shareit

Силният вятър разрушава части от сгради

| от chr.bg |

Покрив на стара сграда се срути на улица „Пиротска“ в София, но за щастие няма пострадали. Районът е затворен за движение. Отцепена е и част от улицата като близките магазини също са затворени.

Още – парче от изолация на блок е паднало върху главата на жена в столичния квартал „Люлин 3″. Инцидентът е станал около обяд. Жената е откарана в „Пирогов“ с травма на главата. Раната ще бъде обработена и пострадалата ще бъде освободена за домашно лечение, съобщава Nova.

В района на Околовръстното на София вятърът е изтръгнал голям билборд. Кола в квартал „Драгалевци“ пък се е озовала по таван, съобщават зрители на bTV.

20 хиляди абонати на ЧЕЗ в Западна България са останали без ток. Сред засегнатите са Враца и Монтана, както и периферията на София.

Припомняме, че днес в почти цялата страна е в сила жълт код за опасно време заради силния вятър.

Най-тежко, изглежда, е положението в района на Враца. На пътя Враца-Мездра три камиона са се обърнали заради ветровете. От АПИ информират, че движението се извършва само в едната лента.

Нанесени са щети и по постройки във Враца. Кметът на града Калин Каменов призова жителите и гостите на града да ограничат излизането навън.

В момента в града заседава и кризисен щаб.

 
 
Коментарите са изключени