shareit

Елизабет Тейлър е била мащеха на Кари Фишър

| от |

Кари Фишър, която е известна най-вече с ролята си на принцеса Лея в „Междузвездни войни“, е дъщеря на известните шоумени Еди Фишър и Деби Рейнолдс. В разгара на славата на Еди Фишър като певец и след това като водещ на телевизионно предаване през 50-те години, той се жени за актрисата Деби Рейнолдс и двамата остават женени в продължение на 4 години, от 1955 до 1959 г. Кари Фишър е родена само година, след сватбата им – през 1956 година.

Когато Еди Фишър се развежда с Рейнолдс през 1959 г., той бързо се жени за една от най-добрите й приятелки, Елизабет Тейлър, която пък е вдовица на неговия бивш най-добър приятел, продуцента Майк Тод, който почива през 1958 г. След смъртта на Тод, Фишър и Тейлър се сближават и започват афера, която в крайна сметка довежда до развода му с Рейнолдс. Бракът с Фишър е четвъртият брак на Елизабет Тейлър, въпреки че по това време тя е само на 27 години. Двамата остават женени пет години и в крайна сметка се развеждат през 1964 г., когато Кари Фишър е на 9 годинки.

Оттам Фишър ще се ожени за още три жени през живота си (което прави общо пет), с две от които по-късно се развежда, а третата умира през 2001 г., докато двамата все още са заедно, което е и най-дългият му брак, продължил близо девет години. Елизабет Тейлър също не спира със сватбите – тя се омъжва за още четирима мъже (което прави общо седем съпрузи и осем брака). Последният й съпруг е Лари Фортенски, който е строителен работник, когото Тейлър среща в Клиниката Бети Форд.

Интересното е, че въпреки факта, че съпругът на Рейнолдс я е оставил заради Елизабет Тейлър, в крайна сметка двете жени отново се сприятеляват, след като, съвсем случайно, пътуват заедно на круизен лайнер, където решават да компенсират изгубеното време. Те също правят участие заедно в телевизионен филм, наречен „These Old Broads“. Във филма има една сцена, в която двете се подиграват на мъж на име Фреди, който в различни моменти е женен и за двете им героини. Между другото, „These Old Broads“ е написан в съавторство и продуцирани от Кари Фишър.

Първият брак на Тейлър е с наследника на хотелите Хилтън, Ники Хилтън, който се оказва изключително агресивен към нея и има проблеми с хазарта и пиенето, така че семейството им продължава само около 6 месеца. Тогава тя е едва на 18 години. Вторият й брак е с много по-добър мъж, Майкъл Уайлдън, който обаче е с 20 години по-голям от нея, което в крайна сметка обрича брака им – според Тейлър, заради незрялостта й. Третият й брак е с продуцента Майкъл Тод и продължи малко повече от година, след което той умира. Четвъртият й брак е с Еди Фишър. Петият е с „една от трите големи любови“ в живота й – известния актьор Ричард Бъртън. Двамата започват афера, докато все още са женени за други хора. Шестият й брак също беше с Бъртън, двамата се развеждат и по-късно пак се събират.

Седмият й брак е с американския сенатор Джон Уорнър. За Тейлър той завършва с дълбока депресия и недоволство от живота като съпруга на политик. Тя посещава Клиниката Бети Форд, където по-късно среща осмия си съпруг, Лари Фортенски, който пък е в клиниката заради шофиране в нетрезво състояние и проблеми с алкохола. Двамата се женят през 1991 г. и се развеждат през 1996 г. Между другото, предбрачното им споразумение гласи, че той трябва да остане женен за нея поне пет години, за да получи нещо в развода. На петгодишнината от брака им (почти точно, около 24 дни след нея) те се развеждат и той получава един милион долара. Двамата остават приятели и през останалата част от живота си Тейлър от време на време му дава пари, за да му помага да се издържа. Освен това тя му оставя и 800 000 долара в завещанието си. Според сестрата на Фортенски, двамата не са се развели поради липса на любов, а по-скоро защото му писва да бъде известен като „Господин Елизабет Тейлър“.

Хауърд Хюз, пилот и бизнес магнат, кара Тейлър да се омъжи за него като дори се опитва да накара родителите й да я убедят. Той обещава да й построи собствено филмово студио само за нея, ако тя се съгласи на брака. Когато Хюз предлага на Елизабет, той идва с хеликоптер, от който се сипят диаманти навсякъде около нея.

 
 
Коментарите са изключени