shareit

Министерството на отбраната на САЩ има своя рецепта за браунита, дълга 26 страници

| от |

Американската армия е известна освен с други неща, и с това, че има план за всеки един възможен сценарий. Независимо дали става въпрос за ядрена заплаха, война на собствена земя, конфликт със своите собствени съюзници, ако се наложи, или каквото и да е, САЩ е много вероятно вече да са помислили за това. Такова едно щателно ниво на планиране се простира дори до храната, която армията приготвя. И по-специално шоколадовото брауни, на което са посветени 26 страници с обяснения как точно да се приготви този вкусен десерт.

Рецепта е много дълга, за да покрие всички основи на производството… Тъй като е военен документ, той е написан на официален език, който изглежда естествен, когато се обяснява как да се сглобява и разглобява пушка, но става леко странен, дори смешен може би, когато с него агресивно се описва количеството захар, което трябва да се използва в сладкиш.

Рецептата се усеща по-близка до сглобяването на ядрена бомба, отколкото до смесването на брашно с яйца.

Мислите ли, че правилния начин да се счупи яйце е като го ударите в ръба на купата? Ами да, ама не! Според американските военни „Целите яйца трябва да представляват белтъци и жълтъци в естествените им пропорции, директно от яйцето, счупено както се вижда от удостоверението за инспекция на яйчни продукти на Министерство на земеделието на САЩ“.

Но това не е всичко, можете да използвате течни, замразени или цели яйца; „Яйцата могат да бъдат течни или замразени и трябва да бъдат преработени и етикетирани в съответствие с правилата за инспекция на яйца и яйчни продукти (7 CFR, част 59).“

Но „Течните яйца се държат при температура 400F или по-ниска и се съхраняват не повече от 72 часа от момента на пастьоризацията до началото на формулирането на продукта, в който се използват.“

Замразените яйца идват със също толкова стриктни инструкции. „Замразените яйца трябва да се съхраняват при температура 100F или по-ниска и да се използват в рамките на 120 дни от датата на производство. Те не трябва да съдържат неприятни миризми и аромати, като сулфидни, плодови, кисели, заплесневели или метални, и не трябва да съдържат чужди тела.“

Добре, частта с яйцата е много специфична, но със сигурност добавянето на мазнини ще бъде много по-елементарно, нали? Не.

„Маслото трябва да е рафинирано, хидрогенирано и растително или комбинация от рафинирани растителни масла, които се използват широко от пекарната промишленост. Кокосовото масло и маслото от палмови ядки могат да се използват само в покритието. Маслото трябва да има стабилност не по-малка от 100 часа, както е определено от метода на активния кислород (метод за изчисляване стабилността на мазнини и масла, изложени на влиянието на кислорода – бел. ред.) в метод Cd 12-57 на главата за търговските мазнини и масла в Официалните и предварителни методи на Американското дружество на петролните химици.

„Маслото може да съдържа алфа моноглицериди и антиоксидант или комбинация от антиоксиданти, както е разрешено от Федералната служба за инспекция на зърното и Федералния закон за храните, лекарствата и козметиката и разпоредбите, обнародвани от него.

Ясно ли е всичко?

Значи, имаме яйцата (замразени, течни или цели и счупени, както се вижда от удостоверението за инспекция на яйчни продукти на USDA), имаме маслото (растителни масла, които могат да съдържат алфа моноглицериди) имаме и останалите съставки. Може ли вече да ги смесваме, да ги слагаме във фурната и да ги ядем? Не може.

След като изсипем тестото в тигана „със скорост, която ще даде сладкиши без покритие“, трябва да печем 30 до 45 минути, докато не станат готови. След като се изпекат, трябва да проверим дали съдържанието им на влага е не повече от 8,0 процента.

Сега вече сладкишите са добре изпечени, имат съдържание на влага по-малко от 8,0 процента и изглеждат вкусни, но преди да можем да ги ядем, те трябва да бъдат „напълно обвити с непрекъснато покритие от
шоколадово покритие“ в количество „не по-малко от 29% от тежестта на крайния продукт“.

Добър апетит!

БРаунито е обект на такава интензивна рецепта, отчасти защото това са военните и това е, което правят, но главно защото то трябва да може да преживее суровостите, свързани с армейския живот. Тези сладкиши могат да издържат до три години, така че е нормално да изискват много специфични съставки и методи, за да е възможно това.

Един американски военен служител веднъж казва за браунитата: „Какво би станало, ако сготвите ястие, съхраните го в задушаващ горещ склад, изпуснете го от самолет, влачите го през калта, оставите го с буболечки и паразити и го изядете три години по-късно?“

 
 
Коментарите са изключени за Министерството на отбраната на САЩ има своя рецепта за браунита, дълга 26 страници

Повече информация Виж всички