатството на роднините, безгрижието и щастието. Не всеки човек от другата страна на висшето общество е съгласен. Ако трябва да бъдем честни и да дадем пример, дъщерята на Стийв Джобс ще разкаже една много различна история, в която ще открием, че създателят на Apple не само не е бил добър баща, но и влиза в секцията на лудите личности.

Със сигурност и внукът на Елвис Пресли – Бенджамин Кио е изпитал същите терзания. Наследявайки таланта на дядо си, любовта към музиката и сериозните финансови облаги, той следва фамилните стъпки, но за жалост се сблъсква и с горчивата страна на славата – принуден е не само да се бори за кредото на своя дядо, но и трябва да го надмине.

Тълпата отдавна мечтае за един още по-велик Елвис, който ще върне любимото звучене и онова удоволствие от живота, но постиженията на краля на рока, са висока летва дори и за фамилията. Ето защо Бенджамин се самоубива на 27-годишна възраст. През юли 2020 г. неговата майка Лиса Мари Пресли ще разкаже, че нейният син е искал само да изпита любовта на публиката и да бъде себе си, а не някой друг. Това е лукс, който малцина могат да получат. Бенджамин се ражда на 21 октомври 1992 г. в Тампа Флорида. За разлика от дядо си, неговите родители са много богати и могат да живеят охолно до края на дните си.

Майка му и дъщеря на Елвис е певица и след като притежава правата за музиката на своя баща, тя печели около 100 милиона, както и допълнителни приходи за използването на музиката му през годините. Баща му Дани е успешен джаз музикант и легенда. Всеки от тях има невероятно сценични постижения, а общите им проекти дават не просто една нечувана и универсална идея за музика, но и служат за вдъхновение на редица поколения. Фамилията държи своите отношения в тайна до 1988 г. Медиите гръмват с историята за една малко по-тайна сватба, която обаче бързо обикаля света. Първото дете от тази връзка е Даниеле Райли Кио и е позната на света като актрисата Райли Кио.

Нейният брат получава една нежелана корона, защото прилича невероятно много на дядо си. Лиса инвестира много внимание в сина си и с удоволствие го отглежда, без да го лиши от каквото и да било. Дори и съседите ще признаят, че Бенджамин не просто е обожаван, а боготворен от семейството си. Да не говорим, че навсякъде, където отиде, е винаги център на вниманието. През 1994 г. идва първият удар и Лиса напуска своя съпруг, за да тръгне с Майкъл Джаксън. Бракът между двамата приключва през 1996 г. и децата наблюдават как майка им и кралят на попа се разделят, за да може Лиса да се отдаде на своя нов партньор – Никалъс Кейдж.

Техният брак продължава едва 100 дена. В последствие погледът е насочен към китариста Майкъл Локууд през 2006 г. По това време семейството най-накрая вярва, че всичко се е укротило и въртележката е приключила. Лиса  ще роди и две дъщери – близначки от новия доведен татко. Междувременно Бенджамин навършва 17 години и започва да върви по стъпките на дядо си, като се опитва да пее, инвестира много време в свиренето, а Universal предлагат около 5 милиона долара за подписването на договор.

Макар и парите да са подписани за около 5 албума, младежът отива често в студиото, но и до днес няма нито една песен, реализирана и пусната на бял свят. Елвис е голяма лъжица дори за семейството си. Осъзнавайки, че трудно би пробил с музика, наследникът решил да търси упора и забавление в друга посока, но за жалост, една особена сянка от миналото го преследва. И най-лошото е, че Бенджамин я вижда абсолютно навсякъде, където отиде. Публиката остава пленена, хората се обръщат след него, искат да се снимат постоянно и не се отказват, докато не получат своето. Проблемите в настроението се забелязват от семейството и приятелите, но мнозина смятат, че това са тийнейджърските трусове, които винаги удрят в най-неподходящия момент. За съжаление, едва след като Бенджамин посяга на живота си, мнозина осъзнават и черната истината за него, а тя не е никак лека.

В последните години от своя живот, синът наблюдава как майка му унищожава всичкото семейно наследство и бруталната финансова криза удря по-жестоко отвсякога. През 2018 г. Лиса съди нейния финансов мениджър, който е направил сериозни злоупотреби и очевидно е успял да усвои всички милиони, които дядото е оставил. Най-накрая от онези 100 милиона остават едва 14 хиляди долара. Всичко друго е дългове, които майката трябва да заплати.

Бабата Пресила Пресли продава своя имот за 8 милиона долара, за да помогне на дъщеря си. Наближава и 4-я развод, междувременно Бенджамин се опитва да извади някакъв талант, с който да запуши голямата финансова дупка, но такъв не се открива. Още по-лошото е, че вече е под влиянието на наркотиците и алкохола. Обвинява и църквата по Сиентология, в която е изпратен. Няколко пъти влиза в санаториум, за да се лекува, но без успех. На 12 юли, 2020 г. Бенджамин е на парти с приятели за неговата половинка и съседите чуват само викове „Не го прави“, последвани от изстрел на пушка.

Медиите споделят, че убийството е станало с изстрел в гърдите, но истината е, че наследникът лапва дулото на пушката и приключва живота си по този начин, заличвавайки завинаги следите на фамилията и онзи образ, който го преследва цял живот. По това време в тялото си е имал огромно количество кокаин и алкохол. Някои психолози твърдят, че момчето е правило още много опити за самоубийство. Лиса най-накрая изчезва от светлината на прожекторите и отказва всякакви срещи с близки, приятели и най-вече медиите.

За нея се твърди, че и до днес живее в една доста гъста мъгла, особено след като обожавала детето си. По ирония на съдбата, жертвата е погребана до дядо си. Единственото, което той печели от този образ, е депресия и много високи изисквания. През последните години, дори и преди да започнат финансовите трусове, Бенджамин мечтаел за нормален и спокоен живот, без да бъде преследван за снимки, без да става част от висшата класа на лъскавия живот и всички прилежащи отговорности. До днес приятелите казват, че нищо не е успяло да му помогне и да се освободи от своите демони.

 
 
Коментарите са изключени