shareit

Най-странните избирателни места в САЩ

| от |

Повечето хора вероятно не предполагат, че могат да пуснат вота си в музей, пълен с пищни костюми. Но за всеки, който живее в рамките на три минути пеша от The Mummers Museum в Южна Филаделфия, в отделение 1 на град 2, това е мястото, където ще бъде насочен да гласува в изборния ден през 2020 г.

The Mummers Museum, 44-годишен реверанс към най-стария непрекъснат фолклорен парад в САЩ, е едно от 61-те избирателни места, които Райън Донъл документира от 2008 г. в стремежа си да снима най-необичайните такива места в Америка. Те може да не съвпадат с конвенционалните места за урни, по-голямата част от които са в училища, читалища и църкви. Всички те обаче отговарят на всеобхватните изисквания на федералното и щатското правителство за избирателните места, като например достъпност за хора с увреждания, както и многобройните ограничения на местно ниво – като места за паркиране, квадратура на помещенията и разстояние между машините за гласуване, като последните две са нов приоритет в много области поради пандемията.

Както обяснява Робърт Щайн, политолог и професор в университета Райс, служителите, които избират местата на избирателните секции, имат и собствени неофициални съображения, като например дали хората се чувстват сигурни и колко централно е въпросното място за общността.

Всяко от необичайните избирателни места, представени по-долу, се използва на президентските избори през 2020 г.

2010 Mummers New Year's Day Parade (4235886776)

Mummers Parade (букв. – Парадът на кукерите) е иконична част от културата на Филаделфия и официално датира от 1901 г., въпреки че местните жители се занимават със изграждането на костюмите и организация на социални забавления около тях от 17 век. Музеят – който се използва като избирателно място вече в продължение на много години – отбелязва тази почитана от дълго време традиция.

Ichabod Crane Schoolhouse

В края на 19 век Айова има около 14 000 едностайни училищни къщи – повечето от всички щати в САЩ. Много от тези, които все още съществуват, като това на снимката горе, все още изпълнява своя граждански дълг – но вече в друго качество.

Bowlerbowling

Боулинг залата Lawn Lanes се намира в Уест Лоун, район в югозападната част на Чикаго, известен с разнообразното си население. Тя служи като избирателно място от поне 12 години, а през 2020 в него гласуват около 750 гласоподаватели. Мениджърът на Lawn Lanes Дейвид Супанич казва, че предишния управител – баща му – се съгласява да сложи урни, след като местната администрация решава да търси ново място, за да намали опашките пред секциите в деня на изборите. Необичайни места за гласуване като тази боулинг зала обикновено се използват, ако дадена област няма достатъчно обществени сгради, които отговарят на изискванията.

Little Saigon temple Philadelphia

Донъл всъщност посещава виетнамския ресторант Сайгон Максим, разположен в сърцето на Малкия Сайгон във Филаделфия, докато живее наблизо. Ресторантът служи като избирателно място за жителите на квартала и разполага с голяма сцена, която се ползва за събития, вариращи от рождени дни до сватби. „Това е просто прекрасен поглед към многообразието на града“, казва Донъл. „Почувствах, че за Сайгон Максим е наистина важно да се усети неговата необятност, защото виетнамските и китайски ресторанти често са толкова големи, че са като читалища“. (снимката е на виетнамски храм в същия квартал)

OlderModelTractor

Рей Лоунсбъри предоставя селскостопанския си гараж nа избирателите вече в продължение на почти две десетилетия. Окръжен одитор иска да използва гаража му, тъй като предишното избирателно място е твърде студено, което възпира избирателите да дойдат да гласуват. Ветеранът от Втората световна война, само на няколко години от 100-ия си рожден ден, редовно помага в подготовката на мястото за стотиците гласоподаватели в неговия участък, град Невада, като поставя столове и носи напитки за работниците . „Чувствам, че правя услуга на окръга, като им позволявам да използват гаража ми“, каза Лънсбъри пред Дан Мика от Nevada Journal. „Изобщо нямам нищо против.“

Washers in Sheeley's Laundromat, Walden, NY

„Химическото чистене Su Nueva е може би най-популярното място, защото мисля, че то е и най-странно“, казва Донъл. „Отново, можем да видим докъде стига разнообразието в американското гласуване.“ Su Nueva, на 10 минути пеша от Lawn Lanes, също се намира в Уест Лоун и е официалното избирателно място на около 700 регистрирани избиратели. Откакто го заснема през 2012 г., Донъл забеляза, че вече всеки изборен цикъл мястото се появява в медийния преглед на избирателните места в Чикаго.

 
 
Коментарите са изключени за Най-странните избирателни места в САЩ

Повече информация Виж всички