Ще ви върнат ли ампутирания крайник, ако си го поискате?

| от |

Стандартна процедура в повечето болници е премахнатите крайници, тъкани и органи да се изгарят. Ако докторите отрежат нещо от вас и вие си го поискате (навреме!), те ще ви го дадат. Било то крак или камък от жлъчката.

Една от най-честите причини да откажат да ви върнат крайника е, че той ще бъде използват за медицински изследвания. В такъв случай докторите обикновено ще ви кажат, че не могат да ви го върнат, защото е тъканта ви носи зараза. Дори това да е така, стандартният метод за съхранение на жива тъкан – във формалдехид – обикновено убива всякакви болести по него с няколко добре познати изключения. Тоест, зад извинението „Вредно е“ може да се крие нещо друго и вие сте в правото си да се съмнявате.

Кристи Лоял губи крака си в борбата с рака, но когато си го иска от докторите, те отказват да й го дадат. След известна юридическа борба и с тях, няколко седмици по-късно все пак си го получава. По-късно Кристи плаща 650$ на компания, която да го „скелетоса“ и в момента поддържа instagram акаунт, в който публикува снимки с крака си и съвместните им приключения:

Държавата има право да извършва медицински изследвания върху тъканта, която вече не е част от тялото ви, без вие да имате думата. Това се прави, за да не се възпрепятства медицинският прогрес и е една от сновните причини да не ви върнат каквото са ви отрязали. Заради експериментите, които лекарите извършват, може да си получите обратно бившата част от тялото ви в много неприятно състояние или тя да бъде напълно унищожена.

Между другото, можете да продадете крайника си преспокойно. Когато с някой приятел гледате снимки на последното Ферари, например, и той ви каже, че трябва да си продаде и двата бъбрека за него, побързайте да го контрирате преди да го е направил! Цената на бъбреците стига до 10 000 долара, което далеч не е достатъчно за Ферари. Освен ако не са застраховани – краката на Марая Кери са застраховани за 1 милиард долара.

 
 

Сериалите, които може скоро да бъдат спрени

| от chr.bg |

Пролетта дойде, а с нея идват и новините за прекъснати сериали.

Не може всичко да е гениално – има доста продукции със слаб рейтинг или паднали жертва на критиката. Тзи година обаче е малко странно, защото телевизиите не бързат да спират подобни сериали. Единствените по-значителни неща, които са спрени официално, са „The Mayor“ и „Once Upon a Time“ – и двете на ABC.

В галерията ни има и няколко успешни продукции, които също са на ръба. Вижте ги.

 
 

„България Ер“ пуска над 35 000 места на промоционални цени

| от chr.bg |

Пролетта кацна и в „България Ер“ и донесе със себе си специални цени за пътешествениците. Националният превозвач пусна над 35 000 места на промоционални цени с пролетната си кампания.

Тя ще продължи до 5 април включително, като дотогава пасажерите могат да закупят самолетни билети до всички директни дестинации на авиокомпанията на ниски цени, и да ги използват с период на пътуване до 30 юни 2018 г.

В рамките на пролетната промоция еднопосочните полети от и до Милано са на цени от 45 евро, а тези до Рим – от 55 евро. Самолетните билети в едната посока за дестинации като Берлин, Ларнака и Барселона са намалени на 59 евро, като на промоционални цени са и еднопосочните полети за Мадрид (66 евро), Тел Авив (77 евро), Цюрих (79 евро), Амстердам (89 евро), Париж (99 евро), и Москва (127 евро).

От авиокомпанията са разкрили и повече места от най-ниската си ценова тарифа, като са подготвили и специални оферти за двупосочните билети до Брюксел (159 евро), давайки по-голяма възможност на пътниците да се възползват от пролетните цени.

 
 

Еди Редмейн стана татко за втори път

| от chr.bg |

Еди Редмейн и съпругата му Хана Багшо се сдобиха с второ дете, момченце на име Люк Ричард Багшо, съобщи Контактмюзик.

Щастливата новина носителят на „Оскар“ съобщи на в. „Таймс“. Така Айрис Мери, 21-месечната дъщеричка на звездната двойка, вече си има братче.

36-годишният Еди Редмейн се ожени за 35-годишната Хана Багшо на 15 декември 2014 г. Дъщеря им Айрис Мери се роди през юни 2016 г..

 
 

В кои филми Глен Клоуз ни разказа играта

| от chronicle.bg |

Глен Клоуз е жива легенда, институция в киното. Забравете за престъпленията на Академията – тя е една от най-добрите актриси и до днес. 

Винаги толкова близо до награда и все пак тя е един от най-големите пропуски на „Оскарите“ – също като случая с Питър О’Тул, който беше пренебрегван с години. Днес тази машина навършва 71 години. Те щеше да убие Майкъл Дъглас и как кипна зайчето в тенджерата под налягане. Кореше коварни схеми в шедьовъра на Стивън Фреърс „Опасни връзки“. Игра жена, предрешена като мъж в „Абърт Нобс“ и зла моделиерка в „101 далматинци“. Класа.

Между пробива й в киното през 1982 г., когато играе в The World According to Garp до прекрасното й изпълнение във историческата драма Albert Nobbs, Глен Клоуз получава шест номинации за „Оскар“. Междувременно пресата и останалите институции се надпреварват да възхваляват тази актриса, която разбива системата на typecasting-а. Сериозна, забавна или зла, тя винаги взима дъха.

В кои филми Глен Клоуз разказа играта на колежките си, вижте в нашата галерия.