shareit

Уди Алън съди Amazon Studios за $68 милиона

| от chronicle.bg |

Уди Алън съди Amazon за $68 милиона, защото студиото отлага пускането на филма му „A Rainy Day In New York“ заради появилите се обвинения към режисьора в изнасилване. Съответно то не изпълнява договора си с него. „A Rainy Day In New York“ трябваше да е третият филм, който Алън снима за Amazon след „Cafe Society“ от 2016 и „Wonder Wheel“ от 2017.

Въпреки че Студиото не представя официална причина, отлагането на филма идва след есето на доведената дъщеря на Алън, Дилън Фароу, в което тя го обвинява (за пореден път) в сексуално посегателство. След вдигналия се шум, много звезди публично изразиха съжаление, че са работили заедно с режисьора, а едва малцина го подкрепят. Тимъти Шаламе, който играе в „A Rainy Day In New York“, дори дарява заплатата си от филма на организацията Time’s Up.

В документите по делото Уди Алън твърди, че Amazon обяснява лично на него, че задържа филма заради „възобновените обвинения“, както и някои негови коментари по случая. В същите документи той описва тези обвинения като „безпочвени“.

RTR33N1I_nzebht

Уди Алън и съпругата му Сун-И Превин.

Фароу за първи път споделя преживяното през август 1992 година, когато като 7-годишна тя твърди, че Алън я е насилвал в дома на осиновителката й и по това време негова съпруга Мия Фароу. Малко преди това Мия научава, че съпругът й има афера със Сун-И Превин, друга от осиновените й дъщери, която по това време учи в университет. Алън отхвърля обвиненията като опит да за отмъщение от страна на Фароу. Превин също го защитава, а по-късно двамата се женят и са семейство и до днес. Дилън многократно е повтаряла обвиненията си, но те не влияят на кариерата на режисьора.

Социалният климат обаче се променя значително с появата на движението #MeToo и събитията около Харви Уайнстийн. Историята на Дилън добива пъти повече тежест и внимание като последствията са и многократно по-лоши. Дотолкова, че филмовата кариера на Уди Алън в момента изглежда загубена.

 
 
Коментарите са изключени